ארה"ב וישראל הקימו כוח משימה למאבק משותף במתקפות כופרה

שתי המדינות יעבדו יחד כדי לגונן על התשתית הפיננסית הקריטית שלהן מפני קבוצות האקרים שמנסים לסחוט חברות, וכן לקידום החדשנות בתחום הפינטק ● את שיתוף הפעולה כוננו ביניהם משרדי האוצר של ארה"ב וישראל

ישתפו פעולה במלחמה בכופרות. ארה"ב וישראל. אילוסטרציה.

משרד האוצר האמריקני הודיע בראשית השבוע כי ישתף פעולה עם ישראל כדי להילחם במתקפות כופר, וששתי המדינות ישיקו כוח משימה משותף לטיפול באבטחת סייבר.

רויטרס דיווחה כי צוות המשימה יפתח מזכר הבנות התומך בשיתוף מידע הקשור למגזר הפיננסי, כולל תקנות אבטחת סייבר ומודיעין איומים, כך לדברי משרד האוצר האמריקני.

בהצהרה שפרסם המשרד האמריקני ביום א' צוין כי: "בהתבסס על מערכת היחסים ארוכת השנים בין משרד האוצר הישראלי למשרד האוצר האמריקני, נפגש היום סגן שר האוצר, וולי אדיימו, עם שר האוצר, אביגדור ליברמן, ועם ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל, יגאל אונא, כדי להקים שותפות דו-צדדית להגנה על תשתית פיננסית קריטית וטכנולוגיות מתפתחות, ולהרחבת שיתוף הפעולה הבינלאומי לשם התמודדות עם האיום של תוכנת הכופר על מדינות ועל הכלכלה העולמית. שיתוף הפעולה המורחב הזה תומך במאמצים המתמשכים של משרד האוצר בתחום זה, ויתרחש בחסות כוח משימה ארה"ב-ישראלי רחב יותר, שהושק גם הוא היום, בנושא חדשנות פינטק ואבטחת סייבר".

סגן שר האוצר האמריקני, וולי אדיימו, ושר האוצר הישראלי, אביגדור ליברמן.

נפגשו ורקמו את השת"פ. סגן שר האוצר האמריקני, וולי אדיימו, ושר האוצר הישראלי, אביגדור ליברמן. צילום: עיבוד תמונות מוויקיפדיה

"שיתופי מידע מוגברים – קריטיים למטרות הכלכליות ולביטחון הלאומי שלנו"

ההכרזה באה בעקבות פגישת יוזמת Counter-Ransomware – מפגש שנערך באופן וירטואלי בבית הלבן באוקטובר עם האיחוד האירופי ויותר מ-30 מדינות, כולל ישראל. באותה פגישה הדגיש סגן השר אדיימו את החשיבות של שיתוף פעולה בינלאומי כדי לטפל בניצול לרעה של מטבע וירטואלי, ואת הצורך לשבש את המודל העסקי של מתקפות הכופרה, אשר כידוע הולכות והופכות ליותר ויותר נפוצות כיום.

"ניצול הכוח של שיתוף הפעולה הבינלאומי, והן של חדשנות טכנולוגית, ימצב אותנו כך שנתמוך בתחרותיות כלכלית, בשגשוג, וכן שנילחם באיומים עולמיים כולל תוכנות כופר", אמר אדיימו. "בזמנים שבהם הכלכלה העולמית מתאוששת, ותוכנות כופר ואיומים כספיים בלתי חוקיים אחרים מהווים אתגר כבד לישראל ולארה"ב, חילופי מידע מוגברים, עבודה משותפת ושיתוף פעולה במדיניות, רגולציה ואכיפה הם קריטיים למטרות הכלכליות ולביטחון הלאומי שלנו".

מחמירות ומתרבות. מתקפות כופרה. אילוסטרציה.

מחמירות ומתרבות. מתקפות כופרה. אילוסטרציה. צילום: BigStock

משימה נוספת: עידוד חדשנות פינטק חזקה

באירוע השקת השת"פ בישראל, אישרו הנציגים הישראלים ואדיימו כי בנוסף לעבודתם המשותפת כדי להילחם באיומי הסייבר שמציבים מדינות לאום וגורמים פליליים לכלכלה העולמית, תתקיים גם מחויבות משותפת לעידוד חדשנות פינטק חזקה. 

כדי לקדם מטרות תאומות אלו, כוח המשימה יתמקד במגוון מאמצים ופעילויות ספציפיות – מלבד מזכר ההבנות, כוח המשימה ישיק סדרה של חילופי מומחים טכניים בנושאי מדיניות, רגולציה והסברה לשם תמיכה בחדשנות הפינטק, הכוללת הגנות אבטחת סייבר חזקות שיכולות לקדם עמידה בסטנדרטים בינלאומיים בנושא איסור הלבנת הון, מימון נגד טרור ונגד מימון שמביא לשגשוג של כופרות ומתקפות סייבר. אנשי כוח המשימה יעסקו בחילופי ידע טכני, וכן יבחנו כיצד חברות ניתוח סייבר וחברות פינטק מפתחות דרכים חדשות להפחתת סיכוני סייבר, ולשיפור פעילות הניתוח והאכיפה במגזר הציבורי. 

משרד האוצר האמריקני הודיע כי ברוח השותפות שכוננה בכוונתו להשתתף גם בכנס סייברטק העולמי – CyberTech Global Tel Aviv – שייתקיים בישראל בינואר 2022.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים