המטאברס של מיקרוסופט: Mesh for Microsoft Teams
דרכים חדשות לחיבור בין אנשים, ארגונים ורעיונות - וכמובן, מטאברס, היו מילות המפתח שנשמעו בהכרזות הראשונות של מיקרוסופט בכנס Ignite שלה, בהן גם השירות שיחבר אנשים שנמצאים במקומות שונים אל חוויות משותפות
החל מהיום ובהמשך השבוע תציג מיקרוסופט יותר מ-90 שירותים ועדכונים חדשים במהלך כנס Ignite השנתי שלה. העדכונים מתרכזים בכמה מגמות עיקריות, שלפי החברה צפויות לשלוט בחיים העסקיים והארגוניים בעשור הקרוב. מילות המפתח העיקריות שהשמיעו אנשי החברה היו דרכים חדשות לחיבור בין אנשים, ארגונים ורעיונות – וכמובן, מטאברס.
כמו במקרה של פייסבוק, שמייסדה הכריז על שמה החדש, מטה, בסוף השבוע שעבר, גם במיקרוסופט מתייחסים את המטאברס כאל עולם דיגיטלי מתמיד, המחובר לפי הצורך להיבטים בעולם הפיזי – החל באנשים, דרך מקומות ועד חפצים – במטרה לספק מקום שבו אפשר לחוות ביחד דברים – כולל עבודה משותפת.
המטאברס של מיקרוסופט: Mesh for Microsoft Teams
אחד ההיבטים החשובים ביותר, וכאמור שוב אי אפשר להתעלם מהדמיון להכרזות של מטה בנושא הזה, הוא Mesh for Microsoft Teams. השירות החדש, שיושק ב-2022 באופן מתגלגל, ישלב יכולות של מציאות מעורבבת כדי לחבר אנשים שנמצאים במקומות שונים אל חוויות משותפות. כך, לדוגמה, ניתן יהיה להשתמש באווטארים דינמיים במהלך פגישות וידיאו מרובות משתתפים, עבור אלו שמסיבות כאלו או אחרות לא רוצים להציג את עצמם לעין המצלמה. מנגד, ניתן יהיה להיפגש במרחבים וירטואליים כדי לנהל שיחות אישיות, כולל יכולות תרגום טקסטואלי בזמן אמת, או כדי לנהל פגישות עבודה בחדרים מיוחדים שאפשר יהיה לשלב בהן מצגות, תוכנות, כלי עזר ועוד כאילו יושבים במשרד מסביב לשולחן.
היכולות הללו, לפי מיקרוסופט, ייבנו כמובן על מערכת הענן של החברה, שתספק ערכת כלים מקיפה לתמיכה במטאברס, כולל יכולות ליציאת מה שמכנה מיקרוסופט 'תאומים דיגיטליים' של עצמים פיזיים לטובת השימוש בהם ב-Mesh for Teams. המערכת הזאת תשתמש במשאבים מבוססי בינה מלאכותית, לימוד מכונה וראייה ממוחשבת כדי ליצור אינטראקציות טבעיות אם במהלך שיחות ואם במהלך מפגשים בלובי או בחדרי ישיבות וירטואליים.
עוד כלי חדש שמייחסת החברה לתחום הזה הוא Dynamics 365 Connected Spaces, שנמצא במצב של סקירה טכנולוגית ראשונית במטרה לספק נקודת מבט חדשה, כך על פי פרנק שו, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית, על הדרך שבה אנשים נעים ומתפקדים כמעט בכל מרחב בחיים היום יומיים – מחנות ועד למשרד או למפעל, וכיצד הם שומרים על בריאותם ועל הבטיחות שלהם בסביבת העבודה ההיברידית.
לפי מיקרוסופט, הכלים החדשים הללו, וכאמור עוד רבים אחרים, הם צורך שנוצר ורק הואץ במהלך השנה וחצי האחרונות בגלל מגיפת הקורונה.
"הצורך בהמרה דיגיטלית מעולם לא היה דחוף יותר. טכנולוגיה דיגיטלית היא כוח דפלציוני חזק בכלכלה אינפלציונית. עסקים קטנים וגדולים יכולים לשפר את הפרודוקטיביות שלהם כמו גם את זמינות וסבירות ההצלחה של המוצרים והשירותים שלהם בעזרת עוצמת הבנייה הטכנולוגית", אמר סאטיה מנדלה, מנכ"ל מיקרוסופט. "אבל אתם לא באים לאירועים האלה רק כדי לשמוע על מה קרה או מה שקורה עכשיו. אתם שואלים מה יקרה בשלוש השנים הבאות, בחמש, וב-10 שנים, ומה אתם צריכים לעשות כדי להכין את הארגון שלכם. איך אתם מוכרים, איך אתם תומכים בלקוחות, איך אתם משווקים, איך אתם מייצרים, איך אתם מתחברים לעובדים שלכם – הכל עובר שינויים. בעיקרון, אנחנו כבר מעבר לעידן המובייל והענן, ונכנסים לעידן של מחשוב הנמצא בכל מקום עם סביבה תבונתית, מודיעין, עידן שבו נחווה יותר תהליכי דיגיטציה במהלך 10 השנים הבאות מאשר ב-40 האחרונות".
שינויים בתהליכים עסקיים
מעבר למגמת העבודה ההיברידית, שבה לטענת מיקרוסופט עדיין אין תקן, והדבר הכי חשוב בהקשר שלה זו רמת הגמישות שמציעים הארגונים לעובדיהם, והיא כבר משהו שדופק בחוזקה על הדלת, יש גם שינוי בתהליכים העסקיים של החברות. ההערכה היא שעד 2025 החברות יצטרכו להיות הרבה יותר פרואקטיביות ממגיבות בכל ההיבטים, החל בשרשרת האספקה ועד הקשר עם הלקוח, כשהכל מתבצע על בסיס בינה מלאכותית ודטה במטרה לקשר בין העולם הפיזי לדיגיטלי.
שתי מגמות נוספות שהגדירו במיקרוסופט הן התחזקות הצורך של כל החברות להפוך לדיגיטליות, עם יכולות דיגיטליות שמחוברות לתשתית מרובת עננים ומרובת קצוות, ואיך לא – ההתרחבות של פשיעת הסייבר. לפי מיקרוסופט, הפשיעה עולה כיום כשישה מיליארד דולר בשנה ועד 2025 היא תצמח לשיעור של כ-10 מיליארד דולר.
Microsoft Loop – עבודה משותפת על פרויקט
אחד מהכלים החדשים שמיקרוסופט תציע כסוג של תשובה למגמות הללו הוא Microsoft Loop, והיא מוגדרת על ידי החברה כפריצת דרך. היא אמורה לאפשר לצוותים לחשוב, לתכנן וליצור יחד סביב פרויקט אחד באופן מאובטח, לרכז את כל ההיבטים הרלוונטיים – קבצים, קישורים ונתונים מאפליקציות אחרות – לסביבת עבודה אחת מסונכרנת, עם גישה של תקשורת ובינה מלאכותית לפני הכל, וכדרך שבה כל משתתף יכול לתרום ישירות לעבודה ולא משנה איך ומהיכן.
חידושים אחרים שקשורים לפלטפורמת שיחות הוועידה של החברה הם ערוצים משותפים של Teams, המאפשרים למשתמשים להזמין צוות חיצוני להצטרף לערוץ, לתזמן פגישה משותפת לערוץ ולשתף פעולה בעבודה על קבצים, וכן אפשרות לשוחח עם אנשים מחוץ לארגון ולהישאר בפרוטוקולי האבטחה והציות הארגוני, זאת במטרה לאפשר שיתוף פעולה מורחב בין עובדים מחברות שונות, עם גישה לחומרים הנדרשים בלבד.
תגובות
(0)