גייבל גייסה 16 מיליון ד' לפיתוח פלטפורמת עבודה מרחוק

את חברת הסטארט-אפ, שנחשפה כעת, ייסדו יוצאי מיקרוסופט, אשר פיתחו פלטפורמה המחברת בין עובדי ארגונים שמאפשרים לעבוד מכל מקום, לבין למעלה מ-2,000 חללי עבודה בצפון אמריקה, אירופה, אסיה, אוסטרליה ואפריקה

צוות הסטארט-אפ גייבל.

חברת הסטארט-אפ גייבל (Gable), המפתחת פלטפורמה לניהול עבודה היברידית, נחשפה עם גיוס של 16 מיליון דולר. הגיוס כולל סבב סיד של 4 מיליון דולר, בהשתתפות Ulu Ventures ו-Foundation Capital וסבב A בהיקף 12 מיליון דולר. הגיוס הובל על ידי שתי קרנות, SemperVirens ו-Foundation Capital, ובסבב השתתפו גם Tishman Speyer Ventures והמשקיעים הראשונים.

הפלטפורמה של גייבל מחברת בין עובדי ארגונים המאפשרים לעבוד מכל מקום, לבין למעלה מ-2,000 חללי עבודה בצפון אמריקה, אירופה, אסיה, אוסטרליה ואפריקה. עובדי החברות יכולים לראות מי מעמיתיהם בחרו לעבוד במקום מסוים ומתי, כדי להצטרף אליהם לביצוע פרויקטים משותפים, או על מנת לעבוד זה לצד זה, וכן להזמין עובדים נוספים לעבוד איתם. ההקצאה והבחירה של מקומות העבודה נעשית על פי תקציב שהוגדר מראש. אנשי ה-HR והנהלות החברות יכולים, באמצעות הפלטפורמה, לנהל את התקציבים שמקצים לחללי עבודה, לשלם רק עבור השימוש בפועל בעמדות העבודה וכן לבחון את שביעות הרצון של העובדים מהמקום שבחרו. המערכת משתלבת עם כלי HRIS וסלאק, וכך חוסכת לאנשי משאבי אנוש עשרות שעות בחודש. בנוסף מקבלות החברות תובנות רבות על האפקטיביות של הוצאות הנדל"ן שלהן, תוך הפחתתן הדרמטית.

גייבל הוקמה על ידי ליזה מאש לוין, המשמשת כמנכ"לית, קצינה לשעבר ב-8200 ועמרי חביב, שמשמש כ-CTO. החברה הוקמה בתחילת 2020 וכיום מעסיקה כ-16 עובדים בישראל, ארה"ב ואירופה. כספי הגיוס ישמשו להרחבת מרכז הפיתוח בישראל ולגיוס צוותי פיתוח, שיווק, מכירות ואופרציה.

עבודה היברידית

הפכה לנורמלי החדש. עבודה היברידית. צילום: BigStock

עבודה היברידית – מה יסייע לה להימשך? 

לפי מחקר שערכה מקינזי ל-98 מיליון עובדים בארה"ב יש כעת אפשרות לבצע את עבודתם מרחוק, ואילו סקר שנערך לאחרונה על ידי דלויט מצא כי עבור 77% מהמשיבים, הרצון לגמישות רבה יותר במקום העבודה היה המניע העיקרי להחלפת עבודה.

במקביל, מספר גדל והולך של עובדים מדווחים על תחושות של שחיקה וניתוק כתוצאה מהבדידות שבעבודה מרחוק. גייבל עובדת כיום עם יותר מ-50 חברות בארה"ב, בהן לוגיטק (Logitech), ודוקר (Docker). למעלה מ-5,000 עובדים משתמשים בפלטפורמה באופן קבוע לבחירת המקום בו הם עובדים.

ליזה מאש לוין, מייסדת שותפה ומנכ"לית גייבל: "עובדים רוצים גמישות לעבודה מרחוק, אבל הם גם רוצים את היכולת להיפגש עם עמיתים לעבודה. לכן, מעסיקים מתמודדים עם קושי לנהל את הגישה לחללי עבודה במיקומים שונים. ובה בעת לשמור על מסגרות התקציב ולקבל משוב לגבי אופן ניצול חללי העבודה. זה המקום שבו גייבל נכנסת לתמונה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים