האקטיביסטים מבלרוס תקפו בסייבר רכבות – כחלק מהמאבק ברוסיה
ההאקרים-אקטיביסטים מעוניינים לעכב את תנועת החיילים הרוסים שמגיעים לגבולה של בלרוס עם אוקראינה, כחלק מההסלמה שבין המדינות
קבוצה של האקרים מבלרוס הצפינו באחרונה את השרתים, בסיסי הנתונים ותחנות העבודה של רכבות במדינתם, במטרה להאט את תנועות החיילים הרוסים, שנמצאים בגבולה של בלרוס עם אוקראינה. זאת, ברקע ההסלמה בין מוסקבה לקייב והאפשרות לפלישה של רוסיה לאוקראינה.
הפרטיזנים של בלרוס (The Belarus Cyber Partisans) הם קבוצה של האקטיביסטים (הלחם המילים האקרים ופעילים חברתיים), פרו-דמוקרטיים. המניע שלהם הוא לתקוף את הממשל במדינתם, שהוא ידידותי לרוסיה ודיקטטורי. מטרת הפריצות, לדבריהם, היא "לחשוף את השחיתות השלטונית ולשבש את הפעילות של חברת הרכבות הבלרוסית".
בחשבון הטלגרם שלהם, ההאקרים דרשו לשחרר 50 אסירים פוליטיים, שלדבריהם הם הזקוקים ביותר לטיפול רפואי, ואמרו כי הם רוצים שהחיילים הרוסים יישארו מחוץ למדינתם. פרנק ויאקורקה, יועץ לארגון זכויות אדם בבלרוס, צייץ צילומי מסך המציגים את הגישה שהם השיגו לשרתים של חברת הרכבות.
We have encryption keys, and we are ready to return Belarusian Railroad's systems to normal mode. Our conditions:
🔺 Release of the 50 political prisoners who are most in need of medical assistance.
🔺Preventing the presence of Russian troops on the territory of #Belarus. https://t.co/QBf0vtcNbK— Belarusian Cyber-Partisans (@cpartisans) January 24, 2022
חברי קבוצת הסייבר הפרטיזנים של בלרוס מונים כ-15 האקטיביסטים שנמלטו מהמדינה. למרות זאת, הם טוענים שהם מקבלים עזרה גם מחיילים ושוטרים בלרוסים, שאינם מרוצים מהממשל הפרו-רוסי במדינה. הקבוצה פרסמה ברשת בשנה שעברה נתונים המעידים על שחיתות של פקידי ממשל במינסק, בדגש על אלכסנדר לוקשנקו, נשיא בלרוס ובעל ברית מרכזי של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.
"כופרות שמסייעות ל-'אנדרדוג' במאבק מהפכני"
חואן אנדרס גררו-סאדה, חוקר האיומים הראשי בסנטינל וואן, אמר כי מוקדם מדי לאשר או לדבר על הפרטים הטכניים של המתקפה הספציפית הזו. אבל, הוא ציין כי "בעוד שנכון להטיל ספק בטענות רבות של האקטיביסטים שהם מנוצלים לעתים קרובות כחזית למבצעי סייבר בחסות מדינה או קמפיינים של פייק ניוז, הרי שההאקרים הללו הפגינו עד כה אקטיביזם אותנטי, ועשו זאת באופן עקבי ומתמשך".
לדבריו, "מרתק לראות כופרות מסייעות ל-'אנדרדוג' במה שהוא לכאורה מאבק מהפכני. זהו ניואנס שאנחנו עוסקים בו רק לעתים רחוקות, כיוון שאנחנו חושבים בעיקר על כופרות בהקשר עסקי, או כעניין פיננסי".
חברת הרכבות בבלרוס ולשכת הנשיא לוקשנקו לא הגיבו לדיווח.
בלרוס חולקת גבול משותף עם אוקראינה, שנמצא במרחק של פחות מ-100 ק"מ מקייב. בשבועות האחרונים התפרסו יותר מ-100 אלף חיילים רוסים על הגבול של כל אחת משתי המדינות עם אוקראינה, לאחר שהמשטר של לוקשנקו אפשר לצבא רוסיה לעשות זאת. מומחי אבטחה העריכו שבלרוס עלולה להיות מעורבת במלחמה הזו גם בחזית הסייבר. בכיר אוקראיני אמר לרויטרס מוקדם יותר החודש שהמודיעין שלה היה מעורב במתקפות הסייבר שפגעו בממשלת אוקראינה לפני ימים אחדים.
תגובות
(0)