נשים ומחשבים: ליאת אשכנזי, ארטליסט

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ליאת אשכנזי, ראש מחלקת הדטה בחברת הקריאייטיב והטכנולוגיה ארטליסט

ליאת אשכנזי, ראש מחלקת הדטה בחברת הקריאייטיב והטכנולוגיה ארטליסט.

שם ותפקיד: ליאת אשכנזי, ראש מחלקת הדטה בחברת הקריאייטיב והטכנולוגיה ארטליסט (Artlist).

ותק בתפקיד: שנה.

תפקידים קודמים: ראש תחום מוצרי BI ואנליטיקה ב-888, Analytical CRM TL ב-G-stat.

השכלה ושירות צבאי: תעשייה וניהול בשנקר. עיצוב פנים בסטודיו B6. תפקיד טכנולוגי בפיקוד צפון.

משפחה: נשואה + 3.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? בגיל צעיר לא הרגשתי חיבור מסוים לעולמות הטכנולוגיים, וגם לממר"ם בצבא הגעתי במקרה.

כן, הייתי תמיד טובה במקצועות הריאליים, ומכאן גם המשיכה שלי ללמוד תעשייה וניהול. במהלך התואר, עולם הדטה קסם לי מאוד, והרגיש כתחום מרתק ומעניין – שיש בו שילוב של הצד העסקי, שדורש הבנה עסקית מעמיקה, עם כישורים וידע טכנולוגי.

עבורי, היכולת להסתכל על כמויות של דטה ולהוציא מתוכן תובנות משמעותיות לביזנס, שעוזרות לאנשים לקבל החלטות ושנותנות אימפקט גדול לחברה, זו עבודה מדהימה. מכאן, היה לי ברור שאתחיל לעסוק בעולמות הללו, ואחרי למעלה מעשור של פיתוח מקצועי ותפקידים שונים בתחום בחברות שונות, הגעתי ל-ארטליסט, לנהל ולהוביל את מחלקת הדטה. תחום הדטה וה-BI ב-ארטליסט סקרן ועניין אותי אף יותר, כי הוא כלל אתגרים של הקמת תשתית טכנולוגית, לצד חשיפה לדטה מעולמות תוכן אחרים, חדשים, אמנותיים, של מוזיקה, וידיאו ועוד.

לצד הטכנולוגיה, החלטתי לפני שנתיים להעשיר את עצמי ולמדתי קורס שנתי של עיצוב פנים בסטודיו 6B, ואני מתעסקת בזה כתחביב בבית ועם חברים, כי הלב עדיין עמוק בתוך ניתוח נתונים.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? הנתונים מראים כי גם היום, אחוז הנשים בהיי-טק עדיין נמוך יותר באופן כללי וגם במקצועות ה-BI והדטה, ובתפקידים טכנולוגיים נוספים. אני חושבת שהגישה השתנתה וכמעט שלא רואים היום אפליה מגדרית כשמגייסים עובדים ועובדות חדשים, או בהתנהלות היומיומית בעבודה.

במחלקה שלי יש אחוז נשים יפה, ואני מגייסת גם נשים וגם גברים לפי מידת ההתאמה שלהם לתפקיד, מתוך אמונה שהתפתחות אישית ומקצועית היא דבר שנובע ממוטיבציה וכישורים של כל אדם באשר הוא אדם, ללא קשר למגדר.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? ברמה האישית, לא נתקלתי במהלך הקריירה שלי באפליה על רקע היותי אישה, גם בתפקידים בהם אחוז הנשים היה נמוך. תמיד הרגשתי מוערכת מקצועית, בשל ההישגים והיכולות שלי ולא בשל המגדר שלי, וזו בעיני הגישה והראייה הנכונה להתנהל בשוק העבודה.

ישנם עדיין מקרים שההבניה החברתית המגדרית מביאה יותר נשים מגברים להתמודד עם אתגרי שילוב  העבודה והבית, ולכן זה עלול להשפיע על ההתפתחות המקצועית שלהן לתפקידים ניהוליים. עם זאת, אני שמחה לראות מגמת שיפור בשנים האחרונות, שלמעשה מורידה את המגדר מהפרק ומייצרת איזון מגדרי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים