בכיר בתעשיית השבבים הסינית מראה עד כמה החרם האמריקני משפיע

לפי ג'ארלד יין, מייסד AMEC, החרם הוביל לכך שסין ממוקמת חמישה דורות מאחורי המגמה העולמית ● כך, בעוד שהיצרניות המובילות עברו לייצור ב-3 ננו-מטר, רוב החברות הסיניות לא התחילו לייצר אפילו ב-14 ננו-מטר

נראה שסין לא מצליחה לאזן את ההשפעה השלילית של החרם האמריקני על תעשיית השבבים שלה.

הרבה מילים נכתבות על החרם האמריקני על תעשיית השבבים הסינית (וממש לא רק), ובעיקר על המאמצים שמשקיע הממשל, עוד מתקופתו של דונלד טראמפ כנשיא, לשים מקלות בגלגלים של תעשיית המחשוב במדינת הענק. עד כמה החרם הזה משפיע על תעשיית השבבים הסינית בפועל? לפי ג'ארלד יין, המייסד, היו"ר והמנכ"ל של AMEC – חברה שפועלת בתחום הייצור של מכונות למפעלי ייצור שבבים, סין נמצאת כיום לפחות חמישה דורות אחורה בתעשייה זו, לעומת השוק הגלובלי, והסיבה לכך היא אותו חרם של ארצות הברית.

לפי דיווחים במדיה הטכנולוגית הסינית, יין ציין כי בעוד שהיצרניות המובילות בעולם, דוגמת TSMC וסמסונג, כבר מתחילות לייצר שבבים בליתוגרפיה של 3 ננו-מטר, בסין מתקשות החברות להתחיל לייצר בליתוגרפיה המיושנת יותר, של 14 ננו-מטר. רק מעט מאוד חברות במדינה הצליחו בעקבות החרם – שכולל מכירת מכונות לייצור שבבים בליתוגרפיות שמוגדרות בידי ארצות הברית כמתקדמות – להגיע לייצור ב-14 ננו-מטר, כשאחת מהן היא SMIC, שנתמכת ישירות בידי הממשל הסיני. עם זאת, גם היא הסירה השנה מהאתר שלה את יכולתה לייצר בליתוגרפיה זו – מה שיכול להצביע על קשיים.

המצב הזה, ציין יין, מאפשר לתעשיית המוליכים למחצה בסין לעבוד רק על תהליכי 28 ננו-מטר ומעלה. דבר זה לא מקובל ולא יכול להיות מקובל על התעשייה הסינית – ובעצם, כמעט באף תעשייה באיזשהו מקום בעולם.

בניגוד לטענות האמריקנים, יין טען שחרם השבבים האמריקני על סין לא נובעת מבעיות ביטחון כאלה או אחרות, אלא רק מתוך רצון לעכב את ההתקדמות הטכנולוגית של המדינה המתחרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים