"הדיגיטל – מהפכה משבשת, צונאמי לעומת מהפכות העבר"
יהודה זיסאפל, יו”ר קבוצת רד-בינת, בכנס "יערות הכרמל": תעשיית ה-ICT מובילה את המהפכה. תוך כדי ההובלה, גם התעשייה שלנו משתבשת: אנו משבשים תעשיות אחרות ומשתבשים בהליך מעגלי".
"אנו נמצאים בעיצומה של מהפכה דיגיטלית בתחום המידע הארגוני. היא משפיעה על כל תחומי החיים שלנו, בכל מגזר ובכל תחום פעילות, מהתעשייה ועד הבנקאות, מהתעסוקה ועד הפנאי. לעומת מהפכות העבר, מהפכת הדיגיטל נדמית לצונאמי והיא משבשת", כך אמר יהודה זיסאפל, יו”ר קבוצת רד-בינת.
זיסאפל דיבר אתמול (ד') בוועידת "יערות הכרמל”. הוועידה, בהפקת אנשים ומחשבים, נערכה השבוע במלון אוריינט בירושלים בהשתתפות מאות מלקוחות בינת תקשורת ומחשבים ושותפיה העסקיים, בהנחיית העיתונאי דרור גלוברמן, מגיש התוכנית נקסט בערוץ 12.
לדברי זיסאפל, "תעשיית ה-ICT מובילה את המהפכה. תוך כדי ההובלה, גם התעשייה שלנו משתבשת: אנו משבשים תעשיות אחרות ומשתבשים בהליך מעגלי". הוא ציין כי "המהפכה הדיגיטלית החלה עוד בטרם הקורונה, אולם באופן מפתיע היא הסתנכרנה עם המגיפה, וממש עזרה לנו להתמודד מולה. כך, כל מיני טכנולוגיות שפותחו לפני המגיפה, כגון עבודה מהבית, שימוש בכלי שיתופיות ועוד – נדרשו בן לילה. חיברנו בחודשי המגיפה הראשונים את הלקוחות ועבדנו קשה על מנת לעשות זאת, בממשלה ובשאר מגזרי המשק. עם זאת, המהפכה הדיגיטלית היא עוד דברים, כגון אפליקציות חכמות, בינה מלאכותית ובינה עסקית. הם שיביאו ערך אמיתי לארגונים, עם מיכון וחוכמה".
"לאחר שבקורונה היינו עסוקים בעיקר בחיבור לקוחות, כעת אנו מתפנים לעשות את הדבר העיקרי הבא", ציין, "והוא פיתוח יישומים. שנת הקורונה הייתה אמורה להיות קשה עסקית, אבל לא הייתה כזו: פעילות בינת גדלה בעת ההיא. היום אנו ערוכים לעבור לשלב הבא".
"השקענו רבות בענן", אמר זיסאפל, "אחד הפרויקטים החשובים הוא הדטה סנטר שלנו בירושלים, הוא היחיד הנמצא 50 מטר מתחת האדמה. הפעלנו כבר 40% ממנו ונשיק אותו באוגוסט ונמלא אותו בקרוב. גם בהגנת הסייבר השקענו ונמשיך להשקיע. פתיחת הרשתות והעבודה מרחוק הביאה לריבוי פרצות בסייבר".
מחסור במשאב האנושי
"האתגר הגדול ביותר הוא כוח האדם", הדגיש זיסאפל, "זה שני עשורים אנו מתריעים על המחסור במשאב האנושי. בישראל לא ניתן לייבא עובדים מחו"ל, ובנוסף, חברות בינלאומיות שמקימות פה מרכזי מו"פ מגייסות עוד עובדים מקומיים, מה שמביא למחסור כפול".
"זה שנים רבות", סיפר יו”ר קבוצת רד-בינת, "עסקנו בכמה פרויקטים להכשרת כוח אדם, בעיקר מהפריפריה. הבשורה היא שיש לנו בישראל מאגר בלתי מנוצל של משאב אנושי, כגון צעירים מהפריפריה, דתיים וערבים. הקמנו בעבר את תוכנית 'פועלים מ-3 ל-5', שיועדה לבני נוער ביישובי פריפריה בצפון ובדרום הארץ, שנועדה לשפר את כישוריהם המתמטיים. עוד הרמנו את פרויקט תוכנית 'אופקים להיי-טק', להכנת אוכלוסיות מוחלשות ללימודי הנדסה ומדעים. הפרויקט מאפשר לבוגרי צבא או שירות לאומי ללמוד במכינה להנדסה ומדעים בטכניון ובאוניברסיטאות בן גוריון ותל אביב, ולהתקבל לאחר מכן לעבודה בקבוצה או בכלל הענף. הקמנו בערד את 'קמטק', תוכנית ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב, המבטיחה תעסוקה לבוגריה. קמטק הוא שילוב המלים 'קמפוס' ו'היי-טק'. הלימודים מציעים התמחות בסייבר. הכוונה היא שמרכז ההיי-טק בערד יהיה חממת סטארט-אפים. כמעט 60% מהבוגרים השלימו את לימודי התואר, יש להם ציונים מרשימים: ארבעה מהם מצטייני דיקאן, אחת מצטיינת נשיא, וממוצע הציונים שלהם הוא יותר מ-80".
בדרך זו, "סיכם זיסאפל, "אפשר ליישם את הפרויקט שנעשה בערד בכל עיר בפריפריה וכך להביא כוח אדם חשוב ואיכותי לתעשייה ולסגור את הפער הדיגיטלי-חברתי בין המרכז לפריפריה. חתמנו עם רפאל על הסכם להקמת מיזם דומה בצפון: ילדי עכו, נהריה וכרמיאל יוכשרו לתחום הבינה המלאכותית. בשל הצלחת פרויקט כיפת ברזל, ברפאל יש מצוקת כוח אדם. יש פה הזדמנות לעשות שינוי גדול. סגרנו במהלך הקורונה את נושא התשתיות – וכעת אנו פנויים לפתח את תחומי הבינה המלאכותית והבינה העסקית, שייתנו ערכים גבוהים למהפכת הדיגיטל בשנים הבאות".
תגובות
(0)