ג'וניורים, מחפשים תעסוקה? הנה אפשרות שיכולה להתאים לכם
המשבר בהיי-טק מקשה במיוחד על הג'וניורים: חברות מפטרות ולא מגייסות, ואם כבר - הן מחפשות עובדים מנוסים ● אחת האפשרויות להתקבל לעבודה בהיי-טק אפילו בתקופה זו היא קורסי הכשרה שחברות IT מציעות, למשל אמן
המשבר בהיי-טק, שמתבטא בפיטורים נרחבים, פוגע במיוחד בסיכויי הג'וניורים למצוא עבודה. חברות עוצרות גיוסים ומפטרות עובדים, והמסע אל עבר התפקיד הראשון של הג'וניור, שגם בימים כתיקונם הוא לא קל, נעשה קשה עוד יותר. זאת, על אף המחסור החמור בכוח אדם בענף. הסיבה העיקרית לכך היא שהמעסיקים רוצים עובדים עם ניסיון, ושאין להם את הרצון והיכולת להשקיע בהכשרה של עובדים.
אלא שזאת לא גזירה משמיים, ויש למצב הזה פתרונות. אחד הבולטים שבהם נמצא בחברות שבכל זאת מקיימות קורסי הכשרה, כאשר בתום תקופת ההכשרה המשתתפים בהם שעברו את כל המבחנים בהצלחה מוסבים לעבודה אצל לקוחות או חברות שקשורות אתן. דפוס הכשרה זה אינו חדש, אולם כעת הוא מסתמן כפתרון אפשרי עבור הבוגרים הצעירים.
אחת החברות שפועלת בתחום זה היא קבוצת אמן – מחברות ה-IT הוותיקות והגדולות בשוק. "אנחנו מייחסים לנושא הג'וניורים חשיבות רבה כבר הרבה שנים", אמר בן פסטרנק, מנכ"ל החברה. "המענה שלנו לנושא הוא הכשרה שלנו, על ידי קורסים מקצועיים שאנחנו עורכים למועמדים שמתקבלים, ואחר כך אנחנו משלבים אותם בעבודה אצל הלקוחות ובפרויקטים השונים. אנחנו עושים זאת ללא סיוע של המדינה. הניסיון שלנו מוכיח שאחוזי ההשמה הם גבוהים יחסית".
"מלמדים מיינפריים לצד עולמות תוכן עכשוויים"
ההכשרות של קבוצת אמן ניתנות לבוגרי לימודים אקדמיים. הן מכסות עולמות תוכן רבים, שקשורים בצרכים ובתהליכים שנדרשים במגזרים השונים. "אנחנו מלמדים אפילו מיינפריים ו-400AS, וכמובן את כל עולמות התוכן העכשוויים, שארגונים זקוקים להם לצורך הטרנספורמציה הדיגיטלית", אמר פסטרנק.
המדובר בהכשרות אינטנסיביות, שדורשות מבוגר האוניברסיטה להשקיע כמעט חודשיים של ימי לימוד מלאים, שכוללים גם מבחנים ושלבי מיון קפדניים. לדברי פסטרנק, עוד לפני שהג'וניור מתקבל לקורס ההכשרה, הוא עובר בחינה שבנויה על מודל ייחודי שפותח במיוחד עבור קבוצת אמן והוא קניין של החברה. "הבחינה הזו הוכיחה אחוזי ניבוי גבוהים ואנחנו שומרים את תוכנה בסוד", ציין המנכ"ל.
פעילות ההכשרה – חלק מעסקי האוף שור של אמן
הג'וניורים שעוברים את ההכשרות ומתקבלים לעבודה מועסקים ישירות על ידי קבוצת אמן, והם מתחייבים לעבוד בה במשך שנתיים. הם צוברים ניסיון בתקופה זו ואחר כך יכולים להתקדם בסולם התפקידים באמן, או לעבור לחברה אחרת. פסטרנק רואה בכך את היתרון היחסי בסוג כזה של הכשרות.
יש לציין שההאטה בענף – או, כמו שרבים מגדירים אותה, "תיקון" – דווקא מייצרת עבודה לחברות שמספקות שירותי IT. "חברות תוכנה והיי-טק שנאלצות לפטר אנשים לא רוצות לפגוע בליבת הפעילות שלהן או בתחום המחקר, וכדי לשמר את זה הן מעבירות עבודות לחברות חיצוניות, ומקבלות חבילות שכוללות גם כוח אדם וגם פתרונות שמשלימים את הפעילות שלהן", אמר פסטרנק. "זוהי תופעה כלל עולמית, ואנחנו חווים אותה בסניפים שלנו במדינות השונות".
פעילות ההכשרה היא חלק מעסקי האוף שור שקבוצת אמן מציעה בחו"ל. לדברי פסטרנק, 40% מרווחי החברה מגיעים מפעילות זו, ובגלל המחסור בכוח אדם בישראל, לא מעט עבודות מועברות לשלוחות של אמן באירופה ובמקומות נוספים בעולם.
להערכתו, המגמה הזו – של פיטורי עובדים ושימוש נרחב של חברות במיקור-חוץ – תימשך גם ב-2023.
פסטרנק התייחס לסיום לציפיות שלו מהממשלה החדשה, שעומדת להיות מושבעת מחר (ה'). "היכולת של ישראל היא בטכנולוגיה וכיום, הכול מוטה טכנולוגי, הופך לאוטונומי, עם יותר דטה, יותר סיבים ויותר תקשורת. על הממשלה לפעול באזורים אלה, מדובר במהלכים שהיא צריכה להניע", אמר.
שטויות כתבה פרסומית אני מניח אל תתפתו ל"הכשרות" האלו זה עבודה בעיניים רק בודדים באמת יתקדמו משם לפיתוח פרופר ואלו יכולים לחסוך לעצמם טרטורים וכסף וללמוד הכל לבד בין א ממדריכים וקורסים אונליין שמצויים בחינם או בפרוטות בשפע. אם רוצים תעודת ביטוח להעסקה לכו להוציא תואר באוניברסיטה, לא מסתדר יש גם את הפתוחה או מכללות. אין באמת קיצורי דרך וכל מי שיגיד לכם אחרת יש לו אינטרס. בהצלחה.