"הדיגיטל הפך לחזות הכול – בלעדיו אין לעסק זכות קיום"

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, דיבר על השינויים בארגונים שהקורונה הביאה אתה, ש-"יוצרים שלל אתגרים עצומים למנמ"רים", ועל המענה הטכנולוגי שניתן להם

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל. צילום: ניב קנטור

"מגפת הקורונה יצרה עימה שינויים ואתגרים טכנולוגיים עצומים. בן לילה, כל הארגונים – ציבוריים וגם פרטיים – הבינו שהדיגיטל הפך להיות חזות הכול. בלא מסע דיגיטלי, לארגונים ולעסקים אין זכות קיום", כך אמר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.

שגיא דיבר הבוקר (ד') בכנס "יערות הכרמל", שנערך השבוע במלון אוריינט בירושלים, בהפקת אנשים ומחשבים, ובהשתתפות מאות נציגים מלקוחות בינת תקשורת מחשבים ושותפיה העסקיים. את הכנס מנחה העיתונאי דרור גלוברמן, מגיש התוכנית נקסט בערוץ 12.

לדברי שגיא, "הקורונה גרמה לכמה שינויים בארגונים: חלה עלייה משמעותית במעבר לעבודה היברידית, מהבית ומהמשרד; עלייה נוספת נרשמה בכמות הדברים המחוברים לרשת; והייתה צריכה מוגברת של רוחב הפס, כי כולנו עבדנו עם תקשורת וידיאו בשיחות ועידה. כל אלה יוצרים שלל אתגרים עצומים למנמ"רים".

צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

"מיצבנו את האסטרטגיה הטכנולוגית שלנו על מנת לתת מענה לשינויים הללו", אמר מנכ"ל סיסקו ישראל. "אנחנו עושים זאת בכמה שדות פעילות: תשתית רשת, אבטחת מידע והגנת הסייבר, שינוי הדרך שבה מתייחסים לאפליקציה, בניית ארכיטקטורה המאפשרת עבודה היברידית כפולה – גם מהמשרד ומהבית, ועומסי עבודה שיושבים בענן הפרטי ובאלה הציבוריים".

רכישות בישראל

שגיא ציין ש-"אנחנו ממשיכים את גל הרכישות בישראל וקונים סטארט-אפים ייחודיים, תוך הבעת אמון בחדשנות הישראלית ובמוחות המקומיים. סיסקו החלה את גל הרכישות שלה בישראל ב-1998, כשקנתה את קלאס דטה תמורת 50 מיליון דולר. במהלך השנים, סיסקו רכשה בישראל חברות בסכום מצטבר של יותר משבעה מיליארד דולר. כך, באוקטובר האחרון קנינו את פורטשיפט, מהפורטפוליו של Team8, שעוסקת באבטחת קונטיינרים, קוברנטיס וענן. הרכישה הזו מצטרפת לקנייתה ב-2016 של קלאודלוק, שמציעה מעטפת אבטחה לענן. הרכישה האחרונה, מהחודש שעבר, היא של סדונה, שפיתחה תוכנה לייעול פעילותן של רשתות תקשורת אינטרנט. סדונה מבצעת היתוך של השכבות בין השכבה האופטית לשכבת ה-IP, עם מערכת ניהול ובקרה אחודה, המתממשקת לכל יצרן ולכל סוג ציוד".

הוא אמר כי "יש ברכישת סדונה מסר ברור שלפיו סיסקו העולמית מחזקת את אחיזתה בישראל, עם הרכישה ה-16 במספר כאן. סדונה, שמביאה פתרון מוכלל לאיחוד מערכות ניהול, תהפוך להיות עמוד תווך בפרויקט המרכזי שלנו – יחד עם מרכזי הפיתוח שאנחנו מפעילים בקיסריה, נתניה ותל אביב, שמפתחים את שכבת הסיליקון, אופטיקה, כלי ניהול ובקרה והגנת סייבר. במרכז המו"פ שלנו בקיסריה מפותח הדור הבא של Silicon One – מעבד תקשורת המאפשר תעבורה בקצב של 25 טרה-ביט ובממשקים של 80 ג'יגה-ביט לפורט".

"סיסקו מתמקדת ביצירת פלטפורמה דיגיטלית אחודה, שכוללת תשתיות תקשורת מודרניות, עם אוטומציה ואנליטיקה, כולל פתרון אבטחת מידע מקצה לקצה, והגנה על המשתמשים, על קמפוס התקשורת, על היציאה לענן ועל האפליקציות. בנדבך האפליקטיבי, אנחנו עורכים מיטוב לאפליקציות הארגוניות, עם מערכות ניטור ובקרה, לרבות של AppDynamics ושל ThousandEyes. בנוסף, לטובת ניהול תשתיות הארגון ישירות מהענן, יש לנו את פתרון Intersight", הוסיף.

"סיסקו ישראל גדלה במהלך הקורונה", סיכם שגיא. "גייסנו עובדים חדשים, העמקנו את החדירה בקרב לקוחות קיימים ורכשנו לקוחות חדשים. במהלך משבר הקורונה ערכנו מאות פרויקטי דיגיטל, לרבות עבור ארגוני בריאות וארגוני חירום והצלה לאומיים. חווינו גידול ניכר בפעילות הסניף המקומי. היינו שותף דיגיטלי מוביל של ארגונים – מהקטנים ועד ארגוני אנטרפרייז, כולל גופים ציבוריים, ארגוני ממשלה, פיננסים וגופי ביטחון. אנחנו צופים צמיחה נוספת ב-2022, בשל הביקוש ההולך וגובר לפתרונות הדיגיטל שלנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים