טוויטר ממשיכה לפטר: הפעם מצוותי המדיניות, התקשורת והבידור

בעידן מאסק - אחרי שהחברה שרכש פיטרה יותר ממחצית מ-7,500 מועסקיה במקור - כעת מפוטרים עוד עובדים בתחומים מרכזיים ● מאסק: "החברה כבר לא בנתיב המהיר לפשיטת רגל", אבל "יש עדיין הרבה לעשות"

נתבעים על ידי עובדים. אילון מאסק, הבעלים, וטוויטר.

טוויטר שוב מפטרת. מאז שעברה לידי הבעלים, והמנכ"ל, החדש שלה אילון מאסק, החברה החלה לצמצם משמעותית את מצבת עובדיה, ולמעשה פיטרה כבר יותר מחצי מסך 7,500 מועסקיה במקור. במקביל היא גם מגייסת, אך למרות זאת בעקרון החברה המכווצת מתנהלת בחוסר בכל הנוגע לצוותיה, וזאת מאז שמאסק הפך לבוס שלה והחל בקיצוצים מסיביים בהוצאותיה. עד כה, ועל פי הדיווחים השונים, כלל הצוותים שעדיין נמצאים במקום לאחר הפיטורים של השבועות האחרונים צומצמו בחצי. 

מאסק בישר למודאגים כבר לפני כמה שבועות שהפיטורים ייפסקו, אבל מאז חוו עוד לא מעט מהעובדים את החוויה הלא נעימה של קבלת הודעת פיטורים.

ביום ה' האחרון היו אלו כחצי מעובדי תחום המדיניות הציבורית העולמית של טוויטר, שהתבקשו ללכת הביתה אחר כבוד. לפני הקיצוצים, צוות המדיניות הציבורית מנה לא פחות מ-60 עובדים, אך כעת נותרו בצוות זה 15 עובדים בלבד, כך לדברי עובד לשעבר של הרשת החברתית שמכיר את המצב. בין המפוטרים,

טוויטר שוב מפטרת. מאז שעברה לידי הבעלים, והמנכ"ל, החדש שלה אילון מאסק, החברה החלה לצמצם משמעותית את מצבת עובדיה, ולמעשה פיטרה כבר יותר מחצי מסך 7,500 מועסקיה במקור. במקביל היא גם מגייסת, אך למרות זאת בעקרון החברה המכווצת מתנהלת בחוסר בכל הנוגע לצוותיה, וזאת מאז שמאסק הפך לבוס שלה והחל בקיצוצים מסיביים בהוצאותיה. עד כה, ועל פי הדיווחים השונים, כלל הצוותים שעדיין נמצאים במקום לאחר הפיטורים של השבועות האחרונים צומצמו בחצי. 

מאסק בישר למודאגים כבר לפני כמה שבועות שהפיטורים ייפסקו, אבל מאז חוו עוד לא מעט מהעובדים את החוויה הלא נעימה של קבלת הודעת פיטורים.

ביום ה' האחרון היו אלו כחצי מעובדי תחום המדיניות הציבורית העולמית של טוויטר, שהתבקשו ללכת הביתה אחר כבוד. לפני הקיצוצים, צוות המדיניות הציבורית מנה לא פחות מ-60 עובדים, אך כעת נותרו בצוות זה 15 עובדים בלבד, כך לדברי עובד לשעבר של הרשת החברתית שמכיר את המצב. בין המפוטרים, סינאד מק'סוויני, סגנית הנשיא העולמית למדיניות ציבורית, כך על פי מידע שאושר לרויטרס על ידי שני מקורות שונים.

חצי מעובדיה הלכו הביתה ורבים אחרים נטשו אותה. טוויטר.

חצי מעובדיה הלכו הביתה ורבים אחרים נטשו אותה. טוויטר. צילום: BigStock (אילוסטרציה)

במה יכולים לפגוע הפיטורים האחרונים?

צוות המדיניות הציבורית של טוויטר אחראי על עיצוב כללי הרשת החברתית, שאמורים להבטיח את בטיחות המשתמשים בפלטפורמה. עובדי המגזר נמצאים בקשר ישיר עם קבוצות ייעוץ חיצוניות, רגולטורים, ובאופן כללי יותר – עם החברה האזרחית. המחלקה הספציפית הזו גם אחראית על תוכניות הנוגעות לזכויות אדם, הגנה על אזרחים ועל עיתונאים. 

למעשה הקיצוץ החדש בצוות זה עלול להשפיע על עבודתה של טוויטר מול רגולטורים שונים מרחבי העולם, וזאת בדיוק בזמנים שבהם לרשת החברתית המצייצת יש דווקא "עבודה חשובה וגדולה לעשות" כדי לציית לחוקים האירופיים בגין חוק השירותים הדיגיטליים (ה-DSA), כפי שהזכיר למאסק באחרונה הנציב האירופי תיירי ברטון.

כמו שכבר דווח ונותח, הפיטורים הכל כך מסיביים ומשמעותיים בחברה העלו בקרב רבים, כולל מחוקקים ורגולטורים, שאלות בנוגע ליכולתה של טוויטר למתן, לנטר ולווסת מידע כוזב ומוליך שולל, דיבור שנאה או הטרדה, אם או כשיצוצו בשירות שלה. ואולם אפשר שמלבד קיצוץ בעלויות זו בעצם כוונתו של מאסק במהלך, משום שאז השתלטותו של איל הטק על הרשת החברתית המצייצת באוקטובר, המולטי-מיליארדר המשיך והבהיר כי הוא שואף לשתי מטרות: לאפשר חופש ביטוי גדול יותר ולהשיג רווחיות פיננסית. הפיטורים האחרונים, אם כך, עומדים בהתאמה מלאה לשאיפות אלו.

"כבר לא לקראת פשיטת רגל"

כדי להגיע לרווחיות של החברה והשירות שהיא מספקת, מאסק מקצץ כל הזמן בעלויות בכל המגזרים. בכך, הוא מקווה שיצליח לאזן את המצב הפיננסי של הרכש החדש שלו בשנה הקרובה.

בעבר אמר מאסק במהלך מפגש שאלות ותשובות בטוויטר כי החברה היא כמו "מטוס שעומד להתרסק על הקרקע במהירות גבוהה, עם המנועים פועלים ובקרות לא פועלות". לדבריו, טוויטר הייתה על סף פרסום תוצאה שלילית והפסדים במיליארדי דולרים בשנה שלפני ההשתלטות שלו עליה. "בגלל זה ביליתי את חמשת השבועות האחרונים בקיצוץ בעלויות בטירוף", הוסיף והסביר.

מאז שהשתלט על פלטפורמת הרשתות החברתיות, לאחר ששילם עבורה 44 מיליארד דולר, מאסק ביצע שלל שינויים מאוד שנויים במחלוקת בחברה – הוא קיבל מספר החלטות מדיניות חברה דרמטיות, איבד מפרסמים גדולים רבים, פיטר אלפי מועסקים וכפי שדיווחנו גם הפסיק תשלומים על משרדי החברה. הניו יורק טיימס גם טען כי הבוס החדש שוקל לא לשלם פיצוי, כפי שהבטיח, לאלפי העובדים שסולקו מטוויטר וכן שהורה לעובדיה הנותרים שלא לשלם כלל לספקים שלה. הדאגה לגבי כיוון הפלטפורמה גברה, עקב כל המהלכים הללו והחשש מחוסר יכולת של יזם הטק לשלם ריבית על החוב של 13 מיליארד הדולר שלקח על עצמו כדי לרכוש אותה.

בחודש שעבר, תוך שבועיים מרכישת החברה, מאסק הזהיר את עובדי טוויטר כי ייתכן שהחברה לא "תשרוד את השפל הכלכלי הקרוב". ואף מפני פשיטת רגל אפשרית. אולם בפודקאסט All-In-Podcast, ששוחרר בסוף השבוע האחרון, מאסק כבר נשמע כמסכם את חבלי הלידה הקשים.

"זו הייתה רכבת הרים רצינית… יש לה את השיאים והשפל שלה, בלשון המעטה, אבל בסך הכל נראה שזה הולך בכיוון טוב", ציין מאסק בשחיה. "יש לנו שליטה סבירה על ההוצאות, כך שהחברה כבר לא בנתיב המהיר לפשיטת רגל", הבהיר. הוא אפילו הבטיח בפודקאסט שיהיו "פחות תקלות בעתיד" בפלטפורמה.

מאוחר יותר בציוץ, הוא הוסיף: "טוויטר עדיין לא בטוחה, אבל לא בנתיב המהיר לפשיטת רגל. עדיין יש הרבה עבודה לעשות".

המארח בפודקאסט, בריאן וונג, סיכם את שאמר מאסק וטען שלדברי הבוס החדש של הציפור הכחולה, מבנה העלויות של החברה שופר פי שלושה או ארבעה, וכן שההפסדים השנתיים ירדו מ-3.5 מיליארד דולר בשנה, לפחות ממיליארד דולר. מאסק הוסיף כי בקצב הנוכחי טוויטר אמורה להגיע לנקודת איזון תקציבית ב-2023.

"אם אתה מסתכל על כמות השיפורים בפועל שקרתה בטוויטר במונחים של עלויות שאינן מטורפות ואספקת מוצר שכשהוא במצב מאוזן, הוא טוב, אני חושב שזה נהדר – אנחנו מבצעים דברים טוב ומשיגים תוצאות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים