מונדיאל 2022: הקרב שבין מסי-נאדלה לאמבפה-צוקרברג
צרפת-פייסבוק ומיקרוסופט-ארגנטינה יעלו היום (א') על כר הדשא, למנה העיקרית של המונדיאל ● איזו נבחרת ענקית ואיזה שחקן ענק ינצחו?
"איש היה בישראל, בר כוכבא שמו" – את זה כל מי שהיה תלמיד בית ספר במדינה יודע, יש לקוות. אבל כמעט אף אחד לא יודע מי היה הסגן של בר כוכבא (התשובה: ישוע בן גלגולא – ללא קשר לישוע שהנוצרים וכמה וכמה יהודים יחגגו בסוף השבוע את הולדתו). אבל לא נראה לי שיש מי שיודע מי היה הסגן של הסגן של בר כוכבא.
במונדיאל זה קצת שונה, כי המשחק על המקום השלישי – הסגנית של הסגנית של אלופת העולם – שודר אתמול (ש') באותו הערוץ שבו ישודר היום משחק הגמר, כאן 11. ואם לא צפיתם: התשובה היא קרואטיה-סיילספורס.
מלכי ה-CRM והענן מארץ הבלקן התייצבו אתמול על המגרש מול מרוקו-באבקום, במשחק של המאוכזבות של חצאי הגמר. לכאורה זה היה משחק לא חשוב, אבל בפועל, ובצורה מפתיעה, ראינו משחק מהנה, ששתי הקבוצות רצו לנצח בו ושיחקו עד הסוף.
המהמרים – אלה שעשו זאת על כסף וגם אלה שלא – חשבו שמרוקו-באבקום תנצח, לא רק עקב היכולת והפופולריות שהיא זוכה לה, אלא גם כי קרואטיה-סיילספורס כבר הייתה סגנית אלופת העולם במונדיאל הקודם, ב-2018, והגיעה למקום השלישי ב-1998. אלא שהמרוקאים-באבקומים אכזבו.
הנבחרת האיכותית מול זו שרצתה, אבל לא מספיק
מרוקו-באבקום, הקבוצה שללא ספק הגיעה למקום הראשון במדד החיוך והלב במונדיאל הזה, הייתה אמורה לרצות יותר, ועם הרצון והמוטיבציה גם לנצח, אבל קרואטיה-סיילספורס רצתה יותר, אולי כי המשחק הזה היה האחרון במונדיאלים של מודריץ'-מארק בניוף. מודריץ', הילד הנצחי של הכדורגל – כמו בניוף, שמנהיג את סיילספורס – הוביל את קרואטיה-סיילספורס להישגים המדהימים שלה בשנים האחרונות. אלא שהוא הגיע לגיל הפרישה, פחות או יותר.
שחקני הנבחרת הקרואטית-סיילספורסית שיחקו בהתלהבות, עם שאיפה להשאיר את מנהיגם בתום משחק הפרידה שלו מהמונדיאל עם טעם של ניצחון מתוק. במשחק הזה ראינו שוב עד כמה הקלישאה שאומרת שכאשר יש שתי נגיעות ברחבה נכבש שער נכונה – בדיוק כמו הכלל בתוכנה שהיכן שהיה בעבר באג, ובוודאי ששניים, יש סבירות גדולה יותר שיהיה עוד אחד. זה התחיל בדקה השביעית, עם הגול הראשון של קרואטיה-סיילספורס, והמשיך שתי דקות לאחר מכן, עם שער שוויון של מרוקו-באבקום, לאחר ששחקן הגנה של היריבה נגע בכדור. אבל אז הגיע אוסריץ' וכבש בדקה ה-42 את השער שהכריע את המשחק.
מרוקו-באבקום מסיימת את האליפות במקום הרביעי המדהים, עם גאווה גדולה לעולם הערבי, ליבשת אפריקה ובעיקר לאזרחי מרוקו. עכשיו נשאר לראות מה יקרה עם הנבחרת המוכשרת הזאת והשחקנים שלה בשנים הקרובות.
קרואטיה-סיילספורס, מצידה, הוכיחה לאורך כל הטורניר שהיא יודעת להשתמש ב-CRM שלה, ולקרוא ולפצח את היריבות. היא מסיימת במקום השלישי עם הפסד אחד בלבד – יותר טוב מכל נבחרת אחרת, למעט הנבחרת שתזכה במקום הראשון, שגם לה יהיה הפסד אחד, בין אם תהיה זו צרפת-פייסבוק ובין אם ארגנטינה-מיקרוסופט.
המנה העיקרית
זהו, עכשיו כולנו מחכים למנה העיקרית ולמשחק הגדול מכולם, בין שני הכוכבים הגדולים ביותר כיום בכדורגל העולמי – ליונל מסי-סאטיה נאדלה וקיליאן אמבפה-מארק צוקרברג. לשתי הנבחרות יש שתי זכיות באליפות העולם: ארגנטינה-מיקרוסופט עשתה זאת ב-1978 וב-1986, וצרפת-פייסבוק ב-1998 וב-2018. המשחק הזה יכול גם לקבוע איזה אליל ארגנטינאי טוב יותר – מסי או מרדונה.
מסי הרים בשנים האחרונות את הנבחרת הארגנטינאית מהשום מקום שבו היא הייתה לשיאים, מתוך רצון להשתוות להישג של מרדונה. מולו יתייצב היום אמבפה, עם כל החברים שלו מהפייסבוק, על אף שהוא לפעמים פחות אהוד ועל אף שבאליפות הזאת הוא איבד כמה חברים, עקב פציעות. המודל שלו הוא פלה, שזכה בשלוש אליפויות עם נבחרת ברזיל, שתיים מהן ברציפות – בדיוק כמו שצרפת רוצה.
מאחר שהיא זכתה במונדיאל הקודם והזכייה האחרונה של ארגנטינה הייתה לפני 36 שנים, צרפת-פייסבוק מגיעה עם שחקנים שיש להם יותר ניסיון, וגם עם זיכרון מתוק של הניצחון 4:3 על ארגנטינה בשמינית הגמר באליפות הקודמת. מהצד שני, למסי-נאדלה זה יהיה "הריקוד האחרון" במונדיאל, והוא חייב, מבחינתו ומבחינת המוני אוהדיו בכל העולם, להסתיים בסוף טוב. אלא שצרפת-פייסבוק נראית יותר חזקה, והיא גם הגיעה לגמר ללא צורך בבעיטות מ-11 מטרים, כמו שהיו לארגנטינה-מיקרוסופט ברבע הגמר נגד הולנד-אורקל, וזה נותן לה יתרון מסוים.
הפעם – לאחר הניחושים שלי לפני שמינית הגמר, שלמעט נבחרת אחת לא קלעו – החלטתי שלא לנחש. מה שכן, תנצח מי שלא תהיה, זה יהיה משחק מרתק.
נתראה מחר, בטור האחרון עד למונדיאל הבא.
צרפת יותר טובים
אם צרפת היו נותנים יותר לחץ במחצית הראשונה הם היו לוקחים צרפת פי אלף יותר טובים
יאללה מסי ויאללה אמבפה!!!