חברת הסייבר אקסיס משתלבת בפלטפורמת ה-SASE של ארובה
הפתרון המשולב מאפשר גישה מאובטחת לאינטרנט, לשירותי ענן ולאפליקציות ארגוניות, ביצועים מעולים וחוויית משתמש משופרת
במרץ האחרון נרכשה חברת הסייבר הישראלית אקסיס (Axis Security) על-ידי HPE ארובה (HPE Aruba Networking), על מנת לעדכן את הגישה מרחוק ואמצעי האבטחה לעידן המודרני – עידן הענן והעבודה מרחוק. באמצעות החיבור והפלטפורמה של ארובה ואקסיס יחד, הפתרון המשולב ישפיע על מיליוני ארגונים ועובדיהם ברחבי העולם.
שוחחנו עם גיל עזריאלנט, מייסד שותף ו-CTO באקסיס, כדי ללמוד קצת יותר לעומק על הטכנולוגיה של החברה והבשורה שהיא הביאה לשוק אבטחת המידע, עם גישת ה-Zero Trust, כמו גם על הפתרון ההוליסטי לארגונים עם האינטגרציה שלה בפלטפורמת ה-SASE של HPE ארובה.
מהו הפתרון שאקסיס פיתחה ומאין עלה הצורך בפתרון זה?
"כשיצאנו לדרך עם רעיון ראשוני, עברנו תהליך שבו נפגשנו עם עשרות מנמ"רים ו-CISOs של הארגונים המובילים בעולם, כדי לשמוע מה כואב להם ואילו בעיות חשוב להם לפתור, על מנת לחדד את הפתרון שאנחנו בונים. התפישה שמתקפות סייבר מתאפשרות בעיקר בגלל בעיות בשרשרת האספקה ובעובדה שמשתמשים מקבלים דריסת רגל בתוך הרשת הארגונית, כבר הכתה שורשים בקרב ה-CISOs, יחד עם ההבנה שהפתרונות המסורתיים לחיבור מרחוק, כמו VPN, Proxy, SWG, CASB פשוט אינם מספיקים. כשהצגנו להם את הקונספט של Zero Trust, כלומר שלא ניתן לבטוח בשום משתמש בחיבור לאפליקציה ויצירת בידוד מוחלט מהרשת – זה היה בינגו.
הפתרון שלנו פותח על בסיס סביבת ענן, ובהתאם תמך בטרנספורמציה של ארגונים לענן. על ידי התקנה של תוך פחות מחצי שעה, אקסיס חיברה בין יוזרים לאפליקציות בקנה מידה ארגוני.
היום אנחנו מבינים שעד שנת 2025, 70% מהארגונים המטמיעים גישת Zero Trust ברשת (ZTNA) יבחרו ב-SASE או בספק שירותי אבטחה (SSE) עבור ZTNA, על פני בחירה בפיתוח עצמי.
ההיבט השני שעלה כמשמעותי עבור מנהלי אבטחה הוא כמובן יעילות החיבור לרשת. והיות שהפלטפורמה שלנו פרוסה על פני רשת ענן גלובלית, על גבי כל הספקיות המוכרות – AWS, Google Cloud, Azure – אקסיס גם הצליחה לספק ללקוחות שלה חיבוריות מהירה יותר, ביצועים מעולים של הרשת וחוויית משתמש טובה יותר עבור עובדי לקוחותיה".
כיצד מיושמת גישת ה-Zero Trust במוצר שלכם?
"ההסתכלות שלנו על המשתמש היא לא אם הוא בתוך המשרדים או מחוץ למשרדים, אלא המוצר שלנו 'שואל' מה מותר ומה אסור לכל משתמש לעשות, ואיך מזהים שהמשתמש הוא אכן המשתמש שיש לו היתר לעשות את מה שהוא נכנס לעשות.
בגלל שיש לנו 'אפס אמון' בכל המשתמשים, אנחנו מאפשרים למנהלי אבטחה להגדיר לכל סוג משתמש תנאים מאוד ספציפיים שבהם הוא יכול להתחבר לרשת, בין אם מדובר באזור הגיאוגרפי ממנו הוא פועל, השעה שבה הוא מתחבר לרשת, האפליקציה שבה הוא משתמש, הארגון או המכשיר מהם הוא מתחבר, הפעולות שאותן הוא מבצע, וכיוצא בזאת.
למעשה, כל עובד או גורם חיצוני מבודד מפני אפשרויות אחרות ואי אפשר שדרך המכשיר שלו ניתן יהיה לחדור לרשת הארגונית ולנכסים רגישים יותר. ככה, מצמצמים באופן משמעותי את הסיכונים שעלולים להגיע מצידו, בזדון או שלא בזדון".
איך הפתרון שלכם רלוונטי לחברות ישראליות?
"הפריסה העולמית שלנו על גבי רשת ענן עולמית כוללת נקודות POP (ר"ת Point of Presence) גם בארץ, ואנחנו אחת מחברות הסייבר היחידות להציע זאת. המשמעות היא חיבוריות שבמקרים רבים טובה יותר אפילו מספקית האינטרנט המקומית, כך שהלקוחות מקבלים לא רק רמת אבטחה גבוהה ברשת, אלא גם פרודוקטיביות וחוויית משתמש מצוינת עבור היוזרים שלהם.
בנוסף, מערך הפיתוח והתמיכה מבוססים בישראל, מה שנותן לנו נקודות מגע קרובות ללקוחות שלנו ויכולת קשב גבוהה לצרכים ולבעיות שלהם".
מה הפך את המוצר שלכם לפלטפורמה על פני מוצר עם שימוש בודד?
"אנחנו נותנים פתרונות אבטחה גם מהרשת הארגונית החוצה: Secure Web Gateway – ניהול הגישה לאינטרנט ו-Cloud Access Secure Broker – כך שכאשר משתמשים ניגשים לאפליקציות SaaS חיצוניות, כמו סיילספורס (Salesforce), דרייב (Drive), דרופבוקס (Dropbox) וכדומה, יש הגנה על המידע הארגוני. יש לנו בקנה פתרונות נוספים, שאותם נחשוף בהמשך השנה.
מהו הערך המוסף המרכזי ממנו נהנים לקוחות החברה, מהחיבור עם HEP ארובה?
"אקסיס מציגה יכולות אבטחת לשירות ה-SD-WAN הקיים ב-ארובה, המתמחה באופטימיזציה של יכולות הרשת – ובאמצעות החיבור המשולש של ארובה, סילבר פיק (Silver Peak) ו-אקסיס, HPE מאפשרת ארכיטקטורת SASE לארגון תוך שילוב יכולות ניטור, שקיפות ואוטומציה.
החיבור בין שתי החברות מרחיב את יכולות האבטחה שלהן מקצה לקצה בענן, על ידי הצעת פתרון מאוחד, כדי לענות על הביקוש הגובר לפתרונות רשת ואבטחה משולבים המסופקים כשירות. פלטפורמת ה-SASE של אקסיס נותנת מענה לצורך בשיפור ביצועי האפליקציות ובאבטחת רשת מוגברת, ככל שמספר המשתמשים המרוחקים גדל וככל שארגונים ממשיכים להעביר יישומים לענן. הפתרון אידיאלי לחברות מבוזרות בפריסה גיאוגרפית נרחבת.
פתרון SASE מלא מספק הגנה מקצה לקצה בענן, ויבטיח שניתן להחיל בקרות אבטחה של Zero Trust על אנשים ומכשירים, לא משנה היכן הם מתחברים – בקמפוס, בסניף, בבית או בדרכים.
כאשר אנו עוברים מעולם פוסט-מגיפה, וסביבת עבודה היברידית הפכה לנורמה החדשה, דרושה גישה חדשה לאבטחת קצה רשת, כדי להגן על יישומי SaaS קריטיים. ההתכנסות של פתרונות ארובה ו-אקסיס תשנה קישוריות מקצה לענן עם פתרון SASE מקיף, המספק לארגונים את רמות האבטחה הגבוהות ביותר, הן עבור מכשירי IoT והן עבור כל הגישה של המשתמשים על פני מיקומים מבוזרים גיאוגרפית.
השילוב של טכנולוגיית אקסיס עם הצעות הרשת המאובטחות הקיימות בארובה משלים בעצם עבור הלקוח את היצע ה-SASE שלה, המספק בקרות אבטחה WAN וענן ישירות לאפליקציה בקצה הרשת, במקום ניתוב נתונים דרך מרכז הנתונים. זה עוזר ללקוחות על ידי אספקה גמישה של כל רכיבי הרשת של הספק כשירות, עם נקודת שליטה אחת – במקום רכישה, תחזוקה ורישוי של רכיבים נפרדים בנפרד".
דור כנפו וגיל עזריאלנט ירצו בכנס Atmosphere 23 של חברת HPE ארובה.
לפרטים נוספים והרשמה לכנס – לחצו כאן