נשים ומחשבים: אלה אפריאט, אמן דיגיטל

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: אלה אפריאט, מנהלת דליברי דיגיטלי ב-אמן דיגיטל

אלה אפריאט, מנהלת דליברי דיגיטלי ב-אמן דיגיטל.

שם: אלה אפריאט.

תפקיד: מנהלת דליברי דיגיטלי ב-אמן דיגיטל (Aman Digital).  

ותק בתפקיד: שנתיים.

תפקידים קודמים: ראש צוות מנהלי פרויקטים, מנהלת פרויקטים בכירה, מנהלת פרויקטים ומנתחת מערכות.

השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון במערכות מידע בהאקדמית תל אביב יפו, קצינת חמ"ל בעוטף עזה.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? את הכיוון המקצועי שלי התחלתי בלימודי נטורופתיה ופסיכולוגיה. בתור סטודנטית שמימנה לעצמה את הלימודים החלו ביני לבין עצמי התלבטויות האם קריירה בתחומים אלו תאפשר לי עצמאות כלכלית כבר בשנים הראשונות של סיום התואר.

כך מצאתי את תחום הטכנולוגיה המאוד רחב כתחום שמצד אחד מעניין ומתגר ומצד שני מאפשר קפיצות שכר מהירות ותנאים טובים, מכאן בחרתי ללמוד את התואר שלי ולהיכנס לעולם הזה.

לשמחתי הרבה, התפקיד הראשון כמנהלת פרויקטים בבית השקעות עורר בי המון עניין ותשוקה, והיכולת לצקת רעיונות עסקיים למוצר טכנולוגי שמשפר חיים של אנשים היה מספק מאוד.

ניהול פרויקט הוא אמנות מבחינתי, זהו "מופע" שכולל כל כך הרבה משתנים צפויים ושאינם צפויים, ודורש חיבור של יכולות מגוונות, כמו תקשורת, ניהול והנעת אנשים, ניתוח, יכולות טכנולוגיות, הבנה עסקית וכמובן – חתירה מתמדת להגעה ליעד!

אני חושבת שניהול בתחום הדיגיטלי הוא סופר-מעניין מאחר שהוא מאגד בתוכו מגוון רחב של אנשים, מעצבי UX/UI, מנתחי מערכות, מפתחים ובודקים, צד עסקי וצד טכנולוגי.

היום בתפקידי אני מנהלת מספר צוותי עבודה בפרויקטים ומוצרים דיגיטליים שונים. לראות מוצר שלנו עולה לייצור ומשמש לקוחות ואנשים רבים משמח אותי מאוד!

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? גם היום אנחנו חווים חוסר איזון מגדרי בתעשייה וככל שעולים בדרג הניהולי הדבר ניכר יותר. אני חושבת שיש לכך סיבות רבות ולאו דווקא אפליה מגדרית מכוונת על-ידי מעסיקים.

בכל התפקידים שלי ובנוכחי בפרט, כל המנהלות שלי היו נשים חזקות ומחזקות, שדאגו מאוד לקדם א'גנדה נשית ושוויון מגדרי, בזכותן ובזכות מנהלות כאלה אנחנו רואים שינוי מגמה בתחום, ואכן יותר נשים נכנסות לתחום וצומחות לתפקידים בכירים ומשמעותיים.

הנתונים שאותי אישית מטרדים יותר הינם פערי השכר בין נשים וגברים עבור תפקידים זהים. כמראיינת ומגייסת בעצמי אני רואה שנשים דורשות שכר נמוך יותר מלכתחילה, וכאן אני חושבת שהכדור בידיים שלנו, הנשים. להיות מודעות ליכולות ולערכים שאנחנו מביאות איתנו למשרה, כאדם וכאישה, ולא לפחד לדרוש! בסופו של דבר, ארגון רוצה אנשים איכותיים ופרודוקטיביים. כשאני מגייסת אני בוחנת את סך האיכויות של האדם מולי והתאמתו לתפקיד הנדרש. אני מאמינה שכך נוהגים רוב הארגונים.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? למזלי מעולם לא נתקלתי באפליה על רקע מגדרי. כמו שציינתי קודם, תמיד זכיתי במנהלות מעצימות מאוד.

במסלול הקריירה שלי, חלק מהבחירות המקצועיות שלי מושפעות מהיותי אמא, כמו למשל הפסקת עבודה למשך שנה כאשר הילדים שלי היו קטנים ורציתי להיות יותר איתם. יצאתי מהתחום לשנה וחצי ועבדתי באופן עצמאי וגמיש. כשהחלטתי לחזור לשוק העובדה ב-2019 – ראיתי שרוב המשרות בדרג ניהולי בינוני ומעלה לא מאפשרות לי להיות אמא, שמוציאה את הילדים לגן וגם מחזירה ממנו. היה לי קושי למצוא משרות בתחום שמאפשרות איזון "בית-עבודה".

מיטל קורן, המנהלת שלי בשנים האחרונות, אפשרה לי לשלב אימהות שפויה עם תפקיד ניהולי, העריכה אותי מקצועית ואפשרה לי גמישות גבוהה ועבודה מרחוק, עוד הרבה לפני עידן הקורונה. כאן המקום לבקש, אם ראיתם מקום של חוסר שוויון, אם הייתן בסיטואציה בה מישהי לידכם הופלתה, או שסתם נזרקה הערה שאינה רלוונטית, אל תעלימו עין, תעירו, תסבירו ותעמידו את מי שצריך על מקומו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים