ווטסאפ נגד ממשלת הודו: החוקים החדשים מפירים את פרטיות המשתמשים
חוקים חדשים בהודו דורשים מאפליקציות הודעות לזהות את "מקור המידע הראשוני" של ההתכתבויות כאשר יתבקשו ● ווטסאפ טוענת, כי הם "אינם חוקתיים ויערערו את פרטיות" משתמשיה
ווטסאפ (WhatsApp) הגישה תביעה נגד ממשלת הודו בשל חוקי האינטרנט החדשים במדינה, שלדבריה "אינם חוקתיים ויערערו את פרטיות" משתמשיה.
החוקים החדשים, שנכנסו אתמול לתוקפם, כוללים דרישה מאפליקציות הודעות לזהות את "מקור המידע הראשוני" כאשר יתבקשו. לדברי ווטסאפ, שיש לה 400 מיליון משתמשים בהודו, הדרישה לזהות את מקורה של כל הודעה שנשלחת בפלטפורמה שלה מפירה את הזכות לפרטיות של המשתמשים.
לפי הפרסום בניו יורק טיימס, החברה הגישה את התביעה בבית המשפט הגבוה בדלהי, וציינה בתביעה כי הרגולציה החדשה תאלץ אותה לספק מידע על מקור ההתכתבות וגם תכנים אישיים ופרטיים.
WhatsApp did not address the lawsuit directly, but told Mobile World Live it is committed to “protecting the privacy of people’s personal messages and we will continue to do all we can within the laws of India to do so”.
בתגובה לפניית התקשורת, לא התייחסה ווטסאפ לתביעה בצורה ישירה, ורק ציינה, כי "ווטסאפ מחויבת להגן על פרטיות ההודעות האישיות של אנשים, ואנו נמשיך לעשות זאת ככל יכולתנו במסגרת החוקים של הודו".
בעקבות ניסיונותיהן של הודו ומדינות נוספות לאלץ אותה לאתר את מקור ההודעות, פרסמה ווטסאפ באתר שלה דף שאלות ותשובות בנושא, ובו היא מצהירה כי דרישות המעקב יאלצו אותה לבטל את ההצפנה מקצה לקצה של כל משתמש בשירות שלה, משום שאין דרך לדעת מראש איזו הודעה תרצה הממשלה לחקור. "ממשלה שבוחרת ברשות המעקב למעשה יוצרת צורה חדשה של מעקב המוני", נכתב.
התביעה מעצימה את המתח בין ווטסאפ וחברות הטק לממשלת הודו, שבאחרונה דרשה מהרשתות החברתיות, בהן טוויטר, פייסבוק ואינסטגרם, להסיר פוסטים הנוגעים לטיפול הממשלה במגיפת הקורונה, מה שעורר ביקורות על כך שהממשלה משתמשת בחוקים החדשים כדי להשתיק את מבקריה.
תגובות
(0)