כיצד לשפר יעילות של מרכזי נתונים בלי לתרום להתחממות הגלובלית?

דו"ח חדש של נוטניקס בוחן את ההשפעה הפוטנציאלית של מודלים לתפעול מרכזי נתונים תוך השגת יעילות אנרגטית וצמצום טביעת רגל פחמנית

מרכזי נתונים ותשתיות דיגיטליות ככלל מהווים נתח נכבד מצריכת האנרגיה העולמית, עם טביעת רגל פחמנית ניכרת.

מחקר שנערך על ידי חברת המחקר והייעוץ Atlantic Ventures בחסות נוטניקס (Nutanix) בדק כיצד ניתן לסייע למקבלי ההחלטות בארגונים לא רק למזער את עלויות האנרגיה, אלא גם לקצץ באופן קיצוני את טביעת הרגל הפחמנית של מרכזי הנתונים שלהם. הדו"ח משווה מגוון מודלים טכנולוגיים, תוך התייחסות מיוחדת ועדכנית יותר לארכיטקטורות שלוש-שכבות מסורתיות ו-HyperConverged (HCI), ומציע לראשונה תחזית לגבי פוטנציאל החיסכון המצטבר ברמה האירופית (EMEA) ובשווקים לאומיים בודדים.

בין הממצאים העיקריים של הדו"ח:

לצד אוטומציה, מערכות קירור חדשניות ואנרגיות מתחדשות, הטרנספורמציה של ארכיטקטורות 3-Tier מסורתיות למודלים מהדור הבא – כמו פלטפורמות היפר אחודות (HCI) – יהיו המפתח למימוש פוטנציאל החיסכון בצריכת האנרגיה של מרכזי הנתונים ובטביעת הרגל הפחמנית. בהשוואה לפלטפורמות IT מסורתיות בשלוש שכבות, ארכיטקטורות של HCI מהדור הבא עשויות להפחית את צריכת האנרגיה וטביעת הרגל הפחמנית בכ-27% בשנה.

ניתן להשיג חיסכון בזיהום באמצעות עבודה עם ספקיות שירותי הענן הגדולות (Hyperscalers) וספקי שירותים מנוהלים.

למעבר לתשתית היפר אחודה (HCI) באזור EMEA יש פוטנציאל להפחית את צריכת האנרגיה ב-56.7 טרה-ואט לשעה ולצמצם את הפליטות ב-14.2 מיליון טון של פחמן דו-חמצני בין השנים 2022-2025

מרכזי נתונים ענקיים כמו אלו של ספקיות הענן הגלובליות מסייעות בהשגת PUE (יעילות ניצול חשמל) נמוך בהרבה מאשר מתקנים מקומיים קטנים. הדור הבא של מרכזי נתונים של ספקיות ענן יכול לספק גישה לאנרגיה מתחדשת באמצעות הסכמי רכישת חשמל ארוכי טווח (PPA), וכך לתרום ליעד איפוס הפליטות של הארגון מבלי צורך להשקיע בתעודות CO2. בנוסף, מעבר אל ארכיטקטורות HCI עשוי להגביר את החיסכון באנרגיה לכיוון של 30%-40%.

עסקים המתכננים לעבור לארכיטקטורת HCI במרכזי הנתונים המקומיים שלהם צריכים לבחון לעומק טכנולוגיות קירור חדשניות, המסייעות לחסוך בעלויות בתקופה שבה מחירי האנרגיה עולים ולצמצם את זיהום האוויר.

לדברי סמי זוגלאמי, סמנכ"ל נוטניקס במזרח התיכון ואפריקה, "מרכזי נתונים ותשתיות דיגיטליות ככלל מהווים נתח נכבד מצריכת האנרגיה העולמית עם טביעת רגל פחמנית ניכרת. ב-EMEA לבדה מרכזי נתונים צורכים יותר מ-90 טרה-ואט לשעה בשנה, עם רמת פליטות שוות ערך לזו של 5.9 מיליון כלי רכב (27 מיליון טון פחמן דו-חמצני). לפעולה כאן יכולה להיות השפעה עצומה על שינויי האקלים, אך היא צריכה להתמתן מול הצורך של עסקים להתחרות ביעילות בשווקים דיגיטליים יותר ויותר. דו"ח זה, אשר מומן על ידי נוטניקס, משווה בין טכנולוגיות ומתודולוגיות שונות לניהול מרכזי נתונים, כאשר עסקים בוחנים כיצד להשיג ניטרליות אקלימית".

עוד מציין זוגלאמי, כי "תעשיית מרכזי הנתונים סיפקה שיפורים משמעותיים ביעילות האנרגטית בעשורים האחרונים, וכעת היא אחת המתקדמות ביותר במונחים של יעילות אנרגטית ופליטת פחמן. עם זאת, הביקוש לאנרגיה יעלה באופן משמעותי בעתיד ויגרום לכמויות גדולות של פליטת פחמן דו-חמצני. טכנולוגיות חדשניות, כמו HCI, יכולות ליצור פוטנציאל יעילות ניכר ולהשפיע באופן ניכר על החיסכון בעלויות האנרגיה".

"מטרת הדו"ח היא להציע למקבלי החלטות עסקיות הצעות וחומר למחשבה לתכנון תשתית IT יעילה באנרגיה וידידותית לאקלים", אמר ד"ר קרלו ולטן, מנהל ב-Atlantic Ventures. "בפרט, תשתיות היפר-מאוחדות שבהן אנו מסתכלים בפירוט על הטכנולוגיה ומכמתים את היתרונות הפוטנציאליים ברמה האירופית והלאומית כאחד. אנו מקווים שזה יהיה בעל ערך ויספק תובנה אמיתית בכל הנוגע להבנה מה יכול להשיג טרנספורמציה רחבה לכיוון מודלים מודרניים של מרכזי נתונים במונחים של יעילות אנרגטית והגנה על אקלים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים