איך לשמור על המידע הפרטי בהתקני ואפליקציות ספורט ובריאות?
לאחר שניתחה את מסמכי מדיניות הפרטיות של אפליקציות בריאות וכושר מרכזיות הפועלות כיום ושל מכשירים לבישים למטרות ספורט ובריאות – רשות הפרטיות פרסמה היום המלצות להתנהלות נכונה לשם צמצום הפגיעה בפרטיות בעת
לאחר שניתחה את מסמכי מדיניות הפרטיות של אפליקציות בריאות וכושר מרכזיות הפועלות כיום, ושל מכשירים לבישים למטרות ספורט ובריאות, רשות הפרטיות פרסמה היום (א') לציבור שני מסמכים בנושא, שסוקרים את מגוון השימושים הנפוצים באמצעים טכנולוגיים לצורכי בריאות וספורט ואת הסיכונים העיקריים לפרטיות המשתמשים הטמונים בהם, ומספקת המלצות להתנהלות נכונה לשם צמצום הפגיעה בפרטיות בעת השימוש בהם.
ראשית, הרשות ממליצה להוריד אפליקציות רק מהחנויות הרשמיות, ולבדוק את אמינות האפליקציה ואת רמת אבטחת המידע שלה בעת התקנתה.
באופן כללי, הרשות ממליצה לשקול השבתה של מעקב אחר מיקום גיאורפי – אם במכשיר ואם באפליקציה שלו, לשקול האם אתם רוצים לשתף מידע – שעשוי להיות נגיש לעיני אנשים רבים, כמו גם להיות פרואקטיבי בהגנה על המידע האישי באמצעות בחירת הגדרות פרטיות חזקות, שיאפשרו לצמצם את הנתונים הזמינים לגורמים נוספים.
המלצות נוספות קשורות להגבלת הרשאות לכמות המידע האישי המוזן לאפליקציה, תוך בחינת השיתוף שלו. בנוסף, מומלץ להקפיד להטמיע עדכוני אבטחה, תוך בדיקה האם בעקבות העדכון משתנות הגדרות השיתוף וההרשאות.
לאחר סיום השימוש באפליקציה – מומלץ למחוק אותה כדי שלא תמשיך לשדר נתונים או לקיים אינטראקציה עם אפליקציות אחרות במכשיר, וגם למחוק את הפרופיל האישי וארכיון הנתונים שנוצרו בעת השימוש, אם הדבר אפשרי.
בנוסף מומלץ לבדוק את הגדרות הפרטיות ושיתוף מיקומים, שעשויות להופיע בכמה מיקומים – במכשיר, באפליקציה ובפורטל האינטרנטי שעשוי להיות מקושר למכשיר ולפעמים גם במדיה חברתית.
תגובות
(0)