"שדרוג מערכת ERP דומה לביצוע של ניתוח לב פתוח"
"פרויקט כזה מצריך לרתום את הארגון ולנהל תהליכי שינוי ארגוניים", כך אמרה פלורה לוין, סמנכ"לית מערכות מידע ודיגיטל ב-VPG, ונתנה דוגמה מהחברה עצמה, שהיא בכירה בה
"ארגונים שמים דגש על כל הנושא של טרנספורמציה דיגיטלית. האי-קומרס, האפליקציות והענן הם הנושאים החמים והכי מעניינים בתחום כיום. מנגד נמצאת מערכת ה-ERP. היא תשתית קריטית לתפקודו של הארגון, אבל היא מייצרת הרבה פחות עניין והתרגשות בו – גם בקרב גורמי המחשוב וגם בהנהלות. יש לכך השלכה – שלא בצדק – על שיקולי ההשקעה בשדרוג ובמודרניזציה של מערכות אלה", כך אמרה פלורה לוין, סמנכ"לית מערכות מידע ודיגיטל ב-VPG.
לוין השתתפה בכנס ERP. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים שלשום (ג') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהנחיית אבי עסיס, יועץ למערכות מידע ומרצה בכיר באקדמיה.
בדבריה הציגה לוין את VPG, שהתפצלה ב-2010 מ-וישיי ופועלת בעולמות של חיישנים ומערכות לביצוע מדידות. החברה, שמעסיקה עותר מ-3,000 עובדים ברחבי העולם והכנסותיה הן מעל 300 מיליון דולר לשנה, מורכבת מ-10 יחידות עסקיות עצמאיות, שלכל אחת מהן יש מערך ייצור עצמאי משלה, כמו גם QA, מו"פ, מכירות ושיווק.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדבריה, "החברה עברה תהליכי מיזוגים ורכישות מרובים, והתוצאה היא שהיא מפעילה בארגון מערכות ERP שונות, עקב השונות בתוך הארגון והאוטונומיה שמקבלות היחידות העסקיות. יחד עם זאת, יש מערכת אחת עיקרית, מבוססת QAD, המתמחה בפעילות ERP לסקטור התעשייה, שמנוהלות בה כ-63% מכלל ההכנסות של VPG. היישום של המערכת החל ב-2008, כשלאורך השנים קיבלנו תמיכה עולמית מ-SIT, שמתמחה בסוג זה של מערכות".
תקשור של הפרויקט בארגון
"הגענו להבנה", ציינה לוין, "שאנחנו זקוקים לשדרוג ומודרניזציה של המערכת הוותיקה, ויחד עם השותפים שלנו ב-SIT הגדרנו תוכנית לביצוע פרויקט שדרוג משמעותי בכלל הטריטוריות שבהן אנחנו פועלים, על פני ארבע שנים – בין 2021 ל-2024. המטרות של הפרויקט הן, בין השאר, ליצור ממשק משתמש חדש ומודרני, לבצע הסבה של המערכת לתכנות מבוסס לואו-קוד – אלמנט חשוב להמשך הפיתוח שלה, ולפתח עוד יכולות רבות".
"נכון לרגע זה, המערכת עלתה לאוויר בישראל, והפרויקט מוגדר אצלנו מוצלח", סיפרה. "העלייה של המערכת לאוויר עומדת בקצב שתכננו, ורשימת התקלות מנוהלת. אבל גילינו בשנה האחרונה שפרויקט של שדרוג כה משמעותי במערכת ליבה ארגונית כה קריטית הוא לא עוד פרויקט, אלא הוא דומה יותר לניתוח לב פתוח. צריך לתקשר בצורה נכונה את הפרויקט בארגון, וזו גם הזדמנות לבחון מחדש את התהליכים הארגוניים, לעצב אותם מחדש, לתעדם ולאפיין אותם".
לוין סיכמה באומרה כי "מהלך כזה כמו שביצענו דורש תיאום ציפיות וניהול של תהליכי שינוי (Change Management). בסופו של יום, שינויים במערכת ליבה דוגמת ERP מצריכים יחידות עסקיות ובעלי תפקידים לשנות הרגלים ותהליכים, ופה נדרש גם ניהול של הממד האנושי, ולא רק של זה הטכנולוגי. אולם, לשמחתנו, אני יכולה לציין שהארגון כולו נרתם למהלך ונותן לו גיבוי מלא. זו דרך משותפת שבה צועד הארגון כולו יד ביד איתנו, בגוף מערכות המידע הארגוני, ועם שותפינו ב-SIT".
תגובות
(0)