אילו מקצועות IT יהיו הכי נדרשים והכי מתוגמלים בשנה הקרובה?

האם מקצועות ה-IT המסורתיים ימשיכו לשלוט בשוק, או שנראה משרות חדשות בתחום, שיפרחו? וכמה ירוויחו העובדים בכל אחד מהם?

שתדעו כמה לבקש בראיון העבודה.

הקורונה השפיעה על שוק העבודה, גרמה לפיטורים רבים (לפחות זמניים) ומהצד השני העלתה ביקושים למקצועות מסוימים, במיוחד בהיי-טק. הביקושים האלה רק החמירו את המחסור בכוח אדם, שהיה קיים עוד לפני המגפה – בישראל ובחו"ל. כיום חסרים בהיי-טק הישראלי 15 אלף עובדים.

משבר כוח האדם בהיי-טק לא פוסח על תחום ה-IT, שמהווה חלק אינטגרלי וחשוב ממנו. חברת ההשמה הבינלאומית רוברט הלף מיפתה את מקצועות ה-IT שתהיה להם הדרישה הרבה ביותר בשנה הקרובה, ודירגה אותם בהתאם לשכר שמקובל לשלם בהם, על פי ניסיון ו-ותק.

עוד לפני כן, מעל מחצית מהמשתתפים בסקר הגלובלי שהחברה ערכה מתכוונים לגייס השנה עובדי IT, אבל הם מתקשים לעשות זאת. לכן, כמו שעושים רבים מאוד בענף ההיי-טק, הם מנסים לשפר את רמת השכר ולמשוך אליהם את הטאלנטים. בנוסף לשכר, הם מציעים בונוסים, מענקי חתימה ושלל הטבות.

גם בשנה זו, המקצועות המבוקשים יהיו המקצועות המסורתיים בניהול מערכות המחשוב של הארגון. נשאלת השאלה: מהיכן יגייסו את העובדים?

התפקידים המבוקשים

בחזרה למקצועות הנדרשים השנה ב-IT: אחד מהם יהיה מנהל בסיסי נתונים וארכיטקט תחזוקה של תוכנות, שתפקידו לוודא שהנתונים שהתוכנה מייצרת נגישים, שהשרתים נשארים יעילים, שיש הקפדה על אבטחת הנתונים וששכפול, גיבוי ואחסון הנתונים זורמים בצורה חלקה. השכר הממוצע שמשולם לתפקיד זה נע בין 82 אלף דולר לשנה למשרה חלקית ועד 124 אלף דולר למשרה מלאה.

התפקיד המבוקש הבא הוא אנליסט אבטחת מידע. זהו תפקיד שיש לו ביקוש רב כבר כמה שנים, וכעת הוא יותר במוקד, כי יותר ארגונים יותר מודעים לנושא האבטחה הארגונית. התפקיד הוא בעל אחריות רבה והציפייה ממי שמתמנה למשרה זו היא לצפות אירועי אבטחה ואת שלל הסיכונים. השכר שמוצע לתפקיד זה מתחיל ב-115 אלף דולר לשנה.

תפקיד מעניין נוסף הוא מנהל רשתות. גם בעידן הענן והמחשוב הנייד יש למקצוע זה ביקוש לא רע. זה לא מקצוע חדש, אבל גם הפיתוחים החדשים והחדשנות בניהול מערכות המחשוב לא מייתרים אותו ולא מורידים מחיוניותם של מנהלי הרשתות, שהתפקיד שלהם הוא להיות בכוננות מתמדת למקרה של תקלה, חס וחלילה. השכר שיוצע למי שיתעניין בתפקיד נע בין 80 אלף דולר ל-115 אלף דולר לשנה.

באופן טבעי, גם מתכנתים מבוקשים ביותר. כל ארגון היי-טק, ולא רק, צריך להעסיק בעלי ידע שכותבים קודים שיסייעו בתהליכי הפיתוח. התפקיד מתמקד בדרך כלל בניהול מגוון מערכות הפעלה, עיצוב תוכנות וכתיבתן. השכר שמשולם, על פי הסקר של רוברט הלף, נע בין 90 אלף דולר ל-133 אלף דולר לשנה.

ב-2022 תהיה דרישה רבה גם למפתחי ווב. הם צריכים לא רק לפתח את האתר, אלא גם לבצע ביקורות, לוודא שהוא מאובטח ולקשר בין בעלי תפקידים שונים בחברה. השכר הממוצע נע בין 87 אלף דולר ל-131 אלף דולר לשנה.

מה עם המנמ"רים?

ביקוש גבוה צפוי גם למקצוע הבכיר ביותר בענף ה-IT – המנמ"ר. בהתאם, לפי הדו"ח, הוא יוכל לקבל את השכר הגבוה ביותר מבין המקצועות: 164 אלף דולר לשנה, למשרה מלאה.

השורה התחתונה: מהסקר של רוברט הלף עולה כי גם בשנה זו, המקצועות המבוקשים יהיו המקצועות המסורתיים בניהול מערכות המחשוב של הארגון. השכר שהמעסיקים יציעו יהיה די תחרותי, מתוך רצון למשוך אליהם את הטאלנטים. נשאלת השאלה: מהיכן יגייסו את העובדים האלה? הרי המחסור בהון אנושי הוא חוצה עולם. זוהי סוגיה שכנראה לא תיפתר השנה, וייתכן מאוד שחגיגת השכר תהיה ב-2022 עוד יותר חגיגית, עם סכומים גבוהים יותר שיוצעו לעובדים.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אחד שלא בטוח שיודע

    ובינתיים תוצאות חברות ה it רק הולכות ומשתפרות, מה שאמור ללמד גם על התייקרות משמעותית בתקציבי ומחירי הפרוייקטים. סוג של חוק הכלים השלובים. בעולם שנמצא בשיאה של טרנספורמציה דיגיטלית- מעניין עד מתי תימשך החגיגה. מה דעתכם.ן?

אירועים קרובים