בדרך לפיצוץ? סנטינל וואן הפסיקה שת"פ עם וויז, שרוצה לקנות אותה
סנטינל הודיעה על סיום ההסכם שלה עם וויז, שנחתם לשנה וחצי ● נראה שתומר וינגרטן, מנכ"ל הנרכשת הפוטנציאלית, רוצה לשבש את סיכויי הרכישה של החברה של אסף רפפורט
ימים ספורים לאחר הדיווחים על האפשרות לעסקת ענק בסייבר הישראלי, שבה וויז תרכוש את סנטינל וואן, הודיעה האחרונה על סיום השותפות הבלעדית בין שתי החברות.
בהודעה שמסרה אמש (ד'), סנטינל וואן אישרה דיווחים בתקשורת שלפיהם היא מפסיקה את שיתוף הפעולה שלה עם וויז, שנחתם לשנה וחצי והחל בחודש מרץ האחרון. אנליסטים ציינו כי ההודעה משקפת את הרצון של תומר וינגרטן, ממייסדי ומנכ"ל סנטינל, לשבש את סיכויי הרכישה, ולא לפעול ביחד עם אסף רפפורט, ממייסדי ומנכ"ל וויז – הרוכשת העתידית.
יום לפני ההודעה לתקשורת, סנטינל שלחה מייל לעובדי המכירות שלה, כמו גם לוויז, שבו היא הודיעה להם על הפסקת השותפות, שהחלה בחודש מרץ. במייל נכתב כי החברה סיימה את הסכם המכירה שלה עם וויז וכי "שותפות וויז לא הייתה מהותית לעסק שלנו".
נראה שבסנטינל לא קיבלו בעין יפה את ההודעה של וויז על הכוונה שלה לרכוש אותה, וההערכות הן שאם כבר, היא מחפשת רוכשת יותר ותיקה ומבוססת.
ההתפתחות האחרונה בולטת בין היתר על רקע דברים שאמרו וינגרטן ורפפורט באפריל האחרון: כל אחד מהם שיבח את הישגי החברה השנייה, במהלך ראיון משותף בכנס RSA. יש לציין ש-וויז הרעיפה מחמאות על סנטינל גם בהודעה שלה על המגעים לרכישה.
כך או כך, בשוק ההון מעריכים שסיכויי העסקה לא גבוהים
הדיווחים על כוונת וויז לרכוש את סנטינל וואן פורסמו בסוף השבוע האחרון, אלא שבשוק ההון העריכו כי יש סיכוי גדול שהעסקה לא תצא לפועל, בסופו של דבר, עקב סכום המזומנים הגדול שיהיה על וויז להשקיע בה ומאחר שהחברה עדיין לא שכרה את שירותיו של בנק השקעות – מהלך שמבוצע בדרך כלל כשחברות רוצות לבצע עסקאות מעין זו. עם זאת, על פי סוכנויות הידיעות, וויז נמצאת בימים אלה במשאים ומתנים עם כמה בנקים.
רוכשות פוטנציאליות נוספות של סנטינל שאוזכרו הן פאלו אלטו ומיקרוסופט. אם סנטינל אכן תירכש על ידי מי מהחברות, ההערכות בסוף השבוע היו שהיקף העסקה יעמוד על סכום הנע בין חמישה לשישה מיליארד דולר.
קצת על וויז וסנטינל
וויז, שעוסקת בעולם הגנת הסייבר בענן, הוקמה על ידי רפפורט, עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק. היא מונה יותר מ-700 עובדים ולאחר גיוס שערכה בפברואר השנה, שוויה נאמד בכ-10 מיליארד דולר. הכנסותיה עומדות על מאות מיליוני דולרים בשנה ויש לה הר מזומנים של 900 מיליון דולר בקירוב.
רפפורט עלה למפת הסייבר העולמית לאחר שמכר ב-2015 את אדאלום, שאותה הקים עם לוטבק ורזניק, למיקרוסופט תמורת 320 מיליון דולר. ב-2018 הוא מונה למנהל מרכז הפיתוח הישראלי של הענקית מרדמונד.
במרץ 2021 קבעה וויז שיא והפכה לחד קרן – שנה בלבד לאחר הקמתה. לאחר שנה וחצי בלבד של פעילות היא צמחה לשווי של שישה מיליארד דולר – שיא עולמי. בפברואר השנה היא גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד, ורפפורט הודיע על הוצאת חלק נכבד מכספי החברה מישראל, עקב המהפכה המשטרית של הממשלה. החברה בנתה בסיס רחב של מאות לקוחות, מתוכם כ-30% ברשימת פורצ'ן 100.
גרטנר אפיינה את העשור הנוכחי כעשור של ענן ואבטחה, ופה וויז נכנסת – עם פלטפורמה שמספקת למנהלי האבטחה נראות ויכולת תגובה מהירה. סנטינל וואן הוקמה ב-2013 על ידי וינגרטן, המנכ"ל, ואלמוג כהן. היא מונה כ-2,000 עובדים, וגם לה יש הכנסות שנתיות וקופת מזומנים של מאות מיליוני דולרים. סנטינל הונפקה ב-2021 לפי שווי של תשעה מיליארד דולר – ההנפקה הגבוהה אי פעם של חברת הגנת סייבר, אלא ששוויה הנוכחי נאמד בקצת יותר ממחצית הסכום הזה – 4.9 מיליארד דולר. ביוני השנה, סנטינל וואן חוותה ירידה חדה מאוד בשער המנייה שלה.
וויז תרוויח ברכישה, אם יתממש הסיכוי שהיא תקרה – וזה, כאמור, מוטל בספק – דבר שהיא כנראה רוצה מאוד: כניסה מהירה לבורסת ניו יורק – וזה שווה הרבה כסף, כמו גם מוניטין. זאת, בנוסף לקופת מזומנים של כ-700 מיליון דולר. סיבה נוספת היא שהנרכשת היא מותג בולט למדי בתחום שבו פועלות שתי החברות – הגנת תחנות קצה. אלא שסנטינל היא חברה מפסידה, כאמור, ומתחרה בשוק קשה, מול חברות ענק כגון מיקרוסופט, פאלו אלטו, מק'אפי וקראודסטרייק.
תגובות
(0)