פודקאסט אנשים ומחשבים: היילכו שניים יחדיו – רישות ואבטחת מידע?
שרון ישראלי, מנהל מחלקת אינטגרציה בפרטנר, טוען שכן, ובראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים הוא מסביר איך זה קורה ועל ההתפתחויות בתחום
"אי אפשר לדבר כיום על רישות בלי לחבר זאת לעולם אבטחת המידע. כבר כיום יש אנשים בעולמות הסיסטם וה-IT שעוסקים באבטחת מידע וברישות, יש איגום תחומים. אף שהפתרונות בעולמות מוגדר התוכנה (ה-SD) הם מאוד מורכבים, בסוף, למי שבקצה, זה שמטפל באפליקציה – העולם נהיה פשוט", כך אמר שרון ישראלי, מנהל מחלקת אינטגרציה בפרטנר.
ישראלי דיבר בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים, שעסק בנושא הדור הבא של ניהול תשתיות תקשורת. מנחה הפודקאסט היה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים. לדברי ישראלי, מחלקת האינטגרציה בפרטנר עוסקת בעולמות הסיסטם, האחסון, אבטחת המידע והשיתופיות, והיא מספקת לארגונים פתרונות מקצה לקצה.
הוא ציין כי "הרבה השתנה בעולם הרישות. עברנו מהפכה, שהחלה עם הווירטואליזציה בעולמות הסיסטם והשרתים הווירטואליים, כאשר הרישות נותר מאחור. בשנים האחרונות עולם זה הדביק את הפער וכיום הרישות היה לתחום דינמי. בעבר היו נדרשים מהנדסים, כדי להגדיר קווים, גיבויים, פרוטוקולים וניתובים, עם עבודה סיזיפית וארוכה, על מנת להגדיר רשת תקשורת כיאות. כיום, עם כניסת העולמות הללו למוגדר התוכנה, יש מיכון מלא וכל אפליקציה יכולה לקבל את רוחב הפס המתאים לה, עם רמת שירות בהתאם. כבר לא צריך מהנדס בכיר – כל איש רשת ממוצע יכול לעשות זאת".
"אבטחת המידע הפכה לנדבך חשוב בעולם ה-IT", סיכם ישראלי. "בעידן הנוכחי גם מביטים על התחום אחרת וגם יש השקעה גדולה יותר בו, כי הנושא מדיר שינה מעיניהם של מנמ"רים, בעקבות אירועי הסייבר הרבים. אנחנו, בפרטנר, עשינו קפיצת דרך משמעותית בעולם אבטחת המידע, בחרנו לייצג ולהטמיע פתרונות של יצרנים מובילים בשוק, קיבלנו הסמכות שלהם ומאחר שאנחנו חברת תשתיות ורישות, אנחנו מכירים את כל ה-'תפירות' בין רישות, אבטחה וסיסטם, ויודעים לעשות זאת בצורה טובה. כיוון שאנחנו ארגון מל"ח (משק לשעת חירום), אנחנו מקבלים עדכונים שוטפים ממערך הסייבר הלאומי ומה-CERT הלאומי".
יוסי אוסלנדר, פריסייל, פורטינט ישראל, אמר כי "האתגר העולמי הוא התאמת פתרונות למציאות מורכבת. אנחנו נותנים פתרון מוכלל – לא אבטחה לחוד ורישות לחוד. כך, לאחר שהוא עלה, איש לא יכול לגשת לאיש עד שלא אפשרנו לו זאת. זה השינוי התפיסתי המרכזי בעולם של פורטינט: קודם כל רוצים אבטחת מידע – ולא קודם תעבורה זורמת ברשת".
"כך", הסביר, "בקליק אחד אנחנו יודעים לומר שאפליקציה אחת תלך לפה וזו – לשם, תוך דגימת איכות התעבורה בקו בעל איכות טובה. כיום, לא רק שהכול צריך להיות מאובטח, אלא העיקר הוא שיש הרבה יותר תעבורה ומכשירים, ומי שיושב ב-SOC, או ב-NOC, לא יכול להתמודד עם כמויות תעבורה גבוהות. לכן, אוטומציות הן דבר חשוב, לצד הניטור". הוא הסביר כי "אנחנו מספקים מערכת אחת שמנהלת את כל הדברים ביחד, ממקום אחד, עם קבלת דו"חות וחיוויים על גביה, יכולת לייצר דו"חות על פגיעויות, אינטגרציה בין כל המערכות וסנכרון אוטומטי ביניהן".
אוסלנדר סיים בציינו פרויקט שאנשי פורטינט, יחד עם אנשי פרטנר, עשו באוניברסיטת בר אילן: "סיפקנו למעונות הסטודנטים טלוויזיה, אינטרנט קווי ואלחוטי – ממוצר אחד, כשהפיירוול שלנו הוא ה-'מוח', שאליו מחוברים כל הרכיבים ושדרכו נעשה ניהול מרכזי ממקום אחד".
תגובות
(0)