מי יהיה אלוף האלופים במונדיאל של ה-IT?

המונדיאל הסתיים, ובימים אלה מתקיים "המונדיאל של ה-IT" - שלב השיפוט שיקבע מיהם מצטייני המחשוב ● גם המונדיאל וגם התחרות מוכיחים שמצוינות היא דבר מתמשך, שדורש השקעה מרובה – אבל גם דבר שיש בצידו סיפוק רב

הגביע הוא של המנמ"רים.ות החדשניים.ות והמצטיינים.ות.

המונדיאל הסתיים אמש (א') עם משחק גמר מרתק ודרמטי, שהסתיים בניצחונם של נבחרת ארגנטינה והאליל שלה, ליונל מסי. היה זה סיום לחודש שבו המחישו קבוצות, שחקנים, אוהדים ומדינות מהי המשמעות של המילה מצוינות, כיצד מגיעים ליעד על ידי אסטרטגיה נכונה, מתמקדים במטרה הסופית ומבקיעים שערים כדי לקבל את הפרס הגדול ביותר – גביע האליפות.

בחודש האחרון ליווה זיו מנדל בסדרת טורים שהוא פרסם כאן, באנשים ומחשבים (לטור האחרון לחצו כאן), את המשחקים, הצמיד לכל נבחרת ענקית טק ושילב בכתיבתו את החדשנות של כל אחת מהן. שהרי חדשנות ואי שמירה על הקיים הן חלק אינטגרלי גם בעולם של נבחרות וקבוצות הכדורגל, וגם בעולם של חברות הטק.

הכלים שחברות ההיי-טק הגדולות מספקות לענף הטכנולוגיה, ובתוכו לענף ה-IT, פוגשים את המשתמשים, ובהם המתכנתים והמהנדסים, שמפתחים ומספקים פתרונות לליבות העסקים של הארגונים. מה שהם עושים הוא מצוינות תפעולית, שמשלבת הרבה יוזמות וחשיבה מחוץ לקופסה, לטובת פתרונות לארגון – בין אם הוא לקוח חיצוני ובין אם הוא הארגון שבו הם עובדים. אלה שמובילים את זה בארגונים הם מנהלי הצוותים, המנהלים בדרגי הביניים ומעל כולם – המנמ"רים, שאליהם עוד אחזור.

המצוינות הזו זוכה פעם בשנה להכרה, במסגרת האירוע השנתי של אנשים ומחשבים, IT Awards, שמתקיים מזה שני עשורים. באירוע זה, שמקובל לכנות אותו בתעשייה "האוסקר של ה-IT", עולים על הבמה, בזה אחר זה, נציגי ארגוני IT בארגונים שונים במשק, מכל המגזרים, שנבחרו כדי לקבל תעודות הוקרה עבור הפרויקטים המצטיינים שהם הגישו לתחרות. הטקס הקרוב יתקיים ב-19 בפברואר באולם האירועים איסט בתל אביב.

התחרות מתנהלת לאורך כמה חודשים והפרויקטים נבחנים על ידי כ-40 שופטים בלתי תלויים, אנשי מקצוע, מנמ"רים ותיקים, שעוברים על המצגות שנשלחות על ידי הארגונים. במצגות מתארים המועמדים לפרסים את הפרויקט, מהי החדשנות שבו ומי היו השותפים העסקיים שלהם מבין חברות ה-IT. אירוע המצטיינים הוא גם חגיגה לכל החברות הספקיות. אין סיפוק גדול יותר מאשר ללוות פרויקט בארגון שזוכה להערכה מצד אנשי מקצוע אובייקטיביים.

מעל 300 מועמדים

גם השנה הוגשו לתחרות מעל 300 פרויקטים, בשורה של קטגוריות. כל אחת מהקטגוריות מייצגת תחום פעילות או תהליכים טכנולוגיים שמאפיינים את הארגונים בשנה האחרונה: פרויקטי טרנספורמציה דיגיטלית, פרויקטי דטה בתחום ה-BI, ביג דטה, בינה מלאכותית, למידת מכונה ועוד. אלה הם נושאים שהעסיקו את הארגונים בשנה האחרונה וימשיכו להעסיק אותם בשנה הבאה עלינו לטובה. פרויקטים לא מעטים הוגשו בתחומי התשתיות, מערכות הליבה וכמובן הענן, על היבטיו השונים. וישנה גם קטגוריה בשם קורונה. כמעט שכחנו שבתחילת 2022 עדיין היינו תחת משטר חלקי של הגבלות קורונה. גם אז היו ארגונים שביצעו פרויקטים שדרשו היערכות מיידית – והם הוגשו לתחרות.

כמו שהרענו אתמול למסי ולשאר כוכבי נבחרת ארגנטינה (וגם לנבחרת צרפת, המפסידה), כך נריע בתחילת השנה הבאה לכל אותם מצטייני המונדיאל של ה-IT – האנשים והפרויקטים

ביום ה' האחרון נסגרה ההרשמה להגשת הפרויקטים. בימים אלה מתחיל צוות השופטים את שלב השיפוט הראשון. כמו במונדיאל, שם יש סינון אילו נבחרות יגיעו אליו באמצעות משחקי מוקדמות, גם כאן יש סינון – על פי מערכת ציונים אוטומטית, שממנה נגזרים הארגונים שעולים לשלב השני. זהו שלב הראיונות הפרונטליים עם המועמדים, שבהם הם מתבקשים לשכנע את השופטים מדוע הם ראויים לפרס. מאז הקורונה, השיפוט נעשה באמצעות זום, והוא הוכיח את עצמו כיעיל ומרתק לא פחות מאשר שיפוט פנים אל פנים. המצטיינים בשלב זה, שיזכו במירב הנקודות לאחר שני השלבים, יוזמנו לאירוע החגיגי.

לא פחות חשוב: המנמ"רים המצטיינים

לצד תחרות הפרויקטים, קבוצת אנשים ומחשבים מעניקה מדי שנה אותות הוקרה למנמ"רים המצטיינים. מקבלי האותות נקבעים על ידי ועדה בראשותו של פרופ' גדי אריאב מאוניברסיטת תל אביב, ואתו צוות שופטים ותיקים ומנוסים. כאן מחפשים את המצוינות האישית, את המנמ"ר שהוא לא רק מנהל אלא גם מנהיג, מוביל ויוזם פתרונות בעלי אימפקט אמיתי.

תהליך השיפוט מלמד בכל שנה על הפוטנציאל הרב שיש בקרב המנמ"רים בארגונים הגדולים וגם הקטנים, בשירות הציבורי, במגזר המוניציפלי ובמגזר העסקי-פרטי. ההרשמה להגשת מועמדות לוועדת האיתור תסתיים ב-8 בינואר.

לדברי פרופ' אריאב, מצוינות אינה נגמרת, ובכל שנה היא נבחנת מחדש – כי האתגרים משתנים ולכן אנחנו רואים, לאורך השנים, שיש מנמ"רים שמקבלים את אות ההצטיינות בפעם השנייה ואפילו השלישית.

השורה התחתונה: 2022, שמסתיימת בעוד פחות משבועיים, הייתה שנה מאתגרת, שדרשה דבקות במטרה, יצירתיות ויוזמות חדשניות. בדיוק כמו המונדיאל. וכמו שהרענו אתמול למסי ולשאר כוכבי נבחרת ארגנטינה (וגם לנבחרת צרפת, המפסידה), כך נריע בתחילת השנה הבאה לכל אותם מצטייני המונדיאל של ה-IT – האנשים והפרויקטים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים