אנליסטים: באמצעות רכישת 3PAR, דל מעמיקה את חדירתה בדטה סנטר הארגוני
לדברי האנליסטים, מדובר בחלק מהכוונה של דל להסתער על השוק הארגוני ולהציע לו פתרונות הכוללים מוצרים, שירותים, ניהול והפעלה - גם במודל מיחשוב ענן ● הם טענו, כי מדובר בניסיון של החברה לשנות את תמהיל ההכנסות שלה, וכי היא מנסה להיכנס יותר ויותר לעולם מרכזי המיחשוב - תחום שצפוי לעדנה, לאחר שחווה קשיי תקציב גדולים בשל המיתון העולמי
עסקת הרכישה של דל (Dell) את חברת האחסון 3PAR, תמורת כ-1.15 מיליארד דולרים במזומן, ממצבת אותה בעמדת תחרות טובה יותר מול ענקיות המיחשוב ומספקת לה יכולת היצע נרחבת יותר, תוך שהיא מעמיקה את חדירתה במרכזי המיחשוב הארגוניים – כך העריכו אנליסטים אתמול (ב'), בעקבות הודעת הרכישה.
מדובר בניסיון נוסף של דל לשנות את תמהיל ההכנסות שלה. מחצית מהכנסותיה מגיעות ממכירת מחשבי PC, והיא מנסה להיכנס יותר ויותר לעולם מרכזי המיחשוב – תחום שצפוי לעדנה, לאחר שחווה קשיי תקציב גדולים בשל המיתון העולמי. כעת, צופים האנליסטים, למנמ"רים לא תהיה ברירה, והם יהיו חייבים להשקיע בצמצום ההוצאות שלהם בדטה סנטר הארגוני.
האנליסטים ציינו, כי הרכישה מרחיבה את ההיצע של דל בעולם האחסון. הם אמרו, כי פעילותה של דל נשענת על עבודה הדוקה עם שותפים שלה, לרבות EMC. לדבריהם, רכישת 3PAR תפגע אך במעט בשותפות בין שתי הענקיות, שכן פעילות החברה הנרכשת מתחרה בזו של EMC באופן מינורי.
לדברי ג'ין רות, אנליסט לתחום האחסון בגרטנר (Gartner), דל תצליח להניב את מלוא הפוטנציאל מהרכישה, אם היא תצליח לחדור באמצעותה לתחום ה-High End בעולם מערכות האחסון. הוא הוסיף, כי "זו בהחלט נדמית כהחלטה טובה עבור דל, והיא ממצבת באמצעותה את עצמה כשחקנית חשובה בעולם האחסון". עם זאת, רות ציין, כי בעולמות הגיבוי והארכוב, ההיצע של דל עדיין לוקה בחסר.
לדברי רות, בעייתה העיקרית של דל בכניסה ל-"מגרש של הגדולים" היא העובדה שהחברה "נתפסת כמי שאינה מקצועית מספיק כאשר אנשיה נכנסים לדטה סנטר של ארגוני האנטרפרייז הגדולים, שם הם צריכים להתמודד מול אנשי HP ויבמ (IBM). ההיצע של השתיים הללו גדול משמעותית בתחום, ויכול להינתן גם במסגרת של מיקור-חוץ. דל לא יכולה לעשות את אותו הדבר עם מוצרי EMC. כעת, בשל הרכישה האחרונה, דל בשלה יותר לעשות זאת, וההיצע שלה רחב יותר".
הרכישה של 3PAR אינה הראשונה של דל בעולם האחסון: בנובמבר 2007 קנתה החברה את חברת האחסון האמריקנית אקוולוג'יק (EqualLogic), שמציעה מוצרי iSCSI SAN, תמורת סכום של 1.4 מיליארד דולרים. אקוולוג'יק מצאה נישה רווחית בשוק זה, הנהנה מקצב הצמיחה המהיר ביותר בין כל טכנולוגיות האחסון. פתרונות ה-SAN שהיא מציעה מתאימים במיוחד לסביבות וירטואליות, ומסייעים לפישוט מערכות ה-IT, לרבות מערכי האחסון שלהן.
בפברואר השנה רכשה דל תמורת 12 מיליון דולרים את אקסנט (Exanet) הישראלית, העוסקת בניהול אשכולות איחסון. רכישה זו הצטרפה לרכישתה של Ocarina Networks האמריקנית, שבוצעה בחודש שעבר. חברה זו, המתמחה בדחיסת מידע, מספקת טכנולוגיה לדחיסת תמונות ושאר נתונים בלתי מובנים, על מנת לפנות נפח אחסון. טכנולוגיה זו תשלים את היכולות למניעת כפילויות במערכות האחסון של דל.
בספטמבר אשתקד הודיעה דל על עסקה לרכישת חברת שירותי המיחשוב פרו סיסטמס (Perot Systems) של רוס פרו. העסקה עמדה על 3.9 מיליארד דולרים. פרו היה בעבר מועמד עצמאי לנשיאות ארצות הברית, והקים את EDS, כיום חלק מ-HP.
כל הרכישות הללו העמידו את דל במיצוב טוב למתן פתרונות אחסון לארגוני SMB, והפכו אותה מספקית מחשבים אישיים לספקית פתרונות כוללים – של חומרה, אחסון וייעוץ.
במאי השנה אמר לורן בינטי, מנכ"ל בחברת דל לאזור המדינות הצומחות באירופה, לאנשים ומחשבים, כי "דל נערכה מחדש, לאחר תקופה של הילוך איטי יחסית, והיא חוזרת לשוק, תוך שהיא מרבה ברכישות ומנפנפת בקופת המזומנים העשירה שלה". נכון לאותו חודש, היו לדל 11.8 מיליארד דולרים במזומן.
מהלך הרכישה האחרון, סיכמו אתמול האנליסטים, הוא חלק מהכוונה של דל להסתער על השוק הארגוני ולהציע לו פתרונות הכוללים מוצרים, שירותים, ניהול והפעלה – גם במודל מיחשוב ענן.
תגובות
(0)