בזק השלימה פרויקט וירטואליזציה עבור תשתיות התמיכה שלה; ההיקף הכספי: מאות אלפי ש'
תשתית הווירטואליזציה החדשה תחליף מאות שרתים פיזיים שונים שפעלו במוקדי השירות של בזק ותשרת למעלה מ-2,000 משתמשים ● הפרויקט בוצע בליווי מהנדסי VMware וצוות של אגף הטכנולוגיות והתפעול בקבוצת בזק ● אלי ינובסקי, ראש אגף הטכנולוגיות והתפעול בבזק: "מימדי החיסכון גדולים מאוד"
בזק סיימה בימים אלה פרויקט וירטואליזציה רחב שהקיף את כל תשתיות התמיכה שלה במוקדי השירות ברחבי הארץ. הפרויקט מתבסס על מערכות של VMware, לרבות תשתית הניהול VMware Lab. תשתית הווירטואליזציה החדשה תחליף מאות שרתים פיזיים שונים שפעלו במוקדי השירות של בזק ותשרת למעלה מ-2,000 משתמשים. עם זאת, היא טרם החליפה חלק מתשתיות הלגאסי מבוססות הסיטריקס (Citrix) בבזק. מקורות בשוק מעריכים, כי היקפו הכספי של הפרויקט נאמד במאות אלפי שקלים.
כתוצאה מהפרויקט, הצליחה בזק לחסוך ולייעל את תהליך העדכון וההפצה של תוכנות ויישומים ולחסוך בכוח אדם, המנותב כעת למשימות אחרות. הפרויקט בוצע בעזרת תמיכה וליווי של מהנדסי VMware וצוות של אגף הטכנולוגיות והתפעול בקבוצת בזק, בראשותו של אילן ינובסקי. לדבריו, "עד כה, כל שדרוג תוכנה חייב אותנו להוציא פיסית את השרת ולבצע בו את העדכון – תוך לקיחת סיכונים הקשורים בתקלות וטעויות. העובדה הזו הפכה הטמעה של כל יישום לפרויקט ארוך. ינובסקי הוסיף, כי "כעת, העדכון מתבצע על תוכנת המקור של היישום (המאסטר) על ידי לחיצת כפתור ובתוך זמן קצר ביותר".
לדבריו, עיקר העלויות עד ליישום הפרויקט היה בתהליכי הפצת העדכונים לתוכנות בכל המוקדים – פעולה שכעת הפכה לפשוטה ביותר. "מימדי החיסכון גדולים מאוד. למשל, במספר השרתים היחס הוא 1 ל-10. זה משמעותי, אך לא כמו החיסכון באנרגיה, שם מגיעים ליחס של 1 ל-15. זה בא לידי ביטוי בחיסכון של עשרות אלפי שקלים בהוצאות האנרגיה".
תגובות
(0)