בגלל מנגנון זיהוי הפנים של פייסבוק: טקסס תובעת את מטא

התובע הכללי של המדינה טוען כי השימוש בטכנולוגיית זיהוי הפנים בפלטפורמה העצמתית - שהופסק באחרונה - הפר את תקנות הגנת הפרטיות הנוגעות בביומטריה ● אם התביעה תתקבל, הקנס יכול להגיע למאות מיליארדי דולרים

הושגה פשרה איתו ועם המדינה. קן פקסטון, התובע הכללי של טקסס.

מטא (Meta Platforms) -החברה האם של פייסבוק – סופגת תביעת פרטיות משמעותית בטקסס, ארה"ב.

קן פקסטון, התובע הכללי של המדינה, הגיש אתמול (ב') תביעה נגד ענקית המדיה החברתית בטענה שהשימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים על הפלטפורמה של פייסבוק הפר את כללי הגנת הפרטיות של טקסס, הכרוכים בנתונים ביומטריים אישיים. מדובר על חקיקה כינויה הוא CUBI (ר"ת Texas Capture or Use of Biometric Identifier), שחלה במדינה כבר משנת 2009.

זיהוי הפנים בידי מטא – כנראה כבר נחלת ההיסטוריה

השימוש הזה בזיהוי הפנים, אגב, הופסק בנובמבר אשתקד, אז הודיעה פייסבוק כי תחדל להשתמש בטכנולוגיה בתמונות ובסרטונים. היא עשתה זאת אחרי שזכתה למטחי ביקורת בנוגע להשפעתה על משתמשי הרשת החברתית, עקב חשיפותיה של פרנסיס האוגן, עובדת שלה לשעבר. בנוסף, החברה בישרה כי תמחק יותר ממיליארד תמונות פנים שנסרקו על ידיה.

עד שבוטלה, הטכנולוגיה שפייסבוק השתמשה בה ידעה לסרוק את פניהם של המשתמשים מתמונות וסרטונים שהם פרסמו בה, וכך אלו יכלו לבחור לקבל התרעה אם משתמש אחר פרסם תמונה שלהם.

אלא שהטכנולוגיה עוררה באופן כללי שאלות אתיות הנוגעות לפרטיות, להטיה גזעית ולדיוק, וכן, לדברי פייסבוק, הרגולטורים עדיין לא סיפקו מערכת של כללים ברורים לשימוש בה.

"על רקע אי הוודאות הנמשכת, אנו מאמינים שהגבלת השימוש בזיהוי פנים רק לטווח צר של מקרים תהיה המהלך ההולם", כתב בבלוג של החברה ז'רום פזנטי, סגן נשיא לבינה מלאכותית בחברה.

מנגנון שהפר את חוקי הפרטיות. זיהוי פנים. אילוסטרציה.

מנגנון שהפר את חוקי הפרטיות. זיהוי פנים. אילוסטרציה. צילום: אילוסטרציה: BugStock

קנסות עתק בדרך?

בהצהרה מטעמו ציין פקסטון כי לכידת גיאומטריית הפנים של החברה בתצלומים שמשתמשים העלו אליה מ-2010 ועד סוף השנה שעברה, הובילה ל"עשרות מיליוני הפרות" של החוק בטקסס.

התביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי במדינת מרשל על ידי פקסטון, דורשת עונשים אזרחיים של 25,000 דולר עבור כל הפרה של ה-CUBI, ו-10,000 דולר נוספים לכל הפרה של חוק טקסני נוסף המכונה DTPA (ר"ת Deceptive Trade Practices Act) – שנועד כדי להגן על צרכנים מפני הבטחות שווא של עסקים המציעים סחורות או שירותים. הוול סטריט ג'ורנל דיווח כי באופן תיאורטי, אם התביעה תתקבל, הענישה תסתכם במאות מיליארדי דולרים.

בגלל אותו נוהל: כבר שילמה מיליונים כפשרה באילינוי

יצוין כי מטא כבר שילמה בשנה שעברה 650 מיליון דולר בהסדר בעניין זה בדיוק במדינת אילינוי. תביעה ייצוגית זו, שהוגשה נגד פייסבוק בשנת 2015, הייתה כפופה לחוק הפרטיות הביומטרי של אילינוי, הדומה במובנים מסוימים לחוק הטקסני, ושעיקרו היא דרישה להסכמת האנשים לפני שניתן יהיה ללכוד את המזהים הביומטריים שלהם.

"פייסבוק אספה בסתר את המידע האישי ביותר של טקסנים – תמונות וסרטונים – למען הרווח הארגוני שלה", אמר פקסטון. "חוק טקסס אוסר קציר כזה ללא הסכמה מדעת כבר למעלה מ-20 שנה. בעוד שטקסנים רגילים משתמשים בפייסבוק כדי לשתף בתמימות תמונות של יקיריהם עם חברים ובני משפחה, אנו יודעים כעת שפייסבוק התעלמה בבוטות מחוקי טקסס בעשור האחרון".

בהצהרה ששלחה הדוברת דינה אל-קסבי ל-The Verge, הגיבה מטא ואמרה כי "הטענות הללו אינן מוצדקות ואנו נגן על עצמנו במרץ".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים