ארה"ב הכניסה את NSO לרשימת החברות שפוגעות באינטרס הלאומי שלה

המשמעות היא שיוטלו מגבלות על היכולת של חברת הסייבר ההתקפי הישראלי וקנדירו, שגם היא הוכנסה לרשימה, לעשות עסקים עם חברות אמריקניות ● NSO: "נדהמים מההחלטה"

עוד תביעה נגד NSO.

משרד המסחר של ארצות הברית הודיע היום (ד') כי הוא הכניס שתי חברות סייבר ישראליות – NSO וקנדירו – לרשימת החברות שפועלות בניגוד לאינטרס האמריקני הלאומי. המשמעות היא שממשל ביידן עומד להטיל, ככל הנראה, סנקציות על שתי החברות האלה בדמות מגבלות על היכולת שלהן לעשות עסקים בארצות הברית. בממשלה אומרים שהודעה על כך נמסרה לישראל זמן קצר בלבד לפני פרסום ההחלטה של הממשל.

בהודעה של משרד המסחר נכתב כי הצטברו אצלו ראיות שלפיהן שתי החברות מכרו תוכנות ריגול לממשלות זרות, שבאמצעותן הן ריגלו אחרי פעילי זכויות אדם, עיתונאים, פוליטיקאים, מתנגדי משטר ואנשי עסקים. על פי ההודעה, ההחלטה להכניס את שתי החברות לרשימה "מבוססת על ראיות שלפיהן הן פיתחו וסיפקו רוגלות לממשלות זרות, שהשתמשו בכלים האלה על מנת לטרגט באופן מכוון פקידי ממשל, עיתונאים, אנשי עסקים, אנשי אקדמיה ועובדי שגרירויות (של ארצות הברית – י"ה). הכלים האלה אפשרו לממשלות זרות לדכא אנשים במדינות אחרות. זהו נוהג של משטרים אוטוריטריים להשתיק התנגדות מצד עיתונאים ופעילים מחוץ לגבולות של המדינות הללו. פרקטיקות כאלה מאיימות על הכללים הבינלאומיים".

ההחלטה – לאחר פרסום תחקיר עיתונאי חוצה גבולות

NSO הוכנסה לרשימה עקב תוכנת פגסוס שלה, שבתחקיר בינלאומי, שהיה משותף ל-17 ארגוני חדשות מכובדים בעולם, עלה כי היא שימשה לפריצה לטלפונים חכמים רבים של קורבנותיה, ואף הייתה מעורבת בחיסולו של העיתונאי מתנגד המשטר הסעודי ג'מאל חאשוקג'י. בין המדינות שהשתמשו ברוגלה, לפי הפרסום, נמנות אזרבייג'ן, בחריין, קזחסטאן, מקסיקו, מרוקו, רואנדה, ערב הסעודית, הונגריה, הודו, הונגריה ואיחוד האמירויות הערביות.

בין היתר, פורסמה בתחקיר רשימה של אישים שנטען שאחריהם עקבה התוכנה, שבין הנכללים בה נמצאים נשיא צרפת, עמנואל מקרון, מלך מרוקו, מוחמד השישי, וראש הממשלה לשעבר של לבנון, סעד אל חרירי. הידיעה על הפריצה לטלפון של מקרון גרמה למשבר דיפלומטי בין ישראל לצרפת, שהצריך את שר הביטחון, בני גנץ, לנסוע להיפגש עם הנשיא הצרפתי בארמון האליזה, על מנת להרגיע את חששותיו. שתי המדינות סיכמו על סיום המשבר רק שלשום (ב'), לאחר פגישה שהתקיימה בין מקרון לראש הממשלה, נפתלי בנט, בוועידת האקלים שמתקיימת בימים אלה בגלזגו שבסקוטלנד.

את התחקיר הבינלאומי הוביל אמנסטי אינטרנשיונל בשיתוף ארגון פורבידן סטוריז, והיו שותפים לו יותר מ-80 עיתונאים מ-10 מדינות. NSO הכחישה את ממצאי התחקיר וטענה שהוא מלא בנתונים לא נכונים. כמו כן, בחברה חזרו על הטענה שלפיה התוכנה שלה משמשת למניעת פשע ופיגועי טרור.

באשר לקנדירו, לפי מחקר שפרסמו מיקרוסופט ואוניברסיטת טורונטו, היא הפיצה פגיעויות במוצרים של הענקית מרדמונד ושל גוגל, שבאמצעותן ממשלות פרצו למכשירים של 100 עיתונאים, אקטיביסטים וגולים פוליטיים.

שתי חברות סייבר נוספות שהמשרד הוסיף לרשימה הן פוזיטיב טכנולוגיות הרוסית ו-Computer Security Initiative Consultancy מסינגפור.

מ-NSO נמסר בתגובה כי החברה "נדהמת מההחלטה, בהתחשב בעובדה שהטכנולוגיות שלנו תומכות באינטרסים ובמדיניות הביטחון הלאומי של ארצות הברית, בכך שהיא מונעת טרור ופשיעה, ונערער על ההחלטה. אנחננו מצפים להציג את המידע המלא שיבהיר שאנחנו הכי צייתנים בעולם ושיש לנו תוכניות לזכויות אדם שמתבססות על הערכים האמריקניים, שאנחנו שותפים להם בצורה עמוקה. זה כבר בא לידי ביטוי בניתוק של קשרים עם גופים ממשלתיים שהשתמשו לרעה במוצרים שלנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים