תנובה ופלוריסטם מקימות חברה משותפת בתחום המזון המתורבת

מדובר על שיתוף פעולה ראשון מסוגו בארץ בין ענקית מזון למובילת ביוטק במסגרת תחום הפודטק והחדשנות שהוא מביא איתו לצרכנים, המעוניינים יתור ויותר בשנים האחרונות באלטרנטיבות למאכלים מן החי

הקימו חברה בתחום התאים המתורבתים. קבוצת תנובה ופלוריסטם.

קבוצת תנובה ופלוריסטם (Pluristem) הודיעו באחרונה על הקמת חברה משותפת בתחום המזון המתורבת. החברה המשותפת תמנף את טכנולוגיית גידול התאים הייחודית שפותחה בהשקעות של כ-500 מיליון דולר בפלוריסטם.

מהשותפות נמסר כי יחד הן מתכוונות לפתח, לייצר ולמסחר מוצרים מבוססי תאים מתורבתים לתעשיית המזון. שיתוף הפעולה החל בהתאגדות של חברה חדשה ("NewCo"), שתקבל זכויות רישוי בלעדיות, גלובליות, נושאות תמלוגים לשימוש בטכנולוגיה הקניינית, הקניין הרוחני והידע של פלוריסטם, לשימוש בתחום הבשר המתורבות, שהביקוש לו עולה באחרונה במיוחד.

כאמור, בשלב הראשון, המיזם בין תנובה ופלוריסטם יפתח מוצרי בשר מתורבת, אבל אפשר שבהמשך הדרך תעסוק החברה החדשה גם בתחומים אחרים של תאים מתורבתים בתחום המזון, וזאת משום שמדובר בפלטפורמה טכנולוגית ייחודית ופורצת דרך התומכת בפיתוח וייצור מגוון מוצרים מבוססי תאים ממקורות שונים, כגון: בקר, עוף, דגים וחלב.

לפי ההודעה לתקשורת, המובילות הטכנולוגית של פלוריסטם, בשילוב יכולות המו"פ ותשתיות הייצור והשיווק המתקדמות של תנובה, יאפשרו השקת מוצר גולמי ראשון כבר ב-2023.

מימין לשמאל: יקי ינאי, מנכ"ל ונשיא פלוריסטם וחיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה.

מימין לשמאל: יקי ינאי, מנכ"ל ונשיא פלוריסטם וחיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה. צילום: רמי זרנגר

הדור הבא של החלבונים האלטרנטיביים

חיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה: "שיתוף הפעולה שלנו עם פלוריסטם הוא חלק מביצוע האסטרטגיה והחזון של קבוצת תנובה. תנובה שואפת להוביל את תעשיית החלבונים האלטרנטיביים בישראל ולהמשיך להתרחב בענף בקנה מידה עולמי. בחרנו לשתף פעולה עם פלוריסטם כי אנו מאמינים שהיא מחזיקה באחת מטכנולוגיות ייצור התאים המתקדמות בעולם. אנו מצפים משיתוף הפעולה בין החברות לחולל מהפכה בתעשיית המזון התרבותי, ולפתח את הדור הבא של החלבונים האלטרנטיביים".

יקי ינאי, מנכ"ל ונשיא פלוריסטם: "לאורך השנים פיתחה פלוריסטם את אחת הפלטפורמות המתקדמות ביותר לייצור תאים. במהלך השנה האחרונה, דייקנו את האסטרטגיה שלנו, במטרה למנף את הטכנולוגיה והמומחיות שלנו באמצעות שותפויות ושיתופי פעולה. כיום אנו גאים לאחד כוחות עם מובילת השוק, קבוצת תנובה, כשהם מביאים לשולחן ניסיון של 96 שנים במותגי מזון וחדשנות. אנו מאמינים כי הניסיון הרב של תנובה ופלוריסטם יתמוך בפיתוח מהיר ואפקטיבי של מוצרי בשר מתורבתים בקנה מידה גדול, המסתמכים על התשתיות הקיימות והצוותים המוכשרים שלנו. שיתוף הפעולה הזה הוא התצוגה הראשונה של כוונתה של פלוריסטם להרחיב את עסקיה לענפים הזקוקים לטכנולוגיות קנייניות מעולות להרחבת תאים".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים