המחשב הנייד Lenovo Ideapad 5i Pro Gen 6: עוצמה שמפתיעה לטובה
מסך 16 אינץ'; מעבד Core i7-11370H, שהושק בתחילת השנה ומיוצר בליתוגרפיה 10nm SuperFin של אינטל; סוללה גדולה, שמציעה נפח עבודה ארוך טווח - כל אלו מייצרים סביבת עבודה נוחה ומהנה באיכות תמונה טובה
בהיררכיית משפחות המחשוב של לנובו, משפחת ה-Ideapad נחשבת לצרכנית טהורה, והיא ממוקמת מתחת ל-Yoga, הנחשבת ליוקרתית הרבה יותר. בלנובו ממש לא מסתירים את זה. מי שמכיר את מספור הדגמים של החברה, רואה זאת היטב – בדרך כלל הדגמים של Ideapad כוללים את המספרים 1 עד 5, בעוד שמחשבי ה-Yoga מתחילים ב-5 ומגיעים עד 9.
אבל לנובו ידועה במקביל כאחת שמערבבת באופן חופשי למדי בין כל המשפחות שלה, כשהיא לוקחת קצת מפה וקצת משם, ומטשטשת לעיתים די קרובות את הגבולות שהיא עצמה קבעה. וזה גם המקרה עם מושא הביקורת הנוכחית הזו, Ideapad 5i Pro 16, שזה לו הדור השישי עם מעבד מבית היוצר של אינטל.
הוא לא מחשב עסקי כפי שכתוב בספר, ולו רק בגלל שאין לו חיישן טביעות אצבע, והוא מגיע עם מסך 16 אינץ', מה שגורם לו להיות גדול וכבד יותר ממה שאנשי עסקים נוהגים לבחור אם הם מרבים בניוד, אבל עבור אלו שעובדים בדרך כלל ממשרד ביתי/ארגוני, הוא מציע עוצמה שמפתיעה קצת לטובה, ואז המסך הגדול נכנס לתמונה מהצד החיובי שלה.
מסך שמציע קצת יותר מהממוצע
אחת ההפתעות הטובות היא שלנובו, כמו חברות רבות אחרות בשוק כיום, הצליחה לדחוף את מסך ה-16 אינץ' – גודל שהפך לאחרונה משום מה לסוג של גביע קדוש – אל תוך גוף של מחשב עם מסך בגודל 15.6 אינץ' של פעם, ובבדיקה שלי התברר שזה כמעט על המילימטר האחרון, אחד לאחד. זה אומר מסגרת דקה מאוד משלושה כיוונים, מה שעוזר עוד יותר להתמקד בתמונה, וזה כמובן גם אומר יותר שטח עבודה מול הגודל 'הישן'. במקרה של Ideapad 5i Pro 16 מדובר בנוסף במסך שמציע קצת יותר מהממוצע. אמנם מדובר בקצב רענון של 60 הרץ, במחשב שקיבלתי לבדיקה (יש גם אפשרות ל-120 הרץ), אבל מדובר ברזולוציית 2.5K, או 2560×1600 פיקסלים, ויחד עם גודל המסך הפיזי מדובר בסביבת עבודה נוחה ומהנה, שגם מספקת איכות תמונה טובה.
וכאמור יש גם עוצמה בפנים. לנובו בחרה עבור המחשב את Core i7-11370H, שהושק בתחילת השנה הנוכחית, שמיוצר בליתוגרפיה 10nm SuperFin של אינטל, ושייך למשפחת מעבדי הביצועים למחשבים ניידים של החברה. יש לו לוח 4 ליבות פיזיות, שתומכות בריבוי נימים, יש לו מהירות בסיסית גבוהה יחסית של 3.3 גיגה-הרץ, ובמצב הטורבו המובנה הוא מגיע עד 4.8 גיגה-הרץ לכל היותר. גם צריכת הכוח שלו סבירה, עם TDP של 35 וואט, שגורם מדי פעם בכל זאת למאוורר להשמיע את קולו ברמה, והוא מלווה ב-16 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג DDR4-3200.
מדובר במעטפת שמציעה כמובן ביצועים יותר טובים מכל מה שאפשר למצוא במה שמכונה 'מחשבים דקים וקלים' המבוססים על מעבדי אינטל, וכנראה גם של היריבה AMD, שמגיעים עם מעבדים ממשפחת ה-U של החברות, עם TDP נמוך בהרבה אבל גם עם ביצועים מופחתים – וגם זה סוג מסוים של יתרון גודל שמציע המחשב.
מחשב נייד עוצמתי למדי שעובד שעות
בלנובו אף הוסיפו שחקן חיזוק למערכת, בדמות כרטיס תצוגה GeForce MX450 של NVIDIA, וזאת מעבר לשבב ה-Iris Xe המשובץ במעבד הראשי. NVIDIA השיקה את משפחת ה-MX4xx כמעט מייד לאחר ההשקה של המעבד החדש של אינטל, והוא שוב פותח פער אדיר מול מה שמציעה אינטל. זה בא לידי ביטוי במבחני ה-Compute של Geekbench 5. השבב הגרפי של אינטל סיים עם 16,351 נקודות, התוצאה של השבב של NVIDIA – שמגיע עם 2 גיגה-בייט זיכרון ייעודי – הייתה 32,625 נקודות. כמעט פי שתיים, וזו עוצמה שכבר מתקרבת להפוך אותו למחשב שיכול לשמש גם את הילדים לשחק, אם כי לא במשחקים המודרניים.
ויש עוד יתרון במחשב יותר גדול, וכנראה בגללו גם יותר כבד, סוללה גדולה שמציעה נפח עבודה של 73 וואט/שעה, שאכן מספקת את העבודה, ואולי אפילו טוב יותר ממה שבלנובו קיוו לו. במבחן היישומים המשרדיים של PCMark 10 היא הצליחה להגיע ל-12:41 שעות וזה לא מרשים – זה מרשים מאוד. וזה אומר שגם אם תשכחו להטעין את המחשב בלילה, כנראה שעוד יהיה לו מספיק כוח לגמור עוד יום עבודה בתנאי עבודה סטנדרטיים, בהם מדי פעם המסך כבה והמחשב יוצא למנוחה.
המחיר של Ideapad 5i Pro Gen 6 עומד על כ-5,990 שקלים, והטרוניה היחידה היא אולי כדאי כונן גדול יותר מאשר 512 גיגה-בייט.
תודה צביקה על ביקורת מעולה