נשים ומחשבים: יפית שאול, ספייבריצ'

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: יפית שאול, מנהלת מערך המכירות של סייפבריצ' בישראל

יפית שאול, מנהלת מערך המכירות של סייפבריצ' בישראל.

שם ותפקיד: יפית שאול, מנהלת מערך המכירות של סייפבריצ' (SafeBreach) בישראל.

ותק: 23 שנים בתחום הסייבר (הרבה לפני שהעולם הכיר מה זה סייבר).

תפקידים קודמים: מנהלת מכירות ישראל ורומניה בחברת הסייבר סייברארק (CyberArk).

השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון בתקשורת וניהול באוניברסיטה הפתוחה, בצבא שירתי כקצינת ת"ש. 

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? הגעתי לתחום באופן מקרי לחלוטין. מיד לאחר שירות הקבע ולאחר שכבר התקבלתי ללימודי רפואה, החלטתי ברגע האחרון לעשות שינוי כיוון – דחיתי את הלימודים בשנה ועברתי לגור במרכז תל אביב. באותו שבוע בו עברתי לעיר הגדולה, גם קיבלתי הודעה שהתקבלתי לשתי משרות: הראשונה הייתה באחת מחברות האשראי הגדולות, והשנייה הייתה בסייברארק. החלטתי שאני רוצה לנסות להיכנס לעולם ההיי-טק.

התחלתי בתפקיד QA (בידוק תוכנה) ולאחר שהבנתי שאני אדם של אנשים ופחות של מסכים, עשיתי שינוי ועברתי לנהל את תחום השיווק של החברה בישראל. לאחר כשנתיים, בהן יצא לי להיחשף לעולם המכירות, הבנתי שזה הייעוד שלי.

לצד כל הקושי שיש בתפקיד זה, אני כל כך שמחה שזה מה שאני עושה בחיי. היכולת להעביר למישהו את המסר למה ועד כמה המוצר שלנו חשוב עבורו ועבור הארגון שהוא מייצג, במקביל ליכולת שלו להעביר את המסר הלאה למנהלים שלו ולאשר את התקציב – יוצרים שותפות אמיתית המבוססת על מתן ערך, וזהו הישג אדיר בעיניי.

לסייפבריצ' הצטרפתי לפני מספר חודשים, לאחר שהחברה השלימה סבב גיוס נוסף, במסגרתו הוחלט על הרחבת הפעילות לאזורים גיאוגרפיים חדשים. החברה קיבלה החלטה אסטרטגית להרחיב משמעותית את פעילותה בשוק הישראלי – מהלך טבעי ומתבקש מחברה ישראלית שכל מערך הפיתוח, המחקר וניהול המוצר שלה כבר נמצאים בתל אביב.

במקביל לגיוס שלי, גויסו גם עשרות עובדים נוספים למרכז הפיתוח, והחברה ממשיכה להתרחב כל הזמן. במשך הרבה זמן התעניינתי בעולמות התקיפה וכך למעשה נחשפתי לסייפבריצ', שהיא גם החלוצה בקטגוריה זו, הנקראת Breach and Attack Simulation. בעיקר התחברתי לרעיון שעומד מאחורי הטכנולוגיה והמוצר של החברה – מעין 'האקר ידידותי' המדמה מתקפות סייבר בצורה אוטומטית ומתמשכת,  במטרה לאתר 'חורים' בהגנות ופרצות אבטחה, עוד לפני שבכלל מתרחשת התקפה אמיתית על מערכות הארגון. למעשה מדובר בשינוי דרמטי של כללי המשחק – במקום מרדף אינסופי אחרי האקרים, ארגונים יכולים כעת להיות תמיד צעד אחד לפני ולנקוט בגישה פרואקטיבית במקום ריאקטיבית. אני מאמינה בגישה הזו באופן כללי לחיים, כך שהחיבור שלי לחברה היה מאד טבעי. 

אני מקבלת סיפוק והנאה רבה מהידיעה שאני משתייכת לתחום שכל הזמן ממשיך להתפתח ולהתחדש. טכנולוגיות ופיתוחים שעד לפני מספר שנים לא היו כלל קיימים, מייצרים היום ערך ממשי ומשפיעים על החיים של כולנו. לדוגמה, ארגונים גלובליים שמשרתים מיליוני אנשים ברחבי העולם, כמו חברות ענק פיננסיות, חברות תרופות וארגוני בריאות, כבר נעזרים בטכנולוגיה של סייפבריצ' כדי להריץ סימולציות של פריצות והתקפות אפשריות על מערכות הארגון שלהן, כחלק מאסטרטגיה לשפר את יעילות האבטחה ולהפחית סיכונים עסקיים עתידיים שעלולים בהחלט לפגוע גם בנו, הלקוחות והצרכנים.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? באופן אישי לא נתקלתי בזה לאורך הקריירה שלי, אך אני שומעת על כך לא מעט מקולגות, ואני יכולה להבין את התחושה שלהן. כאמא לארבעה ילדים, גם אני מוגבלת בתפקידים שאני יכולה לקחת על עצמי. לדוגמה, אני מאוד אוהבת לעבוד במדינות מחוץ לישראל, אך היכולת שלי להיעדר מהבית למספר ימים היא מאוד מוגבלת ומצריכה התארגנות ועזרה חיצונית, שמקשים על כך.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לא, אך יחד עם זאת הייתי שמחה לראות יותר נשים בתפקידים כמו שלי. כמעט בכל הפגישות שיש לי בארגונים ואצל הלקוחות – הרוב המוחלט עודנו גברים. בסייפבריצ' כשליש מהעובדות הן נשים, כולל בתפקידים בכירים, וזה נותן לי תחושה מצוינת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים