הנמר וחברים חוגגים 50 שנים להקמת הסניף הישראלי של דיגיטל
מנהלים לשעבר בדיגיטל ובכירים בתעשיית ההיי-טק ציינו באירוע חגיגי יובל להקמת הסניף הישראלי של החברה, שהיא אחת מחברות המחשוב הוותיקות שפעלו בארץ - עד שנמכרה
דיגיטל היא אחת מחברות המחשבים הוותיקות ביותר שפעלו בארץ: הסניף הישראלי שלה הוקם לפני 50 שנים. לפני ימים אחדים התכנסו, לרגל המועד העגול, רבים ממנהלי החברה בארץ בעבר ובכירים בתעשיית ההיי-טק המקומית, למפגש שנשא, איך לא, את הכותרת "דיגיטל 50".
יש לציין שדיגיטל נוסדה בארצות הברית בשנת 1957 על ידי קן אולסון, והיא נקראה אז Digital Equipment Corporation – או, בקיצור, DEC. היא הייתה החברה שייסדה את קטגוריית מחשבי המיני (עד אז שלטו בשוק מחשבי המיינפריים של יבמ), וב-1998 היא נרכשה על ידי קומפאק, שבתורה נרכשה על ידי HP.
שמחנו – רעייתי, דליה אסיא-פלד הקוסמת, ואני – להיות אורחי הכבוד במפגש המרגש. אגב, אני בוגר ממר"ם ויבמ, ומעולם לא עבדתי בדיגיטל, אף על פי שרבים בטוחים שכן. הסיבה לכך פשוטה: כעורך הראשי של העיתון דאז (עיתון מודפס – זוכרים מה זה?) אנשים ומחשבים, ליוויתי מקרוב את הסניף המקומי, בניהולם של גיל ויזר, יגאל בר יוסף ועמנואל פרץ, ובשנות ה-80' וה-90' אף השתתפתי בכנסי DecWorld של החברה בבוסטון, בניס ובתל אביב.
המפגש הנוכחי נערך בבית חיל הקשר והתקשוב להנצחה ולמורשת ביהוד. הנחה אותו בחן מוטי סדובסקי, שהתנהל בטבעיות על הבמה כשהוא מתזז בין מצגות, מברכים, וידיאו וההרצאה המרתקת של הערב, מפיו של איתן סטיבה, איש עסקים ונדבן ישראלי, ולשעבר טייס קרב. סטיבה הוא הישראלי השני (אחרי אילן רמון ז"ל) ששהה בחלל, הראשון ששהה בתחנת החלל הבינלאומית ותייר החלל הישראלי הראשון.
מי ומי היו במפגש? התמונות לפניכם. בכולן, שמות האנשים מופיעים משמאל לימין.
למה רק מנהלים? היו עובדי דיגיטל. כבוד!
אשמח להזכיר את מרכז הפיתוח הקטן של דיגיטל בירושלים ISV - Israel Design Center. המרכז התחיל את דרכו ב-2 קומות בשכירות תלפיות, המשיך בבניין דיגיטל בהר חוצבים, וסיים דרכו כמרכז הפיתוח הגדול של אינטל ירושלים בהר חוצבים המתפרש על פני בניין דיגיטל לשעבר שהורחב ובניין הפאב הישן שעבר הסבה לבניין פיתוח ומעבדות.
שרות לקוחות המוערך של דיגיטל , 6 שנים של עינין ואתגר , חבל שלא יכולתי להגיע עקב פציעה.... כיף לראות את כולם בתמונות . להתראות בחגיגות ה 100 .
דיגיטאל היתה חברה יחודית, עם dna יחודי. כלקוח, במרכז המחשבים של חיל הים, נכנסנו לעידן המיניס , האסטרטגיה של הביזור, הקמת יחידות מיחשוב, מיחשטב מבצעי, שליטה ובקרה, עם מחשבי דיגיטאל, ציוד דיגיטאל. האנושיות המקצוענות והשירותיות היו שם דבר, שלום אלקין היה הסטנדאפיסט הישראלי הראשון, וחגג בכנסי דיגיטאל ברציפות. לעולם אזכור לטובה, כמודל ומופת, את גיל ויזר, המנכל, בחברת המילשוב השניה בגודלה דאז בישראל בשנות ה 80, עומד בפתח אולם הכנסים של דיגיטאל, ולוחץ אישית יד, לכל אחת ואחד מהאורחים שמגיעים, משתמשי החברה, בלי להחסיר ולו אחד. מאות מאות אנשים ולחיצת יד אישית לכל אחד. גיל פלי, וכל האחרים, שמחתי מאוד לראות התמונות והנוכחים כאילו היה זה אתמול ולא לפני כ 35-40 שנה, כשאני סגן, סרן צעיר בממחי