"הדרך למשטרה חכמה עוברת בבינה מלאכותית"
"רק בינה מלאכותית, שתוטמע במערכות המשטרה, תביא לצמצום הפשע", אמר אוריאל חליבה, מנהל הנדסה גלובלי באקסון ● בראיון לאנשים ומחשבים הוא מספר על הפיכת החברה, שמוכרת כיצרנית אקדח הטייזר, לחברת טכנולוגיה
"אני מכיר היטב את הוואי 5-0, סטארסקי והאץ', קולומבו, קגני ולייסי, חוק וסדר ו-CSI. אבל בחיים האמיתיים, השוטרים עוסקים יותר מדי בניירת ופחות מדי בליבת העיסוק שלהם – שיטור. רק בינה מלאכותית, שתוטמע באופן עמוק ונרחב במערכות המשטרה, תביא לייעול העבודה ולצמצום הפשע", כך אמר אוריאל חליבה, מנהל הנדסה גלובלי באקסון, בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים. חליבה, אמריקני-יהודי, מגדיר את עצמו "חצי ישראלי".
אקסון, לשעבר טייזר, מספקת הגנה על האזרחים וכוחות השיטור והאכיפה במדינות, בעזרת שימוש באמצעי הגנה פחות קטלניים מרובים או אקדחים – היא יצרנית מצלמות שיטור ואקדחי טייזר. החברה נוסדה ב-1993 בשם טייזר אינטרנשיונל. מוצר הדגל העיקרי שלה היה במשך שנים רבות אקדח הטייזר, שמצדדיו אומרים שהוא מסייע למלחמה בפשיעה ובטרור, ומתנגדיו – שהוא אמצעי אלים מדי.
"מחברה שמייצרת כלי נשק פחות קטלניים עברנו לעולם החישה, עם מצלמות גוף", ציין חליבה. "הבנו שלכוחות האכיפה אין משאבים לנהל את הנתונים הנאספים, אז נכנסנו לעולם ניהול הנתונים ולאחר מכן לניהול נתונים מבוסס בינה מלאכותית. בנינו מערכת עננית שאוספת, מעבדת ומנתחת את כלל הנתונים הנאספים במקום מסוים, ומספקת ניתוח מושכל לכוחות בשטח. היא אגנוסטית לזהות המקור של הדטה וליצרן שייצר אותם – בין אם הוא אנחנו או ספקית IT אחרת".
השינוי הזה – מחברה שמזוהה עם אקדחי הטייזר למיתוג החדש שלה כחברת טכנולוגיה – אירע ב-2017. "מיד עם השינוי הוצאנו קווי מוצרים חדשים להפיכת העבודה של כוחות אכיפת החוק לחכמה, בטוחה ושקופה יותר", אמר. שווי השוק של אקסון עומד כיום על יותר מ-11 מיליארד דולר.
"השוטרים מבזבזים יותר מחצי מהזמן על ניירת"
חליבה ציין כי "כל מנמ"ר נדרש לצמצם הוצאות ולייעל את תפעול ארגון ה-IT והארגון בכלל. הדבר נכון שבעתיים במשטרות ברחבי העולם, שחוות זה שנתיים צמצום בתקציבים שלהן, בזמן שהיקף המשימות והיעדים שלהן לא קטן, אלא גדל".
"ברוב משטרות העולם", הוסיף, "השוטרים מבזבזים יותר ממחצית מזמן העבודה שלהם על מילוי טפסים וניירת. המשימה, בראייתנו, היא למכן את הטיפול בניירת בהיקף של כשליש ולשלוח את השוטרים להיות יותר זמן בשטח, בסיורים מונעי פשיעה".
"המענה לייעול הזה הוא AI", הסביר. בהקשר זה, חליבה המשיך להסביר על מה שאקסון מציעה: "יש לנו טכנולוגיית ענן מאובטחת, שמחוברת לכל המצלמות של השוטרים בשטח, ובעזרתה היא מקליטה ומאחזרת את הנתונים ומעבדת אותם. הררי המידע נצברים על השרת הפרטי של החברה, Evidence.com, שהוא אחד ממאגרי המידע העשירים ביותר. אנחנו מציעים גם שירותי בינה מלאכותית לפענוח וניתוח של כל המידע הזה. המערכת שלנו יודעת לשלוף את הנתונים שהוגדרו רלוונטיים לחיפוש, וכך מסייעת לזיהוי הרגעים המהותיים שנקלטו באירוע, באיתור חשודים ועדים באמצעות תוכנות זיהוי פנים". על לקוחות החברה נמנים יותר מ-6,000 גופי משטרה ברחבי העולם, ובכלל זה משטרות וושינגטון, לוס אנג'לס, לאס וגאס, שיקגו, ניו-יורק, המשטרה המטרופוליטנית של לונדון ומשטרת שבדיה. גם צבא ארצות הברית וה-FBI הם לקוחות שלה.
השקעה בחברה ישראלית
בפברואר השנה השקיעה אקסון 90 מיליון דולר בסלברייט הישראלית. חליבה ציין כי "סלברייט מספקת כלים פורנזיים (כלי ניתוח פלילי – י"ה) לטובת אכיפת החוק לצבאות ולגופי מודיעין, כדי שהם ישתמשו בראיות דיגיטליות במסגרת חקירות. על הלקוחות שלה נמנות רבות ממשטרות העולם, ובמסגרת שיתוף הפעולה בינינו, הנתונים שלהם עולים לענן שלנו, לטובת ניתוח וניהול מידע בעלות נמוכה ובמהירות".
עוד כלי טכנולוגי שאותו אקסון מציעה, אמר חליבה, הוא "מצלמות לשוטרים בשטח – על גבי רחפנים, מצלמות לרכב או מצלמות גוף. הדור הבא של המצלמות מספק את נקודת המבט של השוטר, באופן שלא ניתן להפריך, ומונעות האשמות שווא מצד הפושעים. אנחנו מסייעים לאיסוף נתונים שהתביעה הופכת לראיות וכתבי אישום".
"בעולם הרחפנים", ציין, "יש לנו שיתופי פעולה עם DJI הסינית ועם סקיי-דיו. עלות חצי שעה של מסוק באוויר עומדת על כ-2,000 דולר. עלותו של רחפן היא בין 1% לפרומיל מזה, והמשטרה בשטח מקבלת תמונת מצב, בזמן אמת, בתלת ממד וב-360 מעלות".
לסיכום אמר חליבה כי "השימוש בבינה המלאכותית מייעל את עבודת המשטרה בהרבה ממדים: מתמלול של חקירות ועד להצללה ולטשטוש של פנים בסרטוני וידיאו. הייעול הזה משליך לא רק על המשטרות, אלא גם על מחלקות התביעה הכללית. ככה אנחנו מסייעים לטחנות הצדק לטחון מהר יותר".
באפריל 2020 פורסם באנשים ומחשבים בלעדית שצביקה בירמן מונה למנכ"ל אקסון ישראל. בירמן עוסק מזה שני עשורים בשדות הגנת הסייבר וההגנה על המולדת (HLS). "משטרת ישראל היא לקוח אסטרטגי שלנו בתחום הנשק הפחות קטלני", אמר בירמן, מנהל אזורי גם של יוון וקפריסין. "לצד לקוחות מהמגזר הביטחוני אנחנו פונים גם למגזר האזרחי – בין השאר לרשויות מקומיות ולארגוני בריאות". לדבריו, "הענן שלנו מאובטח ברמה גבוהה. אנחנו פועלים לכך שלכל פקח ולכל שוטר תהיה מצלמת גוף, שתדווח בזמן אמת לענן שלנו. כך נוכל לסייע לגופי האכיפה, ולא רק להם, לנתח אירועים בזמן אמת, ובדיעבד. החזון שלנו הוא שלכל מאבטח אזרחי, באשר הוא, יהיו מצלמות גוף ואקדח טייזר".
תגובות
(0)