אופיר זמיר, VMware: "הווירטואליזציה עוברת מהשרתים לתחנות הקצה"
ישראל מצויה במקום גבוה בעולם בתחום הווירטואליזציה של השרתים, ויש בארץ ארגונים שכבר הגיעו למימוש וירטואליזציה של 99% מכלל השרתים שלהם בחדרי המיחשוב, ציין זמיר ● הוא אף ציין הערכה של גרטנר שלפיה עד 2013, כמעט מחצית מתחנות הקצה שבארגונים תהיינה וירטואליות, "ו-67% מהמנמ"רים בארגונים בעולם השיבו, כי בכוונתם לבחון את התחום או לממש אותו כבר בשנה הקרובה"
"הווירטואליזציה עברה שלב, וכיום, לאחר הטמעה מסיבית של פרויקטים מסוג זה בעולם השרתים, כבר החל המעבר לשלב הבא – וירטואליזציה של תחנות הקצה", כך אמר אופיר זמיר, מהנדס מערכות בכיר ב-VMware ישראל. זמיר דיבר באירוע משותף לזברה טכנולוגיות, מפיצי VMware בישראל, ול-VMware עצמה. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים אמש (ג') בווילה דלאל בתל אביב, בהשתתפות מנמ"רים בכירים מכל מגזרי השוק.
הוא ציין, כי ישראל מצויה במקום גבוה בעולם בתחום הווירטואליזציה של השרתים, וכי יש בארץ ארגונים שכבר הגיעו למימוש וירטואליזציה של 99% מכלל השרתים שלהם בחדרי המיחשוב. כמו כן, ציטט זמיר מחקר של גרטנר (Gartner), שלפיו VMware מובילה בעולם הווירטואליזציה בהיבטי יציבות, בשלות ותמיכה, ואמר, כי החברה מריצה 84% מהשרתים ותחנות הקצה הווירטואליים במערכי מיחשוב ארגוניים בעולם.
בהמשך דבריו, מנה זמיר כמה סיבות למימוש וירטואליזציה בתחנות הקצה, ביניהן הרצון למנוע בזבוז משאבים וזמן כאשר מבוצעים שדרוגים, שינויי גרסאות או שחזור מידע והחיסכון המתקבל בהיבט פישוט הניהול של תחנות הקצה. הוא ציטט מחקר נוסף של גרטנר, שלפיו מגמת הווירטואליזציה של השרתים תמשיך לעמוד בראש סדר העדיפויות של המנמ"רים בשנים הקרובות, כיוון שהיא חוסכת כסף רב לארגונים. עוד הוא ציין, כי במקום החמישי בסדר העדיפויות של המנמ"רים מצויה וירטואליזציה של תחנות הקצה. זמיר אף ציין את הערכת החברה שלפיה עד 2013, כמעט מחצית מתחנות הקצה שבארגונים תהיינה וירטואליות, "ו-67% מהמנמ"רים בארגונים בעולם השיבו, כי בכוונתם לבחון את התחום או לממש אותו כבר בשנה הקרובה", אמר.
הוא תיאר את ההיבטים הטכנולוגיים של חבילת VMware view 4, שלדבריו "מאפשרת אימוץ נרחב של תחנות עבודה וירטואליות, תוך ייסוד מודל של ניהול תחנת הקצה כשירות". החבילה, לדברי זמיר, "מהווה פתרון מלא לווירטואליזציה של תחנת העבודה, ומעניקה חווית משתמש גמישה, על בסיס פלטפורמה אפקטיבית, מאובטחת ומנוהלת ממקום מרכזי, תוך הוזלה משמעותית, של 50%, בעלות הבעלות הכוללת (TCO) על תחנת הקצה". לדבריו, הפתרון מסיר את מגבלות יכולת הגידול, הביצועים ומחסומים נוספים, אשר מנעו מהמשתמשים לאמץ וירטואליזציה לתחנת העבודה. זמיר אמר, כי היעד הוא "לאפשר אימוץ נרחב של וירטואליזציה לתחנת העבודה בארגונים כשגרה. החבילה מספקת ניהול משופר ליישומי תחנות הקצה, באמצעותה ניתן לספק אלפי תחנות עבודה או יישומים לפי דרישה ובאופן מיידי, כאשר ניתן לנהל את כל תחנות העבודה ממערכת ניהול מרכזית אחת. באמצעות החבילה יכולים ארגונים להגדיר רמות גישה שונות, כמו: זמינות, התאוששות מאסון וגישה, במקרים של כשל מערכות, גם לאלפי משתמשים בארגוני ענק. זאת, לצד אבטחה ברמה גבוהה וניהול מרוכז של מדיניות האבטחה והעדכונים".
לדברי זמיר, VMWare מריצה בארץ כמה עשרות פרויקטים בתחום, "בעיקר בחברות היי-טק. מימוש פרויקט שכזה מספק למנמ"ר גמישות ומביא חופש למשתמשים על בסיס הגדרות שלו. רמת אבטחת המידע המתקבלת גבוהה יותר ויש הלימה גבוהה יותר לרגולציות השונות. ניהול מרכזי של תחנות הקצה הווירטואליות מניב חסכון בהוצאות". הוא סיכם את דבריו באומרו, כי מדובר בתהליך "שלא קורה ביום אחד".
הדובר הפותח באירוע היה אלי וודנסקי, מנכ"ל זברה טכנולוגיות. חתם את האירוע אלוף בן, הפרשן המדיני של הארץ, שדיבר על מנהיגות והשווה בין מנהיגי ישראל השונים ואופן פעולתם הלכה למעשה אל מול הדרך שבה הם משווקים עצמם כמותג פוליטי.
בין המנמ"רים שנכחו באירוע היו: משה זעירא, משרד הביטחון; אלכס דרוקר, כ.צ.ט.; אריה רייכר, רשת-נגה; אורלי וייסלברג, ברן הנדסה; ראובן רוזנבלום, מעריב; מאיר מושקה, אורמת; רפי הירש, שירותי בריאות כללית; גדי הולדנגרבר, אודיוקודס; מולי צפריר, הבורסה לניירות ערך; יגאל נאור, לאומי קארד; יורם כהן ואריה ברגר, אל-על; ואלי קורח, משרד החוץ.
תגובות
(0)