"הזמן – הרכיב המשמעותי בהגנת המידע"

רונן נוי, מנכ"ל קומוולט ישראל: "המטרה היא להשיב את הארגון לפעולה ולעשות זאת כמה שיותר מהר. לשם כך, חייבים להיות פרו-אקטיביים, לבחון באופן עקבי את הארכיטקטורה של הגיבויים ולוודא שהיא עונה לאיום הבא"

רונן נוי, מנכ''ל קומוולט ישראל.

"איומי הכופרות מתבלטים מעל כלל איומי הסייבר, שבעצמם הולכים ומחמירים ונהיים מתוחכמים יותר. המירוץ נגד הזמן הוא הרכיב המשמעותי בהגנת הנתונים. המטרה היא להשיב את הארגון לפעולה ולעשות זאת כמה שיותר מהר. לשם כך, חייבים להיות אקטיביים ופרו-אקטיביים, לבחון באופן עקבי ומתמשך את הארכיטקטורה של הגיבויים ולוודא שהיא עונה לאיום הבא, לרגולציות ולתקנים. כל איש  ITנדרש להביט כל הזמן על נכסי המידע הארגוני – מה חשוב, ואיך הוא מבצע הגנה פרו-אקטיבית ומכין את הארגון להתמודדות עם כלל סוגי המתקפות", כך אמר רונן נוי, מנכ"ל קומוולט (Commvault) ישראל.

נוי דיבר בפתח ערב בכירים שערך הסניף הישראלי של החברה. האירוע התקיים אמש (ב') באולם C2 במגדלי עזריאלי, בהשתתפות עשרות מלקוחות החברה.

לדברי נוי, "אנו מספקים גיבוי ושחזור בצורה רובסטית ושקופה, עם תמונת מצב כללית, הנחיות פעולה ללקוח, מענה אבטחת מידע והגנה בכמה שכבות. קומוולט מפתחת תוכנה להגנה ולניהול נתונים, כשהפתרון בא בכמה צורות, בדטה סנטר המקומי, או בענן כשירות (SaaS) – עם מנגנוני אבטחה".

"אנחנו באים עם גישת הגנה בשכבות, לטובת הגנה מיטבית לנתונים – אבטחת גישה לאפליקציה והגנה מפני מעשה בשוגג, או בזדון, של גורמים פנימיים", הסביר נוי, "התוכנה שלנו יודעת לזהות פעילויות חריגות, להתריע ולוודא שאכן זאת פעולה אסורה, בעזרת אימות מרובה שלבים. בנוסף, אנחנו יודעים לוודא שהמידע המגובה חסין ומוגן, ואין חשש שיימחק או יוצפן. מידור הוא חלק מהתהליך. ההתראות מבוססות על בינה מלאכותית, וכך הן לומדות את שגרת הסביבה, ובזמן אמת מזהות ומונעות התראות שווא".

הוא הסביר, כי "מרכזי הנתונים של החברות מחייבים השקעות אדירות כדי להתמודד עם המציאות החדשה. כך, השיקול להשתמש בתוכנות כשירות בענן, או להעביר עותק נוסף לענן, הפכו לכורח המציאות והם תולדה של שינוי ההתנהלות של המשתמשים בשנתיים האחרונות. מכאן השינוי במחשבה: חברות מבינות שגם אם הן מסתמכות על ספקיות הענן שמאחסנות את המידע, האחריות על הגנת הנתונים מפני מה שיקרה מוטלת על כתפיהן. ארגון IT מודרני מבוסס על מספר הולך וגדל של פתרונות ענן לצרכים השונים, כאשר כל פתרון שכזה מציע שירותי הגנת מידע מקומיים, וככזה – הוא מוגבל ביותר ביכולות ההגדרה של מדיניות כוללת".

לדברי נוי, "התפיסה של הטיפול בנתונים וההגנה עליהם השתנתה. השאלה היא כבר לא 'האם הארגון יותקף?' אלא 'מתי?', ולכן נדרש לתת מענה לכלל סוגי המתקפות, בדגש על הדור החדש, של מתקפות הכופרה. ארגונים נדרשים להפנים שתקיפה היא עניין של זמן ושעליהם להיות ערוכים נכון לקראתה. בהיבט הטיפול בנתונים, יש לדאוג לנהל ולגבות אותם לטובת התאוששות מהירה בכל מקום – מהדטה סנטר ועד לענן".

"עם פלטפורמת הגנת הנתונים של קומוולט ועם מטאליק אנחנו מקדימים את המתחרים בעולמות הגיבוי ומציעים לארגונים פתרון רחב, שכולל מבט על צרכים עתידיים", סיכם נוי, "ב-2021 חווינו גידול בפעילות עם כניסת פתרון מטאליק לשוק המקומי, ויש לנו כבר מאות לקוחות בתחום. אני מעריך שנחווה גידול גם ב-2022".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים