"אתגר הרישות: לתמוך בריבוי שרתים מבלי להתפשר על רוחב הפס"
"כך ארגונים יכולים להגיע לממשקים של 400 גיגה-ביט בשנייה", אמר גיא אלכסנדר, מנהל אזורי לישראל, יוון וקפריסין באריסטה
"הרישות המסורתי בנוי ממספר רב של שכבות בדטה סנטר הארגוני והניהול שלו לא אוטומטי. זאת, לעומת רישות שדומה לזה שבענן, שמסוגל לגדול בצורה פשוטה ולתמוך בכמות אדירה של שרתים, ללא פשרה לגבי רוחב הפס. כך ארגונים יכולים להגיע לממשקים של 400 גיגה-ביט בשנייה – כמו בפלטפורמה שאנחנו מציעים", אמר גיא אלכסנדר, מנהל אזורי לישראל, יוון וקפריסין באריסטה.
אלכסנדר דיבר בכנס טכנולוגי שהחברה ערכה היום (ה') באולם האירועים East בתל אביב, בהפקת אנשים ומחשבים. האירוע נשא את הכותרת EMEA Cloud Builders 21 והגיעו אליו נציגים מעשרות מלקוחות הסניף הישראלי של ענקית הרישות.
לדברי אלכסנדר, "בשנתיים האחרונות, תעבורת הרשת צמחה בקצב חסר תקדים, והמגמה תלך ותגבר. לפי התחזיות, תעבורת המידע תכפיל את עצמה פי שישה בחמש השנים הקרובות. אנחנו מספקים מענה לשינויים המתרחשים בשוק והדרישה למשאבי רשת, עם תשתיות תקשורת שמבוססות על קישוריות של 40 גיגה-ביט לשנייה בכל השכבות".
"בניגוד לגישת הרישות המסורתית, היינו הראשונים להציע גישה שונה וחדשנית, שמספקת יכולת גידול טובה ורחבה יותר, עם יכולות הטמעה יותר אמינות, בוגרות ויציבות", אמר. אלכסנדר ציין כי "לתפיסת הרישות של אריסטה יש יכולות אוטומציה רבות והתממשקות קלה לשותפות הטכנולוגיות של החברה".
"ככל שהרשתות גדלות ארגונים נעשים יותר עיוורים למה שקורה בהן"
"לצד פעילותנו בעולמות המיתוג והניתוב", הוסיף אלכסנדר, "הרחבנו את הפעילות שלנו בעולם ההגנה הרשתית. עשינו זאת עם כמה רכישות של חברות בתחום, לצד שיתופי פעולה עם ספקיות אבטחה צד ג'". הוא אמר בנושא זה ש-"ככל שהרשתות גדלות, כך ארגונים נהיים עיוורים יותר לגבי מה שקורה בהן. בקרב לא מעט מהארגונים, מידת הנראות של הקורה בתשתיות ובתקשורת פחותה מ-50%. כך חיי התוקפים הופכים לקלים יותר, בשל הגידול של משטח התקיפה. זה מגדיל את החשיבות של יכולת הגמישות של הרשת, לצד הצורך הקריטי ביכולת לייצר תמונת מצב מלאה על כל רכיביה והכי חשוב – בפשטות שלה".
"תפיסת רישות הענן מאפשרת אוטומציה בניהול של כל רכיבי הרשת, בסביבות פתוחות. כשמיישמים תפיסה זו, קיבולת הרשת יכולה להיות קטנה בשלב הראשון ולגדול כל הזמן, בלא צורך בפעולות מיוחדות, תוך שרואים בכל רגע נתון מה קורה בכל חלק של הרשת הארגונית", ציין.
לסיכום אמר אלכסנדר כי "אריסטה פועלת בסביבות הדטה סנטר הגדולות והמורכבות ביותר בעולם, ונושאים את בשורת הרישות בענן. החברה מספקת ללקוחות הארגוניים מיכון רב, נראות וגידול בביצועים – וכל זאת תוך שמירה על אמינות הציוד. בדרך זו הבאנו בשנה וחצי האחרונות, של משבר הקורונה, מענה לארגונים שנדרשו לגידול ברוחב הפס – בשל העבודה מרחוק והעבודה ההיברידית".
בהמשך הכנס דיבר ערן חיים, ארכיטקט פתרונות בכיר בגארדיקור. הוא ציין שהחברה, שנרכשה באחרונה על ידי אקמאי, מספקת פילוח מבוסס תוכנה, שמשמש למניעת מתקפות כופרה. חיים אמר ש-"בשנים האחרונות, סביבות הדטה סנטר השתנו, לקוחות עברו לסביבות וירטואליזציה, ענן, קונטיינרים וקוברנטיס – מה שמקשה על אבטחתן".
לדבריו, "הפילוח הישן התמקד ברכיב מרכזי שיושב ברשת. בדרך החדשה שלנו, במקום להסתמך על אותו רכיב אנחנו פורסים את האכיפה לעבר תחנות הקצה, עם רכיב תוכנה חכם. ככה, יחד עם אריסטה אנחנו מספקים נראות בכל הסביבות, שעל בסיסה ניתן לייצר מדיניות אבטחה ללא תלות בסביבה וברכיבים".
אלי פיינברג, סגן נשיא למו"פ בפורסקאוט, אמר כי "לכל ארגון יש מדיניות אבטחה. אולם, פעמים רבות קיים פער בין המציאות הרשתית לזו האבטחתית, כי הרשת משתנה".
לדבריו, "פורסקאוט מחברת את המציאות הרשתית למדיניות האבטחה, ועושה זאת בשלושה צעדים: פנס – אנחנו 'מאירים' את הרשת עם 20 טכניקות שמתחברות לרכיבי רשת שונים; הערכה – חישוב של רמת הסיכון בכל רכיב ומצב ההלימה שלו לרגולציות; ו-NAC ויכולת בקרה, כדי לספק יותר אבטחה ושליטה ברשת ברמות השונות".
פיינברג סיכם באומרו כי "צוותי פיתוח משותפים בנו אינטגרציה למערכת הניהול CloudVision של אריסטה. ביחד אנחנו מספקים לארגונים סגמנטציה דינמית, עם יכולת אכיפת מדיניות אבטחה – בכל מקום ברשת".
תגובות
(0)