יבמ מציגה את "מעבד הבינה המלאכותית הייעודי הראשון אי פעם"
הענק הכחול חשף את מה שלטענתה הוא מעבד האצת הבינה המלאכותית הייעודי הראשון אי פעם, ליישומים הקשורים ללמידה מעמיקה, לימוד מכונה ותפעול רשתות עצביות
הבינה המלאכותית נחשבת כיום כאחד הכלים העסקיים החשובים ביותר להנעת הסקת מסקנות, שעוזרת לחלק העסקי של הארגון לקבל החלטות מודעות יותר. זו הסיבה, כנראה, שרוב יצרניות המעבדים כוללות במעבדים מודולים מיוחדים להרצת יישומי בינה מלאכותית, וחלק אף פנו לפיתוח מעבדים ייעודיים לחישובי בינה מלאכותית – ויבמ (IBM) הייתה אחת מהן, והיא חשפה את מה שלטענתה הוא מעבד האצת הבינה המלאכותית הייעודי הראשון אי פעם.
לפי החברה, שמייצרת את המעבד בליתוגרפיה של 7 ננו-מטר מסוג MOSFET, המעבד מכיל ארבע ליבות עיבוד, והוא ממוטב לעומסי עבודה בדיוק נמוך, עם תמיכה בתרחישים ומודולים רבים של בינה מלאכותית.
היישומים שבהם המעבדים הללו אמורים לעזור במיוחד, כאמור, הם אלו שקשורים ללמידה מעמיקה, לימוד מכונה ותפעול רשתות עצביות. השימוש באריתמטיקה בדיוק נמוך וחישובים שמבוצעים בזיכרון עצמו עוזרים להאיץ במיוחד אלגוריתמים של בינה מלאכותית, גדולים ומורכבים ככל שיהיו.
ביבמ הוסיפו, שהשבב כולל גם מודול ניהול צריכת אנרגיה, וכן שניתן להתאים את הטכנולוגיה המוצעת בו לשימוש מסחרי גם במודולים גדולים של למידה מעמיקה באמצעות ענן.
"הליבה והשבב החדשים שלנו יכולים לשמש עבור יישומים חדשים רבים מהענן עד לקצה. לדוגמה, הם יכולים לשמש להכשרת ענן של מודלים גדולים ללמידה מעמיקה בעיבודים של ראייה, דיבור ושפה טבעית באמצעות תבניות של 8 ביט – לעומת תבניות של 16 ו-32 ביט המשמשים כיום בענף", מסרה החברה.
תגובות
(0)