נשים ומחשבים: נילי דוידור, סמנכ״לית פיתוח בג'יאו-אדג'

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: נילי דוידור, סמנכ״לית פיתוח ב ג'יאו-אדג'

שם ותפקיד: נילי דוידור, סמנכ״לית פיתוח בחברת האד-טק ג'יאו-אדג' (GeoEdge).

ותק: שנה וחצי.
תפקידים קודמים:
 כ-18 שנות נסיון כמפתחת וכמנהלת בתעשיית ההיי-טק. בתפקידי האחרון הייתי מנהלת קבוצת פיתוח בבלקברי (BlackBerry), שרכשה את ווטש-בוקס (WatchDox) הישראלית. 
השכלה ושירות צבאי: 
תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית, שירות צבאי של כ4- שנים ביחידת 8200.

משפחה: נשואה +2
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה:
 

מגיל צעיר נמשכתי למחשבים ולטכנולוגיה. בתור נערה לימדתי את עצמי לתכנת ואף השקתי את אתר המעריצים הישראלי הראשון לסדרה E.R, ומשם דרך מגמת מחשבים ושירות ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין גיליתי שאני אוהבת תכנות וגם טובה מאוד בזה.

חשוב לי לעבוד בתחומים שמתמקדים בחדשנות פורצת דרך. כך, למשל, בעבודתי הנוכחית אני זוכה לפתח טכנולוגיות חדשות בצורה מתמדת, משום שאנו חברה שנדרשת לעמוד בקצב מהיר של התפתחויות טכנולוגיות בשוק.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? 

לשמחתי אני חושבת שאין אפליה נגד נשים בתעשייה, אם כי אני נתקלת בלא מעט דעות קדומות על רקע מגדרי. כשלמדתי לתואר הראשון במדעי המחשב יחס הנשים לגברים היה 1:10. אני זוכרת שלמדנו במתמטיקה דיסקרטית את ״משפט החתונה״ וההרחבה שלו ל״משפט ההרמון״, וכולם השתעשעו שאצלנו בכיתה יש הרמון הפוך, של עשרה סטודנטים על כל סטודנטית. בשירות הצבאי שלי וגם בחברות שעבדתי בהן המספרים היו קצת פחות עגומים, אבל רחוקים משוויון. לשמחתי הרבה, אני רואה שיפור אדיר בכמות הנשים שנמשכות למדעי המחשב ולעולם ההיי-טק, אך עדיין מוטבעת בתעשייה איזושהי דעה תמימה אך נפוצה, שככל הנראה ראש הצוות, המומחה שצריך להתייעץ איתו והארכיטקט הם כולם גברים, מפני שיותר גברים מאיישים את המשרות הללו.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

למעט ראיון אחד בגיל 22, שבו שאלו אותי ישירות מתי אני מתכוונת להתחתן, לא נתקלתי באפליה על רקע מגדרי.

עבדתי עם מנהלים שהאמינו בגיוון בארגון שלהם והתאמצו מאד קשה לגייס נשים או לעודד נשים להתמודד על משרות בכירות, ועזרו לי אישית לנפץ כל תקרת זכוכית שבה נתקלתי. בגיאו-אדג', למשל, 50% מההנהלה הבכירה הן נשים – זו החלטה מודעת, שמכירה בערך המוסף שהארגון מרוויח.

למרות זאת, אני נתקלת לא מעט באותן דעות קדומות שתיארתי קודם. זה יכול להיות מרואיין שמניח אוטומטית שאני המראיינת ממשאבי אנוש, או מסביר בצורה מאד היי-לבל שאלות שקשורות לקוד, וזה גם יכול להיות לקוח או קולגה שלכאורה לא מפגין כלום, אבל מראה איזה זיק בעיניים בפעם הראשונה ששומע אותי מדברת, שהוא כביכול מופתע לטובה. חשוב מאד לא להיכנע לאותן הנחות ודעות קדומות, ובחלק מהמקרים גם לדעת לנצל אותן לזכותנו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים