יהודה זיסאפל: "האיום הכי גדול של מדינת ישראל הוא האבטלה"

"המשבר הוא שעתו היפה של ההיי-טק", אמר זיסאפל, יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בהתאחדות התעשיינים בפתיחת כנס בינת אקספו 09 ● "זוהי אמנם שעה קשה, אך טמונה בה הזדמנות ליצירת שינויים", ציין ● אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים: "בין 2005 ל-2009 גדל חלקה של ההוצאה התפעולית מכלל סך הוצאות ה-IT בארגונים, והפך למשמעותי"

"אנו נמצאים על סף משבר כלכלי, שבעולם כבר מתחולל במלוא עוצמתו, וכעת החל להגיע אלינו – לישראל. בתעשיית ההיי-טק וה-IT אנו פועלים כבר יותר משנה על מנת למזער את נזקיו של המשבר ברמה המקומית, ולהתמודד עימו באופן יעיל. כרגע, האיום הכי גדול על המדינה הוא האבטלה". בדברים אלה פתח אתמול (ב') יהודה זיסאפל, יושב ראש קבוצת רד-בינת ויושב ראש איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בהתאחדות התעשיינים, את בינת אקספו 09 – הכנס השנתי שעורכות החברות שבקבוצה, זו הפעם השישית ברציפות. הכנס נערך בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות מאות רבות של לקוחות מעולמות המיחשוב והתקשורת, לצד עובדי ארגונים של כ-50 שותפים עסקיים של בינת.

לדברי זיסאפל, "התחלנו לחוש בסימני המשבר הכלכלי העולמי בארץ כבר בסוף 2007 ובמהלך שנת 2008. אנו פועלים בדרכים שונות על מנת למזער את נזקיו. כך, התעשייה נמצאת במגעים עם משרד התמ"ת, כדי לייצב את שער הדולר. המשבר החל כבר קודם". הוא הוסיף, כי "תעשיית ההיי-טק, שעובדת בדולרים,  פועלת לתמחור נכון של הדולר ונאלצת להתמודד עם השחיקה בערכו. זה כמובן משפיע על השוק המקומי. בנוסף לכך, אנו פועלים בדרכים שונות על מנת להגדיל את תקציב המדען הראשי במשרד התמ"ת, כדי שהוא יוכל להמשיך ולעודד את כלל תעשיית ה-IT".

"המשבר הוא שעתו היפה של ההיי-טק", אמר זיסאפל. "זוהי אמנם שעה קשה, אך טמונה בה הזדמנות. בימים כתיקונם, תעשיית ה-IT מספקת פתרונות תוכנה בצורות שונות, על מנת לנהל ארגונים טוב יותר. כאשר מגיע משבר, מערכי ה-IT הארגוניים נתקלים בלחצים מצד ההנהלות. כאשר המשבר בפתח, מנהלים חושבים שאפשר לקצץ ב-IT כחלק מהתמודדות עם המצב, וזו טעות. הקיצוצים, אסור להם לפגוע בבשר החי של התעשייה".

למרות זאת, הסביר זיסאפל, "זו ההזדמנות של ההיי-טק להביא פתרונות טובים לארגונים, על מנת שהם יוכלו להיות אפקטיביים ויעילים. הכוונה היא לא רק שבעזרת ה-IT יהיו קיצוצים, אלא שבאמצעות יצירת פתרונות תוכנה מתאימים, ארגונים יוכלו לשנות את אופן ההתנהלות שלהם וכך להיות יותר יעילים ולשרוד את המשבר".

זיסאפל ציין, כי הזדמנות נוספת עבור מערכי IT בשעה זו טמונה באפשרות ליצור שינויים, "שאותם מאוד קשה ליישם בשעת רוגע. המשבר הוא זמן קל יותר ליישום שינוים במערך ה-IT, כמו גם בכלל הארגון, אשר באמצעותו ניתן לייצר יתרון תחרותי לשעה מאוחרת יותר".

"מאוד חשוב לרכוש תוצרת הארץ", קרא זיסאפל למשתתפי הכנס, בכובעו כיושב ראש התאחדות האלקטרוניקה והתוכנה בהתאחדות התעשיינים. "מדובר בפעולה בעלת משמעות הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט הלאומי. יש היגיון כלכלי חיוני ביותר בבחירת מוצרי IT תוצרת הארץ. בנוסף, גם ללקוחות יש מכך תועלת – חברות ישראליות המפתחות מוצרים בשוק המקומי מעניקות מענה טוב יותר ומהיר יותר ללקוחות".

זיסאפל סיים את דבריו בנימה אופטימית: "היה לי ה-'כבוד' לחוות כמה משברים במהלך השנים", אמר. "המשברים הללו מציעים לנו בתעשייה הרבה הזדמנויות. אם נדע לטפל במשבר הכלכלי הנוכחי בצורה נכונה ומקצועית – או אז נצא ממנו מחוזקים. לא רק אנו, בתעשייה, אלא כל המדינה".

דילמת המנמ"ר
אלון בן צור
, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, אמר, כי המנמ"רים ניצבים בפני מצוקות רבות, ביניהן הצורך בצמצום ההוצאות והחיסכון בעלויות, אל מול הדרישה לספק יותר פתרונות IT. דילמת המנמ"ר, אמר בן צור, נובעת מהעובדה שעליו לפעול מצד אחד באופן טקטי, שבמסגרתו עליו לבצע פעולות הגנה ומגננה על מנת לשרוד. מנגד, הסביר, על המנמ"ר לפעול באופן אסטרטגי, להתקיף ולנצל הזדמנויות.

סדרי העדיפויות של ארגונים, אשר הכרוכים ב-IT, ציטט בן צור מחקרים שונים, הם: יצירת יתרון תחרותי, המשך העמקת הקשר עם לקוחות, יצירת יעילות תפעולית, צמצום עלויות, והתמודדות בשדות אבטחת המידע וההלימה לרגולציות.

הוא ציין, כי בין השנים 2005 ו-2009 גדל חלקה של ההוצאה התפעולית מכלל סך הוצאות ה-IT בארגונים, והפך למשמעותי. כך, אמר, בשנת 2008, כ-54% מכלל ההוצאה על IT בארגונים הופנה למשכורות עובדים ולמיקור-חוץ, ואילו רק 15% מהתקציבים הופנה לטובת פרויקטים חדשים. עוד נתון אותו ציטט בן צור, הוא הערכה לפיה השנה צפויה ירידה של 10% בהוצאות ה-IT הכוללות בארגונים ובכלל המשק הישראלי. זאת, לאחר צמיחה של 16% ב-2006, של 9.13% בשנת 2007, ושל אחוז אחד בלבד ב-2008.

במהלך הרצאתו של בן צור נערך משאל סלולרי בין המשתתפים באולם ההרצאות בדבר העדפות השקעה ב-ICT בשנה הקרובה. רובו המכריע של הקהל קבע, כי הנושא החשוב ביותר לטיפול הוא מרכז המיחשוב הארגוני. בהפרש בולט עמדו הנושאים האחרים: תקשורת אחודה, אבטחת מידע, שירותים מנוהלים ומערכות מבוססות וידיאו.

"2009 היא לא שנה רגילה ברצף הפעילות של ארגונים", אמר בן צור. "השנה, יותר מתמיד, ארגונים ומנהלים חייבים לקבל את ההחלטות הנכונות, על מנת לצלוח את תקופת המשבר". לכן, אמר, על המנמ"רים לקבל החלטות נכונות לגבי ההשקעות שלהם ב-ICT, כאלה אשר "תבאנה את החזר ההשקעה המהיר והכדאי ביותר". הוא סיכם בציינו, כי שנה קשה כמו זו הנוכחית מתאפיינת בכך שעל המנמ"רים ליטול יותר סיכונים, מה שבהכרח מביא לעלית ערך האינטגרטור עימם הם עובדים, ולעליית ערך השותפות בין הלקוחות והמטמיעים.

לאחר מכן, פוצל הכנס למסלולים מקצועיים. לצד הרצאות מקצועיות, התקיימה בכנס תערוכת פתרונות ענקית, שהשתרעה על פני כ-3,000 מ"ר. המערכות שהוצגו בתערוכה הן בשווי של שבעה מיליון דולרים. התערוכה חולקה לנושאים טכנולוגיים: טלקום, תקשורת אחודה, אבטחת מידע, Homeland Security, מרכזי מיחשוב ושירותי ניהול. את האירוע חתמה אחר הצהריים הרצאתו של אלון גל, מנכ"ל תות תקשורת ותוצאות, "מקורבן למצליחן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים