היום: שני בכירים ב-EMC נמצאים בישראל – במקביל

ארט קוביילו, נשיא RSA - חטיבת האבטחה של EMC - ופט גלסינגר, נשיא וסמנכ"ל תפעול של EMC, נמצאים בישראל ● נראה, כי השניים מתכוונים להתניע הקמת מרכז מו"פ של ענקית תשתיות המידע בארץ, או לבחון רכישת חברת אבטחת מידע ישראלית ● מהסניף המקומי של EMC נמסר בתגובה, כי "ישראל חשובה ל-EMC, ובמסגרת זו מגיעים לכאן מעת לעת בכירי החברה; אין כל קשר בין ביקורו של קוביילו לזה של גלסינגר"

בסמיכות זמנים, שלא ברור אם היא מקרית או לא, נמצאים היום (א') בישראל שניים מבכירי EMC העולמית – פט גלסינגר, אחד מנשיאי EMC וסמנכ"ל התפעול, האחראי לכמה חטיבות מוצרים בחברה, וארט קוביילו, מנכ"ל RSA, חטיבת האבטחה של EMC, וסגן נשיא בכיר בחברה.

קוביילו הגיע ארצה היום, וצפוי לעזוב הלילה. לעומתו, גלסינגר ישהה פה כמחצית השבוע. מחרתיים (ג'). הוא ירצה בוועידת ההיי-טק של ישראל בירושלים, במסגרת מושב מיוחד שידון בנושא ההשקעות בסין. הרצאתו של גלסינגר תעסוק בדרך שבה הטכנולוגיה תסייע להשקעות אלה.

לאנשים ומחשבים נודע, כי בכוונת השניים, ככל הנראה, לבחון את הקמתו של מרכז מו"פ בישראל, וזאת על בסיס הרחבה של השקעות שהחברה השקיעה בארץ בעבר. אפשרות אחרת שבגינה עושים השניים בישראל היא רכישה של חברת אבטחת מידע או חברת הזנק בתחום. לאנשים ומחשבים נודע, כי גלסינגר וקוביילו צפויים להיפגש עם אנשי ממשל ובכירים בקהילת ההון-סיכון בארץ.

EMC – בעלת היסטוריה של רכישות בישראל

לחברה האם, EMC, ולחברה הבת, RSA, יש היסטוריה של רכישות בישראל. ב-2006 יצאה EMC למסע רכישות נרחב בתחום האחסון בישראל, כשרכשה את קאשיה (Kashya) תמורת 153 מיליון דולרים, את פרואקטיביטי (ProActivity) תמורת 30 מיליון דולרים ואת אן-ליירס (Nlayers) בעבור כ-50 מיליון. ב-2007, לאחר שנה שקטה יחסית, חזרה ענקית תשתיות המידע לבצע השקעות בישראל, ורכשה את הקניין הרוחני (IP) של חברת הסטארט-אפ הישראלית אילומינטור (Illuminator) תמורת עשרה מיליון דולרים. אילומינטור הוקמה ב-2004, כספין-אוף של חברת אינטגריטי. אינטגריטי וחברת MBI מוזגו עם גלאסהאוס העולמית, והפכו לגלאסהאוס ישראל.

EMC גם השקיעה בכמה חברות ישראליות, שהיחידה מהן שנחשפה לתקשורת הייתה בסטארט-אפ לנושא אבטחת המידע בשם Varonis. החברה השקיעה בו, כחלק מסיבוב גיוס, 15 מיליון דולרים. השקעה זו הושלמה בשלהי 2008. הקשר בין Varonis ל-EMC נוצר מספר שנים קודם לכן, כאשר החברה הישראלית מכרה ל-EMC את מוצר אבטחת המידע שלה, והאחרונה אף הפכה בהמשך למפיצה של המוצר ללקוחותיה.

הסטארט-אפ הישראלי סאיוטה הוקם ב-2001, ופעל באבטחת בנקאות מקוונת. את הדחיפה הרצינית קיבלה סאיוטה ב-2006, כשרשות התקינה הפיננסית בארצות הברית, FFIC, קבעה שמגזר הבנקאות יחויב לעמוד ברגולציות עוד באותה השנה. מייד לאחר מכן נרכשה סאיוטה על ידי RSA, שבעצמה נרכשה ב-2006 על ידי EMC. סאיוטה בהרצליה הפכה למרכז המו"פ של RSA, ומונה 300 עובדי פיתוח.

בספטמבר אשתקד הגיע ארצה ברט הרטמן, ה-CTO של RSA. לאנשים ומחשבים נודע, כי מטרת הגעתו לישראל הייתה בחינת טכנולוגיות אבטחה של חברות הזנק מקומיות המועמדות לרכישה. הרטמן עצמו סירב להתייחס לכך.

גלסינגר עבד עד לפני מספר חודשים באינטל (Intel), שם הועסק כ-30 שנים. הוא הצטרף ל-EMC כנשיא וסמנכ"ל תפעול, האחראי על מספר חטיבות מוצרים, ביניהן מוצרי האחסון, האבטחה וניהול תוכן. גלסינגר הוא מספר 2 ב-EMC, והגיע אליה היישר מעמדת מספר 2 באינטל. הוא "סומן" להיות יורשו של ג'ו טוצ'י, נשיא, מנכ"ל ויושב ראש EMC.

זהו ביקורו הראשון של גליסנגר בישראל מטעם EMC. קוביילו כבר ביקר בארץ. בזמנו היו שמועות על כוונתה של RSA לרכוש את אלדין, שנוסדה על ידי ינקי מרגלית, אולם זו האחרונה נרכשה על ידי סייפנט (SafeNet).

מהסניף המקומי של EMC נמסר בתגובה, כי "ישראל חשובה ל-EMC, ובמסגרת זו מגיעים לכאן מעת לעת בכירי החברה. אין כל קשר בין ביקורו של קוביילו לזה של גלסינגר".

השתתף בהכנת הידיעה: ג'ון בן זקן

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים