נשים ומחשבים: שלומית עמר-פרקש, קרלון

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: שלומית עמר-פרקש, מנהלת מדע ומחקר נתונים ב-קרלון ישראל

שלומית עמר-פרקש מנהלת מדע ומחקר נתונים ב-קרלון ישראל.

שם ותפקיד: שלומית עמר-פרקש, מנהלת מדע ומחקר נתונים במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון (Carelon) בישראל. קרלון היא זרוע הטכנולוגיות של ענקית הבריאות האמריקנית Elevance Health, (חברת פורצ'ן 20).

ותק בתפקיד: 10 חודשים.

השכלה ושירות צבאי: בוגרת מגמה מתמטית פיסיקלית בתיכון ובצבא. שירתתי בחיל מודיעין בתפקיד מסווג, גם כאחראית משמרת. סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב וביולוגיה חישובית באוניברסיטה העברית, ולאחר מכן מסטר ודוקטורט (PhD) בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בתחום הביולוגיה החישובית. בנוסף, עשיתי פוסט דוקטורט של שנתיים במכון ויצמן.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי את המקצועות המדעיים וגם הצלחתי בלימודים במקצועות האלו. בתואר הראשון ששילב בין מדעי המחשב לביולוגיה היו הרבה ששאלו אם בחרתי במדעי המחשב בשביל השכר ובביולוגיה בגלל העניין, והאמת היא שכמשוחררת טרייה מהצבא לא באמת ידעתי או הבנתי מספיק ובחרתי בשילוב שנשמע לי מעניין. בפועל, מאוד נהניתי ואפילו בעיקר מהקורסים החישוביים, קורסי המתמטיקה המתקדמים, אלגוריתמים וכדומה.

כשהחלטתי לצאת מהאקדמיה לתעשייה חיפשתי תפקידים שהעיקר בהם יהיה שימוש בשיטות החישוביות שלמדתי, שימוש במידע כדי לייצר תובנות ומוצרים, וכך הגעתי לתפקידים של מדענית נתונים (Data scientist), תחילה כ-IC ובהמשך כמנהלת צוות. את הידע שצברתי בתפקידים השונים, אני מיישמת בתפקידי הנוכחי במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני חושבת שיש סיבות רבות מדוע, בעוד שלמדתי עם כמות זהה של נשים וגברים בתואר הראשון במדעי המחשב, בתעשייה אני לא רואה כמות שווה של נשים בתפקידי פיתוח, וודאי שלא בתפקידי ניהול. חלק מזה ודאי נובע מהחלטות שונות שעושות הנשים, לאור הדרישות בתפקידים האלו והרצון להקים משפחה, אבל יש ללא ספק פן תרבותי, וחברות היי-טק שבהן יש עדיין חוסר מודעות ונוצרת אפליה, בין אם זה משום שהקבוצות פיתוח הן על טהרת המין הגברי, או נשים שלא רואות כלל נשים בעמדות ניהול ומפתח בחברה, ומסיקות מסקנות.

לבסוף, בעיניי, יש עוד עבודה לעשות בכל התחום של גיוס עובדים ועובדות, ופנייה בלשון לא של זכר בלבד, שכן גם זה לבדו עלול להרחיק מועמדות טובות וראויות – לא מזמן נתקלתי בהודעה צורמת מטעם חברה ענקית שלא אנקוב בשמה שפרסמה מפגש שאליו יגיעו 'מגייסות ומהנדסים' – בהחלט יש עוד דרך לעבור…

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? אני חושבת שאני אישית נהניתי ממקומות עבודה בהם לא נתקלתי באפליה נגד נשים. במרכז הגלובלי לשותפויות טכנולוגיות של קרלון יש רוב נשי, גם בתפקידי פיתוח ומוצר, וזו ודאי הייתה אחת הסיבות שעזרו לי בהחלטה לבחור במשרה הנוכחית. אני אישית נוכחתי בניסיון אמיתי לקדם נשים גם לתפקידי ניהול, תוך תמיכה ועידוד, וגם את תפקיד הניהול הראשון שלי קיבלתי מהמנהל שלי, למרות שהייתי די חדשה וחסרת ניסיון ניהולי. הוא כנראה צדק, כי אחרי פחות משנה קבלתי פרס הצטיינות על התפקיד שעשיתי, ובהמשך קודמתי לתפקיד Director.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים