נשים ומחשבים: יעל אקשטיין, סטייג' וואן
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: יעל אקשטיין, סמנכ"לית השיווק של קרן ההון סיכון סטייג' וואן
שם ותפקיד: יעל אקשטיין, סמנכ"לית השיווק של קרן ההון סיכון סטייג' וואן (StageOne).
ותק בתפקיד: ארבע שנים בקרן (מעל עשור בשיווק).
תפקידים קודמים: ראש צוותי שיווק במספר חברות סטארט-אפ B2B בתחומים שונים: מערכות מסחר, טכנולוגית בלוקצ'יין, גיימינג ועוד.
השכלה ושירות צבאי/שירות לאומי: שנה ראשונה בעמותת קו לחיים ושנה שנייה כשגרירה מטעם הממשלה למונטריאול שבקנדה.
תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום מאוניברסיטת רייכמן.
מאמנת כושר מוסמכת מקמפוס שיאים באוניברסיטת ת"א.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? טכנולוגיה תמיד הייתה חלק בולט בחיים שלי. בתור ילדה שגדלה בבית עם אבא יזם ואמא בעולמות ההון סיכון, עולם היזמות וההיי-טק תמיד דיבר אליי. במהלך האוניברסיטה, ניהלתי את מועדון היזמות של הסטודנטים בבינתחומי במשך שנתיים והשתתפתי בקורסי יזמות שונים (גם Low Tech וגם High Tech). ידעתי שאולי אני לא אתחיל כיזמת בתחום, אבל עם הידע השיווקי והראש היצירתי שלי, אני יכולה להיכנס לעולם הטכנולוגיה ולשווק מוצרים. מה שמעניין אותי בעיקר זה המהירות של עולם הטכנולוגי בארץ' ואיך הוא מתקדם בקצב כזה מטורף.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? אמנם המצב יותר טוב מלפני כמה שנים' אבל אין ספק שיש לנו עוד דרך ארוכה מאוד מכל הבחינות, כמו שכר, מגוון תפקידים, שילוב משפחה וקריירה, השתלבות בתפקידים בכירים ועוד.
נכון להיום יש תוכניות לנשים להעלאת המודעות לחשיבות בשילוב הנשים במשק בכלל ובהיי-טק בפרט. אך אני הייתי מעדיפה לראות תוכניות משולבות לנשים וגברים שנושאים באותה המידה באחריות לשוויון בין המינים. זה כמו זוגיות טובה ובריאה, יש תמיד שני צדדים, וכל צד צריך לדעת, לתמוך ולבנות את השני.
אציין כי בעולם הטכנולוגי יש לא מעט שכירוֹת בהיי-טק, אך פחות יזמיות. על רקע המיעוט ביזמיות, הובלתי לפני כשלוש שנים תוכנית שהקמנו בסטייג' וואן, בשם Female Founder Office Hours. מדובר על תוכנית הפתוחה לנשים יזמיות, המעוניינות בקבלת טיפים ויעוץ מקצועי מהזווית של המשקיעים. עד היום נפגשנו עם מעל ל-140 יזמיות בשלבים שונים, לפני או אחרי גיוס.
אוסיף כי יש גם שוני בין סטארט-אפים של גברים לעומת נשים. אנו רואים יותר נשים שמתעסקות בתחומים "רכים" של סיוע, ופחות בטכנולוגיה עמוקה כמו סייבר ו-AI. זה מציג את הצד האמפתי בנשים, וזה מתבטא בטכנולוגיות שלהן, בעיקר בריאות דיגיטלית, בריאות נשים, טכנולוגיות של Ad Tech, לימוד ילדים, בריאות הנפש, לייף סטייל, וולנס וקיימות. וגם זה צריך לבוא לידי ביטוי בעולם ההיי-טק והיזמות.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? כל אישה תגיד, ולא משנה באיזה תחום היא נמצאת, שהיא חוותה אפליה בשלב זה או אחר. לטעמי זו בכלל שאלה שצריך להתחיל לשאול גברים: "האם אתה חושב שאתה בתור גבר מפלה נשים?". יהיה מעניין לראות את התגובה שלהם.
אז כן, קיימת אפליה. אני פוגשת יזמיות מכל המגוון: צעירות, מבוגרות, חילוניות, דתיות, חרדיות וערביות, וכל אחת חווה אפליה בצורה אחרת. אני אישית נתקלתי בזה בכל מיני סיטואציות בחיים לא רק בטק אלא בכלל, לרבות הערות חסרות טאקט שנשמעות מדי פעם מהסביבה עד היום. עם השנים, למדתי לעמוד על שלי, לענות, וגם לא לתת לזה מקום לגעת בי. אין ספק שזו עבודה עצמית מאוד גדולה מתוך מודעות.
אי אפשר להתעלם מהעובדה שקיימת גם אפליה מסוימת בין נשים לנשים בתעשייה, או לצורך העניין חוסר פירגון. זה משהו שיותר מאכזב אותי מאשר האפליה מצד הגברים. כי בינינו, בתור נשים, כולנו יודעות מה זה לחוות אפליה. אנחנו חייבות לפרגן אחת לשנייה, גם אם קשה לנו לפעמים. לפרגן, זה גם לפעמים להגיד את האמת, לעזור אחת לשנייה לצמוח ולקדם אחת את השנייה!
תגובות
(0)