"ה-AI יהיה כלי מפתח בעבודת המבקר הפנימי"

איך ה-AI יכול לעזור למבקר הפנימי בעבודתו? מייקל פוסילי, לשעבר המבקר הפנימי של רשות התחבורה המטרופוליטנית של ניו יורק, מסביר

מייקל פוסילי, לשעבר המבקר הפנימי של רשות התחבורה המטרופוליטנית של ניו יורק.

"תחום הבינה המלאכותית טומן בחובו הזדמנויות רבות. לצד החשש, הלא מוצדק, שהוא יחליף את עבודת בני האנוש, מדובר בתחום מתפתח, שיהיה מחולל שינוי ומשבש בעולמות רבים. שימוש ברכיבי AI במהלך עבודת המבקר.ת הפנימי.ת תביא לייעול העבודה שלו.ה, יאפשר, למשל, לזהות דפוסי התנהגות חריגים וכך – למנוע הונאות", אמר מייקל פוסילי, לשעבר המבקר הפנימי של רשות התחבורה המטרופוליטנית של ניו יורק.

פוסילי דיבר במליאה המרכזית בכנס המקצועי השנתי של לשכת המבקרים הפנימיים IIA ישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ה') במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות כ-600 מבקרים פנימיים. את המליאה המרכזית הנחה רו"ח דורון רוזנבלום, סגן וממלא מקום נשיא IIA ישראל.

לדברי פוסילי, "תחומים רבים בעולם הבינה המלאכותית יכולים לסייע רבות לעבודת המבקרים הפנימיים: כריית מידע, למידת מכונה, זיהוי חריגים, עיבוד שפה טבעית, למידה עמוקה, טיפול בנתונים לא מובנים ועוד. כך, רובוטים יסייעו להחצין מידע שבכירים בארגון לא בהכרח ירצו לדעת".

הוא ציין כי "הבינה המלאכותית תסייע גם לעבודת הביקורת הפנימית, ותעשה זאת בצורה שקופה". "אמנם", אמר, "אין לזלזל בחשש שהרובוט יחליף את בן האנוש, אבל יותר משמעותי לנצל את ה-AI למניעת הונאות, שיש להניח שרבות מהן לא מתגלות בעבודה ידנית וכן בעבודה של רובוטים. במובן זה, יש הלימה בין פעולת ה-AI לעבודת המבקרים. שניהם נסמכים בעבודתם על נתונים ומספרים".

"העולם משתנה", סיכם פוסילי. "כמו שכיום, יותר ויותר מנכ"לים של ארגונים מבינים שלבינה המלאכותית יש יכולת לסייע לארגון להגדיל את רווחיותו ולשפר את התהליכים התפעוליים שלו, כך היא גם תעזור למבקרים לעבוד באופן טוב ויעיל יותר. המבקרים עושים טוב, אבל עליהם לעשות יותר והם נדרשים להיות יותר רלוונטיים, לתפוס מקום של כבוד בחדרי ההנהלה. זה ייעשה על ידי שימוש מושכל ב-AI לטובת הערכת סיכונים, ניהולם, איתור ומניעת הונאות. כך, הבינה המלאכותית תוכל לקדם את הקריירה של המבקרים הפנימיים, עם סיוע בהלימה לרגולציות שחלות על הארגון, טיפול בהיבטי אתיקה, העמקת הבקרה והרחבת השיתופיות, והענקת יכולות חיזוי. ה-AI יביא ערכים עסקיים לארגון ויקדם את מעמד המבקר הפנימי. לא צריך לפחד מהבינה המלאכותית, היא העתיד".

"התרומה של הביקורת הפנימית חשובה – במיוחד עכשיו"

רו"ח דורון רונן, נשיא IIA ישראל, אמר כי "באחרונה, לשכת המבקרים הפנימיים בישראל קיבלה אות הצטיינות. זאת, בשל המשך פעילות הלשכה בזמן המשבר המתמשך, בשל הגידול במספר החברים וכן עקב התרומה שלה למקצוע".

רו"ח דורון רונן, נשיא IIA ישראל.

רו"ח דורון רונן, נשיא IIA ישראל. צילום: עמית אלפונטה

לדבריו, "הביקורת הפנימית החלה בעולם הפיננסי, משם התרחבה לביקורת תפעולית ולאחר מכן עברה ל-IT ולקיימות (ESG – Environmental, Social and Governance, ובעברית – סביבה, חברה וממשל תאגידי), וכן לניהול סיכונים. כלל התזוזות הללו הביאו לשינוי בתפיסה של תפקיד המבקר ולמתודולוגיות שלאורן הוא פועל. הוא נדרש להיות חדשני יותר בביקורתו, ועליו לעבוד בזמן אמת, להטמיע ביקורת בתהליכים הארגוניים ולפעול לטובת ביקורת מתמשכת.

רו"ח רונן סיים באומרו כי "אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת. הביקורת הפנימית מהווה שומר סף חשוב בארגון. במיוחד בתקופה זו, תרומתה חשובה על מנת להעניק ערך מוסף אמיתי ומשמעותי לארגון – שיפור הבקרות הפנים ארגוניות ושיפור התהליכים. נמשיך לצייד את חברי הלשכה בידע ובכלים מקצועיים וטכנולוגיים: כריית נתונים, איומי סייבר, סיכוני פגיעה בפרטיות ועוד. נוסיף לפעול כדי שהמבקרים הפנימיים ינפקו ערך לארגון ויעצימו את אמינותו מול מחזיקי העניין שבו. הביקורת הפנימית תורמת להצלחת הארגון. המבקרים הפנימיים משתנים: הם עוברים מלפעול בתחום 'ציד' ממצאים – והופכים להיות ה-'מגננים', אלה שזורעים את זרעי הממשל התאגידי של הארגון. מכאן קצרה הדרך ליעד החדש שלהם: להיות סוכני שינוי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים