"היום כל האקר חושב שהוא הפרופסור מבית הנייר"

כך אומר מארק גזית, מנכ"ל תטה ריי, ומספר על פעילות החברה, "שקמה כדי לפתור את אחת הבעיות הקשות, של מניעת הונאות והלבנת הון עבור בנקים - בעידן שהכל דיגיטלי

מארק גזית, מנכ"ל תטה ריי. צילום: יח"צ

"האיום הכי גדול היום הוא לא דליפת נתונים, אלא גניבת כסף. המצב כיום בתחום מניעת הונאות ומניעת הלבנת הון הוא נוראי. לא רק אני חושב כך, פגשתי כמה מפקדי יחידות סייבר במשטרות בעולם, וכולם היו תמימי דעים: הפשיעה הכי משתלמת היא הפיננסית. כל האקר חושב שהוא המוח, ה'פרופסור' ב'קסה דה פפל', בית הנייר", אמר מארק גזית, מנכ"ל תטה ריי (ThetaRay).

בראיון לאנשים ומחשבים אמר גזית, כי "החלום של כל פושע הוא הררי מזומנים, גם ממשלות עושות זאת. האקרים צפון קוריאנים, שלוחי הממשל, ביצעו כמה התקפות מוצלחות על SWIFT, המערכת הבינלאומית להעברת סכומי כסף גדולים בין בנקים; אוליגרכים רוסים הלבינו כספים באמצעות ישויות דיגיטליות מזויפות. דו"ח של מחלקת האכיפה הפיננסית במשרד האוצר האמריקאי, FinCen, שפורסם באחרונה, העלה שכמה מהבנקים המובילים בעולם ביצעו בשני העשורים האחרונים אלפי העברות פסולות של כספים ממקורות חשודים, בסכום כולל של יותר משני מיליארד דולרים. הבנקים שימשו צינור להעברת 'כסף מלוכלך' של מלביני כספים עבור ארגוני פשע, טרוריסטים וסוחרי סמים. כך, חשפנו כי בנק גדול באירופה היה מעורב, בלא ידיעתו, בסחר בנשים".

החברה, אמר גזית, "קמה כדי לפתור את אחת הבעיות הקשות, של מניעת הונאות והלבנת הון עבור בנקים – בעידן שהכל דיגיטלי. לפושעים זה גן עדן: אם ההונאה נחשפת, הם נעלמים. הבעיה מאוד מסובכת: הבנק יכול לעשות חיקור על הלקוח, כדי לוודא שהוא אינו פושע, אך פעמים רבות בפעולת ההעברה הכספית מעורבים בנקי משנה ומערכות משנה, ובסוף לא יתגלה שמבצע ההעברה, או מקבל הכסף – הוא פושע, או מלבין הון, או שליח שלו. העברות כספים בינלאומיות משרתות כמה סוגי פשיעה ופושעים: ארגוני טרור, ארגוני פשיעה הפועלים במגוון תחומים: סחר בבני אדם, לרבות עבדות, זנות, זנות ילדים ופדופיליה, וסחר בסמים".

"פיתחנו", הסביר גזית, "פתרון טכנולוגי מבוסס בינה מלאכותית, המונע הלבנות הון, וכך מאפשר לבנקים להתמקד בפעילות הליבה שלהם ולעשות זאת באמצעות תשלומים חוצי גבולות בטוחים ואמינים. הפתרון מבוסס 'אינטואיציה מלאכותית' – למידת מכונה המחקה את האינטואיציה האנושית ותחושות בטן. למרות השימוש במילה 'אינטואיציה', מדובר בסדרת פעולות שקופה וניתנת להסבר. הפתרון מספק יכולות אינטגרציה של נתונים, הגדלת יכולות איתור של נתונים, מפוקחים ולא מפוקחים, וטכנולוגיות נוספות של למידת מכונה – והכל בפלטפורמה אחודה אחת. המערכת שלנו תומכת בכל סוגי המטבעות, לרבות מטבעות דיגיטליים".

עד 2019, אמר, "רוב המוסדות הפיננסיים פסעו את הצעדים הראשונים שלהם בלבד לעבר מחשוב ענן, ולא היו פתרונות נגד הלבנת הון בענן. בעקבות מגיפת הקורונה, מערכות מבוססות ענן הפכו לקריטיות עבור העבודה מרחוק. היתרונות של פתרונות כאלה התבררו כמשמעותיים ביותר לגבי המלחמה בהלבנות ההון. לכן השקנו לפני ימים אחדים שירות ענני, המאתר חריגות המצביעות על הלבנת הון, מימון טרור ופעילויות פליליות אחרות בעסקאות מורכבות שחוצות גבולות". לדבריו, "הפתרון מגן על בנקים, חברות פינטק וחברות העוסקות בהעברות תשלומים – מפני ניצול פלטפורמות העברת הכספים שלהן לטובת הלבנת הון מתוחכמת. הפתרון זמין לכל סוגי העננים – הציבוריים והפרטיים. פתרונות מניעת הלבנת הון מסורתיים, המוטמעים ב'חצר הבית', דורשים חודשים ארוכים של הטמעה, הם לא מסוגלים לאתר פעילויות פליליות שלא נראו בעבר, והם אינם יעילים עבור בנקים קטנים ובינוניים וחברות פינטק בעלות משאבים מוגבלים. לעומת זאת, פתרון הענן שלנו עולה לאוויר בתוך כמה ימים ומזהה את האיומים החדשים והמתוחכמים ביותר".

"לפתע הפכנו לחברה ה'יושבת' על ההגנה של התשתית הכלכלה העולמית", סיכם גזית, "והצפי שלנו הוא, שהפעילות של החברה תוכפל או תשולש בתוך שנים מועטות עם פתרון הענן שלנו. כיום, לכל ארגון פשיעה שמכבד את עצמו יש מנמ"ר שמשתמש במערכות ה-IT שלו בבינה מלאכותית. לכן חייבים מערכות כמו שלנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים