הלמ"ס: ירידה בייצוא השירותים של ענפי ההיי-טק

הנתון ירד בחודש מרץ האחרון ב-1.7% ל-4.2 מיליארד דולר ● יצוא השירותים של הסטארט-אפים הסתכם ב-448 מיליון

נתונים לא אופטימיים לענף הסייבר הישראלי.

יצוא השירותים של ענפי ההיי-טק רשם בחודש מרץ האחרון ירידה של 1.7% – כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר, כך נראה, בהשפעות המצב הכלכלי והשלכות התוכנית המשפטית, שראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט להקפיא אותה בסוף אותו החודש.

על פי נתוני הלמ"ס, יצוא השירותים של ענפי ההיי-טק (לא כולל סטארט-אפים) הסתכם במרץ ב-4.2 מיליארד דולר – 76% מכלל הייצוא של השירותים העסקיים. נתון זה ירד בחודש המדובר ב-0.6%, לאחר שעלה ב-1.6% בפברואר. יצוא השירותים העסקיים מהווה 83% מכלל יצוא השירותים מישראל, שקטן במרץ ב-1.9% – קצב ירידה מעט גדול יותר מזה של שירותי ההיי-טק – ועמד על 6.7 מיליארד דולר. יצוא השירותים הנובע מסטארט-אפים הסתכם ב-448 מיליון דולר.

כמו כן, יצוין כי בחודש מרץ נרשמו עליות בייצוא שירותי התיירות. לעומת זאת, יצוא שירותי התחבורה (לא כולל הובלת נוסעים) רשמו ירידה של 20%.

בלמ"ס מפרידים את הייצוא לשירותים ולסחורות. הנתון האחרון שפרסמה הלשכה בנוגע לייצוא הסחורות של ההיי-טק הישראלי – נתון שפורסם לפני כחודש – הצביע על ירידה של 7.4%, בעיקר עקב קיטון ניכר בענף התרופות, שהיא מכלילה אותו כחלק מההיי-טק. בד בבד, הלשכה דיווחה על גידול של 10.6% בפדיון של הענף ברבעון הראשון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים