הברקה של מאסק: שתל שיאפשר למשותקים להשתמש בסמארטפון באמצעות המוח
חברת נרולינק שבבעלות מאסק מתכוונת להמשיך ולפתח את ההתקן המושתל, כדי לסייע לאנשים עם הפרעות או נכויות עצביות לשקם את התנועתיות, ו"לאפשר, למשל, למשותקי רגליים ללכת שוב", לדברי מאסק
חברת נרולינק (Neuralink) של אילון מאסק מפתחת ממשק מוח-מכונה ניתן להשתלה, במטרה לסייע לאנשים משותקים להפעיל התקנים באמצעות המוח, ובעתיד גם את האיברים המשותקים.
בציוץ של מאסק בטוויטר הוא כתב: "המוצר הראשון של נרולינק יאפשר לאדם עם שיתוק להשתמש בסמארטפון באמצעות מוחו אפילו מהר יותר ממי שמשתמש באגודליו". בציוץ נוסף, הסביר מאסק, כי "הגירסאות הבאות יאפשרו להסיט אותות מנרולינק במוח לנרולינק בצומתי עצבים של תנועה וחישה בגוף, ובכך לאפשר, למשל, למשותקי רגליים ללכת שוב".
Later versions will be able to shunt signals from Neuralinks in brain to Neuralinks in body motor/sensory neuron clusters, thus enabling, for example, paraplegics to walk again
— Elon Musk (@elonmusk) April 9, 2021
הציוץ של מאסק פורסם בעקבות סרטון בשם "MindPong" שפרסמה החברה, של קוף, פייג'ר שמו, שמשחק במשחק הווידיאו פונג בעזרת מוחו בלבד. במוחו של פייג' הושתלו שני התקנים של נרולינק – האחד בקליפת המוח השמאלית האחראית על התנועה של פלג הגוף הימני, והשני בקליפת המוח הימנית, השולטת על פלג הגוף השמאלי.
סרטון MindPong שפרסמה נרולינק ביו-טיוב
ההתקן המושתל, N1 Link, כולל את 1,024 האלקטרודות של החברה של שידור מידע עצבי. "MindPong הוא הדגמה ראשונית של פוטנציאל היכולות של N1 Lind", ציינה החברה.
החברה מתכננת להמשיך לפתח את ההתקן כדי לסייע לאנשים עם הפרעות או נכויות עצביות. לדבריה, ההתקן יכול לשמש כדי לשקם תנועתיות פיזית. "כדי להשיג זאת, נשתמש ב-Link כדי לקרוא אותות במוח ונשתמש בהם כדי לגרות עצבים ושרירים בגוף, ובכך לאפשר לאדם לשלוט שוב באיבריו".
היעד של החברה הוא "לבנות מערכת קלינית של ממשק מוח-מכונה, שתהיה אלחוטית וניתנת להשתלה, שהמשתמשים יוכלו לתפעלה בעצמם ולקחת אותה עימם לכל מקום שהם הולכים. ההתקן מושתל בצורה שטוחה ונטען אלחוטית, כך שהתחושה היא נורמלית לחלוטין", ציין מאסק.
תגובות
(0)