פרויקט ענק: תנובה תטמיע ERP של סאפ ב-350 מיליון שקלים

DXC Technology ואנשי תנובה יטמיעו בחברת המזון מערכת ERP אחת, שתאחד את המערכות הקיימות ביחידות השונות שלה ● הפרויקט מבטא את המשך האימוץ של התעשייה 4.0 בתנובה, ויימשך חמש שנים

שי מיקהל, סמנכ"ל ה-IT של תנובה. צילום: יח"צ

לפני ימים אחדים יצאה לדרך אחת מעסקאות ההטמעה של מערכת טכנולוגית הגדולות ביותר בישראל בתקופה האחרונה – בהיקף של כ-350 מיליון שקלים. העסקה המדוברת היא הטמעת מערכת ERP של סאפ בתנובה – פרויקט שאותו תבצע DXC Technology, בשיתוף אנשי חברת המזון הגדולה.

במסגרת הפרויקט, שייפרס על פני חמש שנים, צפויה תנובה להחליף את כלל המערכות שלה. בחברה אומרים כי המערכות החדשות יאפשרו לה להאיץ את תהליכי הייצור, הליקוט, המכירה וההפצה, ולהגיב באופן מהיר יותר למה שקורה בשוק. מדובר באיחוד של מערכות ה-ERP בכל היחידות בתנובה, שעד כה התנהלו באופן עצמאי. כמו כן, על פי חברת המזון, המעבר יאפשר להטמיע כלים דיגיטליים שונים, ביניהם ניתוח של עולמות ביג דטה ובינה מלאכותית, במטרה להאיץ תהליכים ארגוניים, לשפר את איכות המוצרים ולהגדיל את הצעת הערך ללקוחות.

פרויקט הטמעת המערכת הוא חלק מתהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית שתנובה החלה בו בכל המערכות הארגוניות שלה – הן ברמת המטה והן ברמת המפעלים. החברה אימצה את התעשייה 4.0 ומטמיעה בימים אלה טכנולוגיות מתקדמות להגדלה משמעותית של תפוקות קווי הייצור ושיפור איכות המוצרים. רק באחרונה היא השלימה הטמעה של פלטפורמת האי-קומרס של סיילספורס באתר מכירות אבקות החלבון של המותג GO, ובשנה הקרובה תושלם הטמעת הפלטפורמה כמערכת הרב ערוצית החדשה של החברה מול לקוחותיה.

סאפ, אורקל – ושוב סאפ

לא מדובר במערכת הראשונה של סאפ שתנובה מטמיעה: בעבר היא עבדה עם מערכות של החברה, אלא שב-2009 היא העדיפה להטמיע, יחד עם HP, מערכת של אורקל למודולים שונים בפעילות שלה, בהם המודול הפיננסי. למרות זאת, היא בחרה להשאיר את מודול משאבי האנוש במערכת של סאפ, כיוון שהמערכת הזאת לא מהווה חלק מעסקי הליבה של החברה. כעת היא החליטה לחזור לסאפ.

יש לציין ששי מיקהל, סמנכ"ל מערכות המידע של תנובה, זכה לפני כמה חודשים באות המנמ"ר המצטיין מטעם אנשים ומחשבים. בנימוקי הבחירה נכתב כי הוא "הוביל את שינוי תפיסת הארגון, תוך הסדרת תוכנית חומש למערכות המידע, עם השפעה דרמטית על תהליכי הארגון, שחלקה בוצע השנה (ב-2020 – י"ה). זוכה להערכה מאוד גבוהה בארגון. הוביל בניית ארכיטקטורה לתשתיות חדשות ולסייבר, עם שיפור עולם הנתונים. הדגים יכולת גבוהה בהנעת תהליכים אסטרטגיים בארגון ורתימת ההנהלה והדירקטוריון, תוך הסתכלות ארוכת טווח. במקביל לניהול כ-240 מערכות, קידם נושאים בוערים לחברה שלא טופלו קודם לכן, הקים גוף תשתיות חדש מרכזי והטמיע BI אחיד לכל הארגון".

אנשי תנובה ו-DXC במעמד החתימה על ההסכם. מימין: ירון בצלאל, שי מאיר, פרי פורנשטיין, עמית רונן וששי מאיר מ-DXC; חיים גבריאלי יו"ר תנובה; אייל מליס, מנכ"ל החברה; ושי מיקהל, סמנכ"ל מערכות המידע שלה. צילום: יח"צ

אנשי תנובה ו-DXC במעמד החתימה על ההסכם: ירון בצלאל, שי מאיר, פרי פורנשטיין, עמית רונן וששי מאיר מ-DXC; חיים גבריאלי, יו"ר תנובה; אייל מליס, מנכ"ל החברה; ושי מיקהל, סמנכ"ל מערכות המידע שלה. צילום: יח"צ

DXC היא חברת שירותי IT גלובלית שפרושה במעל 70 מדינות ומעסיקה כ-140 אלף עובדים, מתוכם מעל 10,000 מומחי סאפ. היא שותף פלטינום של החברה הגרמנית ומתמחה ביישום פרויקטי סאפ ללקוחות ברחבי העולם, בכלל זה חברות מזון.

לדברי מיקהל, "DXC מביאה איתה ידע עשיר בתחום ה-IT. הפרויקט הוא חלק מהמשך הטרנספורמציה הדיגיטלית שתנובה עוברת בשנים האחרונות, על מנת להגדיל את הערך ללקוחות".

ששי מאיר, מנכ"ל DXC ישראל, ציין כי "הבחירה של תנובה בנו היא הוכחה לאמון שלה ביכולות שלנו. זכייה זו מצטרפת לזכיות נוספות של החברה בפרויקטים רחבי היקף בתקופה האחרונה".

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. סיון

    למה הושמטו משמות האנשים שבתנמונה שמותיהם של טל בר-טוב וענת כהן, מנהלות הרכש מתנובה שאחראיות למו"מ על ההסכם המסחרי?

    1. אנונימי

      נראה שלתנובה יש הרבה כסף ומנמרים לא חכמים.להשקיע כסף וזמן במעבר ממערכת אלת לשניה כאשר ברור שאין הבדל מהותי בין סאפ לאורקל מראה על אירגון לא חכם.

אירועים קרובים