אושר מינויו של כריס אינגליס כמנהל הסייבר הלאומי בארה"ב
תפקיד צאר הסייבר הוקם בממשל אובמה, בוטל בממשל טראמפ ואויש כעת מחדש לאחר חקיקה
הסנאט אישר ביום ה' האחרון את מינויו של כריס אינגליס כצאר הסייבר החדש של הבית הלבן – תפקיד שהחקיקה לגביו נערכה בסוף השנה שעברה.
צאר הסייבר הוא מתאם מדיניות אבטחת המידע והגנת הסייבר של הבית הלבן.
לתפקיד החדש יהיה חלק מרכזי בתיאום תגובת הממשלה לפריצות גדולות בסייבר ולאיומי אבטחת רשת אחרים. אינגליס נכנס לתפקיד על רקע כמה מתקפות ענק שאירעו בחודשים האחרונים: הפריצה לסולארווינדס (SolarWinds), ומתקפות הכופרה על קולוניאל פייפליין (Colonial Pipeline) וספקית הבשר JBS. כמנהל הסייבר הלאומי, אינגליס יוביל גם את יישום מדיניות ואסטרטגיית הסייבר, כולל המאמצים של ממשל ביידן לשיפור אבטחת הסייבר ברמה הפדרלית.
אינגליס צפוי לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי לתחום הסייבר וטכנולוגיות בצמיחה במועצה לביטחון לאומי, כמו גם עם ג'ן איסטרלי, המועמדת של הנשיא ג'ו ביידן להוביל את CISA, הסוכנות לאבטחת תשתיות וסייבר במשרד להגנת המולדת, לאחר שמינויה יאושר על ידי הקונגרס.
אינגליס יתאם גם את שיתוף הפעולה בין הממשלה והמגזר הפרטי בנושאי אבטחה ברשת. אינגליס הוא טייס ששימש במגוון תפקידים במשך כשלושה עשורים בסוכנות לביטחון לאומי, ה-NSA. התפקיד האחרון שמילא שם היה סגן ראש הסוכנות, עד 2014.
בשימוע שנערך לו בטרם אושר מינויו, אינגליס שם דגש בדבריו על הצורך לטפל באופן מסיבי במתקפות כופרה, ההולכות ומתרבות, וציין את הצורך להעמיק ולהדק את הרגולציות לתחום. "כאשר חברות פרטיות מקיימות פעילויות קריטיות, שהאינטרסים של המדינה תלויים בהן, יכול להיות שעלינו להיכנס לתחום. עלינו להסדיר ולאסדר אותו, או להטיל את האחריות באופן מוגדר ומדויק על החברות הפועלות באותו ענף, כמו שכבר עשינו בעבר במגזרי התעופה, הרכב והתעשייה", אמר בשימוע.
במאי 2018, ממשל טראמפ ביטל את תפקיד צאר הסייבר. התפקיד נוצר בממשלו של ברק אובמה, הנשיא שקדם לטראמפ, ונועד לבנות ולהתאים גישה כוללת של הממשל למדיניות הגנת הסייבר ולוחמה דיגיטלית.
ביטול התפקיד גרר ביקורת ממומחים רבים ופקידי ממשל לשעבר, אשר תיארו אותו כפגיעה משמעותית במדיניות הפדרלית של הממשל בתחום הסייבר.
בשנת 2009 חשף ברק אובמה, נשיא ארה"ב דאז, דו"ח חדש, העוסק בהגנה על ביטחון רשתות המחשבים של ארה"ב. לדבריו, המאמצים "להרתיע, למנוע, לאתר ולהגן" על האזרחים מפני איומי ההאקרים ינוהלו מהבית הלבן, תוך הגנה על חירויות הפרט. "מרחב הסייבר הוא אמיתי, וכך גם הסכנות שהוא מביא עמו", אמר הנשיא דאז. לדבריו, מאחר שארה"ב כשלה בעבר במציאת מענה לאיומים האלה, בכוונתו למנות בקרוב "צאר סייבר", שישולב במועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן. עד אז, הטיפול בנושא הגנת הסייבר פוזר בין כמה מוסדות – המועצה לביטחון לאומי, יחידה המתמחה בפשעי המחשבים ב-FBI, וה-NSA, הסוכנות לביטחון לאומי. בשל כך, התחום סבל מחוסר תיאום, סכסוכים פנימיים בין הארגונים והיעדר מדיניות מסודרת.
תגובות
(0)