"הצלחת התוקפים בסייבר מביאה לעוד ועוד תקיפות"
כך אמר גון קמני, מנהל חטיבת אבטחת מידע וסייבר בחברת ווי-אנקור מקבוצת חילן, במסגרת הרצאתו בכנס שנשא את הכותרת "הגנו על הענן ההיברידי שלכם", שערכה החברה היום (ב') בחיפה
"איומי הסייבר הולכים וגדלים, הן בהיקפם והן במורכבות שלהם. איומים נוספים נולדו בעקבות מגיפת הקורונה, שהגדילה את משטחי התקיפה האפשריים של ארגונים, בשל העבודה מרחוק. על כל אלה נוסף אתגר אבטחה חדש: ההצלחה של ההאקרים לממש סכומי כסף רבים בשל סחיטה במתקפות כופרה – מניעה אותם לבצע עוד ועוד מתקפות", כך אמר גון קמני, מנהל חטיבת אבטחת מידע וסייבר, ווי-אנקור (We-Ankor) מקבוצת חילן.
קמני דיבר באירוע שערכה החברה היום (ב') באולם אירועים אדם וחווה בחיפה. בכנס שנשא את הכותרת "הגנו על הענן ההיברידי שלכם", השתתפו יותר ממאה לקוחות החברה ושותפיה העסקיים, והוא התקיים בשיתוף סיסקו (Cisco), נט-אפ (NetApp) וקומוולט (Commvault).
לדברי קמני, "בתקופה האחרונה לא מעט חברות מוקמות ועובדות Cloud Native, כלומר בצורה בה כל המערכות והשירותים שהן צורכות ממוקמים בענן. בנוסף להן, בחברות ה'מסורתיות', המעבר של ארגונים לענן אינו מצוי תחת השאלה 'האם?', אלא 'מתי?'. ארגונים רבים עורכים הגירה של סביבות ה-IT שלהם לענן. בדרך לשם, עליהם לעמוד בכמה אתגרים, שחלקם התעצמו בשל מגיפת הקורונה: ניהול כלל רכיבי המחשוב הארגוניים, ניהול של תחנות עבודה של משתמשים מרוחקים – בסניפים במדינות שונות, בבית הקפה, ברכבת או בביתם. כעת, נדרש לרכז את האימות והרשאות הגישה לכלל משאבי הארגון".
פתרון Directory-as-a-Service של JumpCloud
לדברי קמני, "עד כה, היה קל להעביר שירותים נפוצים, כגון דואר אלקטרוני, אחסון קבצים ותוכנות פרודוקטיביות שונות אל הענן. כעת, נדרש שירות ספריות ענן, כדי לטפל בכלל היבטי האימות וההרשאות של המשתמשים הניגשים למשאבי הארגון, ולעשות זאת באופן מאובטח, בענן ומחוצה לו, וכך שהוא יחליף את שירותי האבטחה המקומיים".
"לפני כמה חודשים", אמר, "ווי-אנקור החלה לייצג בישראל את JumpCloud. החברה הוקמה לפני עשור, גייסה מיליוני דולרים, ומאז היא גדלה בקצב מהיר ולה מיליוני משתמשים ברחבי העולם. כשנה לאחר שהוקמה, בשנת 2013, היא השיקה לשוק את פתרון Directory-as-a-Service שלה, עם מגוון יכולות לטובת אבטחה ברמה הגבוהה ביותר, עם הטמעה קלה ומהירה. החברה, הממוקמת בקולורדו, ארה"ב, מתמקדת במתן פתרונות אבטחת מידע לארגוני SME", סיפר.
הוא הוסיף כי "הפתרון של JumpCloud נועד לארגונים וגופים אשר נולדו בענן (Cloud Native), או כאלה אשר פועלים בתצורה היברידית, מרחוק, או בארגון מרובה סניפים. הוא מספק ללקוח הארגוני יכולת לניהול ה-IT ואבטחת המידע מכל מקום, ובאופן אחוד ומרוכז, של כלל תחנות העבודה והסניפים המרוחקים". לדברי קמני, "החברה "פועלת בעולם אבטחת המידע, ניהול הגישה וההרשאות, בשלושה תחומים: ניהול זהויות המשתמשים, ניהול הגישה שלהם ליישומים הארגוניים וכן, ניהול המכשירים".
"האבטחה", הסביר קמני, "נעשית חלקה ויעילה יותר, כי היא עונה לצורך של צוותי ה-IT והאבטחה להתחבר לעובדים מרחוק ולהטליא עדכוני אבטחה, כאשר הכל נעשה עם סוכן אחד".
"התחלנו לייצג את החברה בישראל משנה שעברה", סיכם קמני, "ויש לנו כבר לא מעט לקוחות, בין השאר בעולמות הפינטק ונוספים. אנו מכוונים את הפתרון לחברות הפועלות בצורה היברידית או מבוססות Cloud באופן מלא".
"אני מעריך כי 2022 תהיה שנת פריצת הדרך שלנו עם פתרון זה, ונסיים אותה עם עשרות לקוחות ארגוניים הנהנים מהפתרון, מכל מגזרי התעשייה. היתרון המרכזי שלו הוא ביכולת לשלב את כל העולמות והיכולות – נראות, אבטחת מידע וניהול מרכזי ואחוד", סיכם קמני.
לאחר מכן הציגו אנדריי בבנצ'יוק, מהנדס פתרונות בנט-אפ ישראל, עמי בן עמרם, מוביל תחום דטה סנטר בסיסקו ישראל, ואיתן מארבי, מהנדס מערכות בכיר בקומוולט ישראל, את הפתרונות של ספקיות ה-IT להגנה, ניהול וטיפול במידע הארגוני.
תגובות
(0)