סקר הליגה נגד השמצה: הטרדות ברשת משמשות כביטוי לשנאה  

65% מבני קבוצות המיעוט, לרבות יהודים, נשים ואנשים מצבעים שונים חוו הטרדה כביטוי לשנאה על רקע זהותם * שנאה והטרדה ממשיכות להוות מגיפה של ממש במרחבים וירטואליים רבים

הטרדות ושנאה ברשת.

כמעט מחצית (47%) מבני הנוער בארה"ב ו-40% אחוזים מבני הנוער שהשיבו לסקר, דיווחו שחוו סוג כלשהו של הטרדה אונליין – כך לפי הסקר השנתי הרביעי של הליגה נגד השמצה בדבר שנאה והטרדה ברשת. 65% מבני קבוצות המיעוט, לרבות יהודים, נשים ואנשים מצבעים שונים חוו הטרדה כביטוי לשנאה על רקע זהותם. נתון מדהים של 72% מבני הנוער בקבוצות המיעוט (גילאי 13-17) דיווחו, כי הוטרדו בשל היבט כלשהו בזהותם.

"חברות המדיה החברתית אינן קרובות ולו במעט למקום שבו הן אמורות להיות בכל האמור בשנאה והטרדות בפלטפורמות שלהן. מדאיג לראות בני נוער רבים כל כך שעוברים חוויות שליליות כאלה אונליין," אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "כל עוד החלל האינטרנטי אינו בטוח, חובה עלינו להרחיב את המאמצים לקידום אחריותיות – במיוחד עבור בני קהילות המיעוט"

66% מן המשיבים הלהט"בים דיווחו כי חוו הטרדה – יותר מכל קבוצה אחרת שנסקרה. הדיווחים בקרב אסייתים-אמריקנים מלמדים על גידול חד באירועי ההטרדה, מ-21% בשנת 2021 ל-39% שדיווחו כי הוטרדו ב-2022. הסבירות שאישה תדווח על הטרדה מינית ברשת היא יותר מכפולה בהשוואה לגבר (14% בהשוואה ל-5%). יהודים שהשיבו לסקר נטו לייחס אירועי הטרדה לדתם (37%), בהשוואה למשיבים שאינם יהודים.

"הטרדה כביטוי לשנאה עשויה להרחיק קבוצות מיעוט מן הרשת, שמהווה במה מרכזית בשיח הציבורי – באופן שחותר עוד תחת הדמוקרטיה וחופש הביטוי," אמר גרינבלט.

על אף ההתחייבויות הרבות שנטלו על עצמן הפלטפורמות להפחתת התוכן המזיק ולשיפור המשאבים שעומדים לרשות הנפגעים הפוטנציאליים, שנאה והטרדה ממשיכות להוות מגיפה של ממש במרחבים וירטואליים רבים. רמות השנאה וההטרדה משתנות מפלטפורמה אחת לאחרת; במהלך 12 החודשים האחרונים, 57% דיווחו שהוטרדו בפייסבוק-מטא, 27% באינסטגרם-מטא ו-21% בטוויטר.

בנוסף לשאלות בדבר שנאה והטרדה ברשת, כללה הליגה נגד השמצה בסקר שאלות בדבר עצם החשיפה לתוכן שנוי במחלוקת, בדגש על תוכן המביע שנאה. הליגה נגד השמצה מצאה כי 14% מן המשיבים צפו בתיאוריות קונספירציה סביב מגיפת הקורונה, בעוד שאחוז קטן יותר דיווח כי צפה בתכנים אנטישמיים, לרבות הכחשת שואה (3%) וטענות בדבר שליטה יהודית במערכות הפיננסיות והפוליטיות (4%). בהשוואה לנתון הכללי, אחוז ניכר יותר מן המשיבים היהודים (13%) דיווח כי צפה בתכני הכחשת שואה או בטענות בדבר שליטה יהודית במערכות הפיננסיות והפוליטיות.

הסקר כלל 2,330 משיבים ונערך אונליין בין התאריכים 26 לינואר 2022 ו-14 לפברואר 2022 על ידי YouGov, חברה מובילה בתחום ניתוח נתונים וסקרי דעת קהל. הסקר נערך עבור המרכז לטכנולוגיה וחברה בליגה נגד השמצה, ומטרתו הייתה לבחון את חוויותיהם של אמריקנים בכל האמור בהטרדה ושנאה ברשת. התוצאות שוקללו והן מהוות מדגם מייצג לכלל האמריקאים הבגירים. מרווח הטעות בסקר עומד על +/- 2 נקודות האחוז מכלל המדגם.

מתוך ניסיון מיוחד להבין את מי שעשויים להוות מטרה פוטנציאלית להטרדה ושנאה בשל זהותם הקבוצתית, כלל הסקר דגימות יתר של משיבים שהזדהו כיהודים, מוסלמים, שחורים או אפרו-אמריקנים, אסייתים-אמריקנים, היספאנים או לטינו-אמריקנים ולהט"בים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים