חברות היי-טק שפועלות במרכז – מחוץ לבועה של תל אביב והשרון
הרבה יותר מרווח, הרבה פחות פקקים, ושלא לדבר על החנייה; לא מעט חברות בוחרות לפעול מחוץ לבועה, ומבינות שגם שם יש לא מעט כישרונות ● כמה מהן סיפרו לנו על הבחירה
ההיי-טק הישראלי מרוכז בגוש דן, ובפרט בתל אביב, ובשרון. למרות המאמצים להעביר חברות היי-טק בפריפריה, או להקים אותן שם, האזורים שמחוץ לבועה נאלצים להסתפק במועט: יש היי-טק בירושלים (קצת ביחס לכלל התעשייה בארץ), קצת בחיפה, לא הרבה חברות בבאר שבע, אינטל בקריית גת ועוד דוגמאות מעטות, לצערנו הרב.
אולם, יש חברות שבחרו להתמקם שם – בין אם הן הוקמו באזורי הפריפריה או היגרו אליה מהבועה החמימה. מנהלים מכמה מהן סיפרו על כך לאנשים ומחשבים – בסדרה של שלוש כתבות, שכל אחת מהן תתמקד באזור אחר בארץ. כתבה זו, השנייה בסדרה, מתמקדת באזור המרכז, ביישובים שאינם חלק מבועת ההיי-טק. לכתבה שהתמקדה בצפון הארץ לחצו כאן.
ארמו
חברת הסייבר ארמו (ARMO) הוקמה ב-2019 על ידי שאולי רוזן, המשמש כמנכ"ל שלה, לאוניד סנדלר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ובן הירשברג, סמנכ"ל המחקר והפיתוח. החברה מפתחת פלטפורמת אבטחת מידע לקוברנטיס שמבוססת באופן מלא על קוד פתוח. הפלטפורמה מאפשרת לאנשי פיתוח ו-DevOps לוודא שהקוברנטיס מאובטח ומוגן מפני מתקפות סייבר לאורך כל שלבי הפיתוח.
מטה החברה נמצא ב-WeWork בירושלים, שיש בה אמנם לא מעט חברות טכנולוגיה וכמה מרכזי היי-טק, אבל היא (עדיין?) לא נחשבת חלק מהבועה של גוש דן והשרון. עם זאת, יש לציין שלארמו יש שלוחה בתל אביב.
מירב צבירן-שלמה, סמנכ"לית משאבי האנוש של החברה, הסבירה על הבחירה בירושלים: "הקמת החברה כירושלמית הייתה טבעית, מאחר ששניים מהמייסדים הם ירושלמים במקור. חלק מהעובדים שלנו הם מירושלים והסביבה. כיום אנחנו יושבים ב-WeWork בבירה ומחזיקים שם שני חללי משרדים קבועים. מודל העבודה בחברה הינו היברידי, אך עדיין המשרדים שלנו מלאים לפחות בשלושה מחמשת ימי העבודה שיש בשבוע".
"לישיבה בירושלים יש כמה יתרונות בעינינו, כחברה: הראשון שבהם הוא הקוסמופוליטיות של העיר, שמקדמת גיוון ומקרינה על ארמו בנושא. יש לנו עובדים מכל המגזרים, ואנחנו חושבים שזה מושפע במידה מסוימת ממיקום המשרדים. שנית, היכולת לתת גמישות לעובדים ולמועמדים. העובדה שהעובדים שלנו מבלים פחות זמן על הכבישים מאפשרת להם יותר איזון בין החיים לעבודה. המון מועמדים מעוניינים מאוד בגמישות הזו במשרדים, גם בעידן ההיברידי שאנחנו חיים בו, ולכן זה הופך אותנו ליותר אטרקטיביים בעיני רבים", ציינה.
גרדנוקס
חברת האוטוטק גרדנוקס מייצרת תשתית שתאפשר לרכבי העתיד להתעדכן ולהתאים את עצמם בהתאם לדרישות הנהג, כך שיהפכו למה שבחברה מכנים "סמארטפון על גלגלים".
גרדנוקס בחרה להתמקם ברמלה ולהקים בה את מטה החברה, בין היתר בשל היתרונות התחבורתיים שמקימיה מצאו בה: משרדי החברה ממוקמים כחמש דקות ההליכה מתחנת הרכבת של רמלה והם בכיוון ההפוך לפקקים – וכך מקצרים לעובדי גרדנוקס (אלה מהם שמגיעים ברכבם הפרטי או באוטובוס) את זמן הנסיעה למשרדים. משרדי גרדנוקס נמצאים אמנם במיקום לא שגרתי לחברת היי-טק, אבל הם מעוצבים בדומה למקובל בענף ומציעים את כל היתרונות הנלווים שנהוגים בחברות בענף, כגון חדר כושר, מטבחונים, מרפסות וגג ענק לאירועים.
"אנחנו רואים את המיקום שלנו כיתרון כשאנחנו פונים למועמדים מערי הסביבה – ראשון לציון, נס ציונה, רחובות ומודיעין, שמוצאים את המרחק הקרוב לבית, את מיעוט הפקקים ואת החנייה שיש בשפע כיתרונות שמקלים עליהם את ההגעה לעבודה", אמר משה שליסל, מנכ"ל גרדנוקס. לדבריו, "הבחירה במשרדים ברמלה, שמוזילה לחברה משמעותית את השכירות, מאפשרת לה להשקיע את הכספים האלה בעובדים ובמוצר שלה, ותורמת ליציבות החברה".
"כשהתחלנו את הדרך עבדנו בחדר קטן בבניין של חברת תעבורה בעיר, שמקימיה היו משקיעים שלנו מתחילת הדרך. לכן אנחנו, כחברה שעומדת על כתפיהם של ענקים, רואים את עצמנו כממשיכים את חזונו של בונדי (אברהם לבנת, מייסד תעבורה) לשנות את עולם התחבורה בישראל מרמלה. אמנם גדלנו וכיום המשרדים שלנו מתפרסים על שתי קומות, אבל מורשת בונדי עודנה מלווה את החברה, וגם היא היוותה שיקול משמעותי בבחירה שלנו להישאר ברמלה", ציין שליסל.
קונברג' (cnvrg.io)
קונברג׳, מספקת פלטפורמה למפתחי בינה מלאכותית, שבעזרתה יכולים אנשי מדע נתונים, מתכנתים וארגונים לפתח ולנהל מודלים של בינה מלאכותית. משרדה הראשי של החברה ממוקם בירושלים. בחברה כ-50 עובדים, רובם מירושלים וחלקם ממקומות אחרים בארץ, ויש גם עובדים בארצות הברית. במשרד יש חלל פתוח, מקומות ישיבה אישיים וחדרי ישיבות, ומחוצה לו יש הרבה דשא עם פינות ישיבה – מה שמאפשר לעובדים להתאוורר בכיף. יש לציין שקונברג' נרכשה על ידי אינטל, שגם לה יש פעילות בירושלים (ושם היא החלה את פעילותה בארץ).
למה קונברג' מיקמה את המשרדים דווקא בבירה? "לאה קולבן ויוחאי אטון, מייסדי החברה, הם מירושלים, למדו באוניברסיטה העברית ועבדו בירושלים, ולכן הם בחרו לייסד בה את קונברג׳. הערך המוסף של העבודה בירושלים הוא ההיצע של בוגרי האוניברסיטה העברית המוכשרים שגרים באזור – מה שמקנה יתרון בגיוס מועמדים שרוצים להישאר לעבוד קרוב לביתם״, אמרה יעל לוי, סמנכ״לית משאבי האנוש של קונברג'.
תגובות
(0)