איך נעבוד בעוד 10 שנים?

אנליסטים מגרטנר ביקשו לבדוק כיצד תיראה סביבת העבודה שלנו בעוד עשור ● התוצאה: הרבה פחות אישית, הרבה פחות שגרתית ובעיקר - בעלת הרבה פחות גבולות

הסביבה הדינמית שבה אנו חיים כיום מעלה את השאלה, כיצד כל הטירוף הזה – אינטרנט, סלולר ובאזים אחרים – ישפיע על סביבת העבודה שלנו. לא צריך להיות עתידן כדי להבין שסביבת העבודה המוכרת לנו היום, לא תיראה אותו הדבר בתוך מספר שנים לא רב. המגזין CIO נבר בעבודה של כמה אנליסטים מגרטנר (Gartner), שביקשו לבדוק כיצד תיראה סביבת העבודה שלנו בעוד עשור. הממצאים מעניינים, גם אם קצת מדאיגים.

"העבודה תהיה פחות רוטינית ומשעממת ותהיה מאופיינת בתנודתיות מאתגרת", כותב טום אוסטין, אנליסט בגרטנר. לדבריו, בתוך חמש שנים, 40% מהארגונים יהיו דינמיים ונטולי שיגרה משעממת. כיום, אמר, 25% מהארגונים מגדירים עצמם כלא שגרתיים. דינמיות מכוונת ליכולת של ארגון להשתנות להיות גמישים במהירות הרבה יותר מאשר הם נדרשים היום.

בעתיד, כך צופים אנשי גרטנר, אנשים כבר לא יעבדו לבד, אלא יהיו חלק מקבוצות עבודה שהקשר היחיד ביניהן יהיה באמצעות ה-ווב. כמו כן, ארגונים יעסיקו בעתיד הרבה יותר אנשים מבחוץ – עובדה שיוצרת אתגר גדול בנושא הפיקוח על כח האדם. עוד מעריכים בגרטנר, כי הסביבה החדשה תחייב שימוש מוגבר בווירטואליזציה, סימולציות והרבה מאוד טכנולוגיות מורכבות – עובדה שתחייב מעסיקים לחפש עובדים ברמה גבוהה יותר.

זאת ועוד, הכישורים של עובדים יימדדו בעתיד לא ביכולת שלהם להפעיל כלים אוטומטיים, אלא ביכולתם לשבור את השגרה בדפוסי העבודה. הדבר יבוא לידי ביטוי בחדשנות, המצאות חדשות וכמובן הובלה ויכולת ניהול טובה יותר. בהקשר זה, מעירה גרטנר, כי כיום מדברים הרבה על אוטומציה של תהליכים בשורה ארוכה של מגזרים, אבל העובד העתידי ייבחן ביכולות שלו בכל אותם תחומים אפורים בהם אי אפשר לבצע אוטומציה. לדוגמה, מסבירים החוקרים, אפשר למחשב תהליך של הנפקת פוליסת ביטוח – אבל אי אפשר למחשב את הליך המכירה של הסוכן היושב מול הלקוח.

הסביבה החדשה תחייב ארגונים לשכלל את עצמם בכל הקשור לשליטה על תהליכים מבוזרים, בעיקר כאשר מדובר בתהליכים שנעשים בין רשתות תקשורת. היכולת לדעת בדיוק מה קורה בכל שלב של התהליך ברשת מוגבלת מאוד כיום. הסביבה העתידית תדרוש פתרונות יצירתיים כדי למנוע כאוס, כאשר ברור שחלק מהפתרונות יחייבו שיתופי פעולה בין ארגונים שונים – בין אם יש להם יחסים פורמליים או לא, כי כך ייראה העולם החדש.

ברור מאליו שמקום העבודה יעשה יותר ויותר וירטואלי, ולכן גם האינטראקציה בין העובדים תהיה תלוית שעונים בכל העולם, עם כל המשמעות של הפרשי שעות וזמני עבודה. זה דבר שהעולם החדש יהיה חייב להתמודד איתו טוב יותר. רבים כבר לא יצטרכו מקום עבודה פיסי, כי הם ממילא יעבדו מסביב לשעון – עובדה שתשפיע מאוד על טיב היחסים הבין-אישיים בין מיליוני אנשים בעולם.

השורה התחתונה: כל אחד מאיתנו צריך לעבוד על עצמו ולהכין את עצמו לשינויים שהוא יצטרך להתמודד איתם בעתיד. זו תהיה התקופה שבה ניישם את הכלל לפיו אסור להישען על העבר, כי העבר מעולם לא המציא משהו טוב יותר או חדש יותר.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. עדן ב.

    טעות - העבר כן המציא משהו טוב יותר: שעות עבודה שפויות.

אירועים קרובים