דוז פואה: בכירים בהיי-טק בוחרים את שיר האירוויזיון האהוב עליהם

האירוויזיון, שיחל הערב (ג'), הנפיק לאורך 67 שנותיו לא מעט להיטים ● בכירים בהיי-טק בוחרים כמה מהם, ומסבירים מדוע

האם ניתן יהיה להשתמש בבינה מלאכותית באירוויזיון? התשובה - לפני התחרות הקרובה, או אולי אחריה...

נועה קירל תעלה הערב (ג') לבמת חצי הגמר של האירוויזיון עם השיר שמייצג את ישראל, יוניקורן, ותנסה להעפיל לגמר, ומשם להביא לנו ניצחון חמישי בתחרות הוותיקה. לרגל המאורע, ומתוך תקווה שהיא תצליח, כמה בכירים בהיי-טק, שמבינים דבר או שניים ביוניקורנים ובשווקים בינלאומיים, התנדבו לספר לנו מהו שיר האירוויזיון האהוב עליהם. או, אם להשתמש במושג הכי ידוע מהתחרות, לאיזה שיר הם נותנים דוז פואה.

אבל לפני כן, כמה פרטי טריוויה: האירוויזיון הוא תחרות של איגוד השידור האירופי, ה-EBU, שמאגד תחנות שידור ציבוריות (בעיקר). לכן הוא שודר בארץ ברשות השידור, עד לסגירתה, וכעת בתאגיד השידור הישראלי, כאן. התחרות הראשונה התקיימה ב-1956 וניצחה בה ליז אסיה משווייץ. מאז ניצחה מדינת האלפים רק עוד פעם אחת, ב-1988, כשמי שייצגה אותה הייתה לא אחרת מאשר סלין דיון. היא לא הייתה הכוכבת הבינלאומית היחידה שהשתתפה באירוויזיון: לאורך השנים נטלו חלק בתחרות שלל כוכבים, בהם אבבא, אוליביה ניוטון ג'ון, חוליו איגלסיאס, להקת טאטו, ג'יליולה צ'ינקוואטי, אנגלברט המפרדינק, אנדרו לויד וובר, ג'וני לוגאן, ועפרה חזה ודנה אינטרנשיונל שלנו.

שיאנית הניצחונות באירוויזיון היא אירלנד, עם שבעה במספר. אם שבדיה תנצח השנה, כפי שחוזים ההערכות וההימורים, היא תשווה את השיא הזה. ישראל ניצחה בתחרות ארבע פעמים: ב-1978 עם אבניבי של יזהר כהן, שנה לאחר מכן עם הללויה של גלי עטרי וחלב ודבש, ב-1998 עם דיווה של דנה אינטרנשיונל וב-2018 עם Toy של נטע ברזילי.

גירל פאואר. נטע ברזילי.

גירל פאואר. נטע ברזילי. צילום: מנש כהן

Toy הוא גם שיר האירוויזיון האהוב ביותר על שניים ממשתתפי המשאל הזה – ליאור פוני, מנכ"ל דל טכנולוגיות בישראל, ומאיה טוטיאן, סמנכ"לית השיווק של אורקל ישראל.

פוני הסיבר כי Toy הוא "שיר חדשני, נועז ופורץ דרך, גם במסר וגם בסגנון, שהביא משהו חדש לקדמת האירוויזיון". לדברי טוטיאן, "בחרתי בשיר Toy כי הוא שם את ישראל על המפה בכל מה שקשור להעצמה נשית עם נוכחות חזקה, עם צבעוניות ועם החופש להיות מי ומה שאת. השיר הזה הביא לנו כבוד והכרה והרבה גירל פאואר!"

עטיפת תקליט של להקת אבבא.

עטיפת תקליט של להקת אבבא. צילום: ShutterStock

אופיר גורן, מנכ"ל איטון ישראל, בחר באחת הזוכות האייקוניות בתולדות התחרות – להקת אבבא, שקטפה את הגביע כנציגת שבדיה ב-1974. "בשנת 1974 הייתי ילד צעיר, הוקסמתי מלהקת אבבא והשיר ווטרלו (שהוא אולי הלהיט הידוע ביותר מהאירוויזיונים בכל הזמנים – י"ה) זכה במקום הראשון. זו הייתה תקופה לפני עידן האינטרנט, וזכור לי שכשהייתי ילד צפיתי בלהקה והוקסמתי מהבגדים, מהתנועה ומיכולת השירה. עד היום אני שומע שירים של אבבא. כשהאירוויזיון התקיים בתל אביב ב-2019, לקחתי את שני ילדיי להופעה בחוף תל אביב של להקה שחיקתה את אבבא. הילדים שלי התאהבו בלהקה. זו הייתה סגירת מעגל מיוחדת עבורי", אמר.

דיווה יש רק אחת. דנה אינטרנשיונל.

דיווה יש רק אחת. דנה אינטרנשיונל. צילום: ShutterStock

בעוד שבאבבא השבדית יש ארבעה דיוות.ים – אנייטה, בני, ביורן ואנני פריד (פרידה), שראשי התיבות של שמותיהם מרכיבים את שם הלהקה, טלי חן, CBO באינוביז, בחרה בדיווה אחת, זו שלנו – דנה אינטרנשיונל. גם אצלה, הנימוק לבחירה הוא הכוח הנשי. "השיר מסמל בעיניי נשים חזקות, גדולות מהחיים, שיכולות לעשות הכול", ציינה. "אלה בדיוק הנשים שמקיפות אותי בסביבה שלי: נשים שעושות שינוי, פורצות דרך וחושבות מחוץ לקופסה. חוץ מזה, זה שיר פשוט מצוין".

ההיי-טק הוא ענף גלובלי, ויש להניח שרבים מכם, הקוראים, מכירים עמיתים מאירופה. אז, כדי שנזכה לעלות לגמר וכדי שנביא לשם עוד גירל פאואר, גם אנחנו, באנשים ומחשבים, קוראים לכם לעודד אותם להצביע הערב לשיר שלנו, הישראלי – שיר מספר 9.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים